Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pepelek'deki nihilistler,hadi toplanalım

kiLLyour-mAmA

Öne çıkan mesajlar

antikategorihedesine göre işte eagleeye aslında senin benimsediğim ama sadece yakın durduğum dedin ideoloji, senin ideolojin değil. senin ideolojin, senin beyninde yaşattığın ve yaşamında somutlaştırdığın ideolojidir. bunun ismini sen koy çok gerekli görüyorsan.

ayrıca son verdiğin şeyle neden antikategorihedesine ters düşülmüş oldu anlamadım?
Sosyal ağlarda paylaş

solekı;
eger dın bı ıdeolojı ıse;
hrıstıyanlıgı ıdeolojı olarak ele aldıgımızda
chrıstıanısm:
-----L catholıcısm
-----L protestantısm
----------L lutheranısm
----------L calvınısm
----------L anglıcanısm
-----L orthodoxısm

gıbı dırek kategorılemek zorunda kalırız
buda antıkategorıhedesıne ters cıkar
gıbı gıbı..[hline]

[Bu mesaj AssassiN tarafından 31 December 2003 04:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BombaciMulayim, 31 December 2003 03:23 tarihinde demiş ki:
eagleeye, senin dediğin şöyle bir kapıya çıkıyor ama:

konu nihilizmden açıldı diye onu kullanarak senaryo yazıyorum:
misal ben nihilizmin bütün fikirsel bütünlüğünü mantıklı ve doğru buluyorum. bana göre doğru olan bu, her yönüyle. ancak ben bunu uygulamıyorum? bunu yapmak insan doğasına aykırıdır. zira insan doğası genel geçer normlar ışığında kabul edilebilecek en kötü şeyi yapmış(misal cinayet) bile olsa kendi kendini bir şekilde doğru şeyi yapmış olduğuna inandırmaya çalışır bilinçsiz bir şekilde.

yok tam olarak öyle demek istemedim aslında.insan hiç bir ideolojiyi tamamiyle mantıklı ve kendine göre bulamaz.mutlaka ayrıntılarda ters gelen birşeyler olur.Bu yüzden mesela nihilistsindir ama bazı noktalarda nihilizmden ayrılırsın.Ama dinde müslümansan müslümansındır.Her hangi bir kuralı kabul etmemek gibi bir lüksün yoktur.Bunu kastetmiştim
bu durumda ideolojilerle din ayrılıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Selam nihilist arkadaşlar...
Bir de bu nihilizm terimini kendini bombalarla patlatan teröristler için kullanıyorlar..Bence son derece yanlış bir kullanım sonuçta o adam kendini patlatırken öte dünyaya gideceğini ve cennette dolaşacagını düşünüyor yani bir çıkarı var...Yani islamı nihilizm olamaz diğer dinlerde de olamayacağı gibi..[hline]A-------|............_____ | _____.....
C----:<ııııco==|ı..... ___(o)__/_.......
E-------|/..................../ .............

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...