Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korkunun sebebi bilinmeyenmidir yoksa bilinenden korkarmıyız?

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Soru gayet acık. Tartışalım ve bir karara varalım aynı zamandada bize konu olsun. Ben kendi yorumumu söylüyorum. Korkunun sebebi bilinmeyendir. Insanlar sadece bilmedikleri şeylerden korkarlar. Ornegin karanlik bir yolda yürürken kırmızı gözleri olan iri yarı bir silüet gördüğünüz zaman korkarsınız çünkü onun ne olduğunu ve size ne yapacağını bilirsiniz fakat bir köpek sizi kovalarkenki korku değildir. O köpeğin sizi yakalayabileceğini ve yakalayınca sizi ısıracağını bilirsiniz o yüzden bundan endişe duyarsınız.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

kendimi ornek gosterirsem gercek olan seylerden pek tirsmiytorum(evde otururken hirsiz cikhmasi gibi) ama dogaustu yada olmasi mumkun olmayan seylerden ( hani ringde samara tv den cikiyordu ya ole seylerden yada bi uzayli falan) deli gibi tirsiyorum(dum :))...

sonuc olarak ; ne oldugunu bildigin seyle en azindan savasabilirsin ama ne oldugunu bilmedeigin seye ne yapacam diye dusununce insanin *yusuf mode on* demesi geliyo :) sacma yazdim ama neyse .. isallah anlatmak istedigimi anlarsiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Diablo, 07 September 2003 00:47 tarihinde demiş ki:
walla ben otururken bole camdan içeri bakan bi tip gorsem mesela kalpten giderim[hline]Head, 03 August 2003 18:00 tarihinde demiş ki:
babs mutluluga giden bir gateye ne dersin
Elenaor-Wizard of the Hun

Buda ayrı bir deli korku benim için. Iyy şimdi camdan baktıını düşünsenize ay içim ürperdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

bence ucaktan bi aksilik halinde (cok dusuk bi ihtimal olmasina ragmen) kurtulamayacagimizi bildiimiz icin korkariz. mesela ben ucak atlantik okyanusunu gecerken bayaa korkarim, simdi dussek su denizin ortasina gibilerden :)
ve fakat arabaya binerken kaza olma ihtimali ve de olu sayisi cok daha fazla olmasina ragmen, aman allah ya kaza olursa diye korkmam, cunku bi kazada kurtulma oranin daha yuksek
Sosyal ağlarda paylaş

İlkinde ikiside diye düşündüm ben ama düşününce bildiğim ve korkutğum birşey bulamadım. Sanırım korku bilinmeyenden geliyor..

Bence köpekten korkmanın sebebi köpeğin ne yapacağını bilmemenden kaynaklanıyor.
said:
fizban, 07 September 2003 00:45 tarihinde demiş ki:
köpeğin yarattığı şey de korkudur bence.

bilinmeyenden korkarız ama bilinenden de korkarız[hline]BURAYA ÇÖP DÖKEN EŞEKTİR !
[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Apprentice Sharpshooter
Sosyal ağlarda paylaş

green martian bende aynen senin gibi düşünüyorum. Uçak korkusu demişsiniz. Uçaktaki korku değildir. Uçağın düşmesine karşı endişedir. Evin içine bakan bi adamdan korkmazsın çünkü onun bir adam oldugunu bilirsin ve endişelenirsin ama bu gidip yinede eline bir odun almanı engellemez. Insan bildigi birseyden korkmaz.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

Kopegin ısırma ihtimalini bilirsin bundan endişe duyarsın fakat köpek ısırırsa ne olacağını bilmezsin o yüzden bundan korkarsın.(kuduz mu olacam hastaneyemi gidecem vs.)[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

Turk Dilo (Dilo deil dil kurumu hey allam) Kurumu der ki:
Korku: Bir tehlike veya bir tehlike düsüncesi karsisinda uyanan kaygi duygusu

Kaygi: Üzüntü, endise duyulan düsünce, tasa

dolayisiyla, kaygi uzuntu de iceren biseydir, genellikle birileri ya da biseyler icin kaygi duyulur ama biseyden ya da birisinden korkulur.

Kayginin kaynagi da belirsiz olabilir, yani 'ya kardesimin basina bisey gelirse' orneginde oldugu gibi, basina ne gelecegi bi bilinmeyen

[Bu mesaj edi tarafından 07 September 2003 01:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...