LiquiD Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 antikategorihedesine göre işte eagleeye aslında senin benimsediğim ama sadece yakın durduğum dedin ideoloji, senin ideolojin değil. senin ideolojin, senin beyninde yaşattığın ve yaşamında somutlaştırdığın ideolojidir. bunun ismini sen koy çok gerekli görüyorsan. ayrıca son verdiğin şeyle neden antikategorihedesine ters düşülmüş oldu anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 solekı; eger dın bı ıdeolojı ıse; hrıstıyanlıgı ıdeolojı olarak ele aldıgımızda chrıstıanısm: -----L catholıcısm -----L protestantısm ----------L lutheranısm ----------L calvınısm ----------L anglıcanısm -----L orthodoxısm gıbı dırek kategorılemek zorunda kalırız buda antıkategorıhedesıne ters cıkar gıbı gıbı..[hline] [Bu mesaj AssassiN tarafından 31 December 2003 04:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2003 said: BombaciMulayim, 31 December 2003 03:23 tarihinde demiş ki: eagleeye, senin dediğin şöyle bir kapıya çıkıyor ama: konu nihilizmden açıldı diye onu kullanarak senaryo yazıyorum: misal ben nihilizmin bütün fikirsel bütünlüğünü mantıklı ve doğru buluyorum. bana göre doğru olan bu, her yönüyle. ancak ben bunu uygulamıyorum? bunu yapmak insan doğasına aykırıdır. zira insan doğası genel geçer normlar ışığında kabul edilebilecek en kötü şeyi yapmış(misal cinayet) bile olsa kendi kendini bir şekilde doğru şeyi yapmış olduğuna inandırmaya çalışır bilinçsiz bir şekilde. yok tam olarak öyle demek istemedim aslında.insan hiç bir ideolojiyi tamamiyle mantıklı ve kendine göre bulamaz.mutlaka ayrıntılarda ters gelen birşeyler olur.Bu yüzden mesela nihilistsindir ama bazı noktalarda nihilizmden ayrılırsın.Ama dinde müslümansan müslümansındır.Her hangi bir kuralı kabul etmemek gibi bir lüksün yoktur.Bunu kastetmiştim bu durumda ideolojilerle din ayrılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crippmind Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Selam nihilist arkadaşlar... Bir de bu nihilizm terimini kendini bombalarla patlatan teröristler için kullanıyorlar..Bence son derece yanlış bir kullanım sonuçta o adam kendini patlatırken öte dünyaya gideceğini ve cennette dolaşacagını düşünüyor yani bir çıkarı var...Yani islamı nihilizm olamaz diğer dinlerde de olamayacağı gibi..[hline]A-------|............_____ | _____..... C----:<ııııco==|ı..... ___(o)__/_....... E-------|/..................../ ............. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 nihil nihil nedir abi nihilizm neyi nihile ediyonuz otomatik bulundugunuz noktadan uzayda sizden disari dogru yayilan bir kure seklinde yayin sevginizi, bunalmayin. yoksa uzerinize duser, agirlik altinda ezilir sonra da follofos olursunuz.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2003 en güzeli unity :)[hline] To resist change is folly. To direct change is unlikely. To co-operate with change is an act of intelligence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar