Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIOS Sürümü ve HDD ilişkisi!

kavel

Öne çıkan mesajlar

i815-ITE8712 Giga-Byte ana kartım var. Az önce direk netten bios güncelleştirmesi yaptım. sorunsuz olarak gerçekleşti ama bios'a girdiğimde tarih 1984-2000 olarak görünüyor yine. Bios sürümü olarakta 6.00 görünüyor.

Şimdi sorun şurda. Bilgisayarın HDD yi tanıması bios ile ilgili olduğuna göre 2000 yılından sonra çıkan 200GB kapasiteli bir hdd aldığımda bunu sorunsuz olarak kullanabilirmiyim? Bios'umun HDD leri ne kadar büyüklüğe kadar desteklediğini nasıl öğrenebilirim? Bunun için bir yol var mı?

Bu biraz acil bir konu arkadaşlar. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler ..[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

BIOS Update 'i ya da Patchini çektiğin yerde zaten yazıyor max ne kadar HDD desteklediği..

Çünkü genel olarak BIOS Upgradelerinin %90 'ının nedeni HDD kapasitesi yüzünden :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

Bios programı internet üzerinden otomatik güncelledi bios'u. Onun için bakamadım nesi vardır nesi yoktur die.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

hdd yi kullanabilmen icin bildiğim kadarıyla bios un hdd nin herseyini bilebilmesine gerek yok .. ben p2 mainboard uma 40gb hdd taktıım zaman bios görmüodu fakat windows görüodu, baska kücük bi hdd de kurulu windows la yeni hdd yi kullanabiliodum .. ama boot edemezsin heralde :)[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...