Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsan bildiğinden mi korkar bilmediğinden mi?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

bildiğinden korkar tabi.bilmediği birşeyden korkamaz çünkü bilinmeyen karşısında organizma duyuları harekete geçiremez.Şöyle düşün hayatında ilk kez kaleme benzeyen ama konuşan garip birşey görüyorsun.Ufacık tefecik ne korkarsın ne birşey edersin merak edersin ama konu başlığı korkmak.. *çevirr*..[hline]fedaykin, demiş ki:
Ve unity elini amerikan anayasasına basarak milli marşlarını söylerken gözünden aşağıya mutluluk yaşları süzülmektedir

apache the taksimetre

[Bu mesaj Apache tarafından 29 December 2003 19:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ıkısındende korkar
zararlı oldugunu bıldıgı seyden korkar
bılmedıgı seyden kesınlıkle korkar
bunun en basıt ornegıde karanlıktan korkmaktır...
yada zuzaylı denen mahlukatlardan[hline]

edit: cumle dusukolmus, kaldırayım

[Bu mesaj AssassiN tarafından 29 December 2003 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wulfgar, 29 December 2003 20:20 tarihinde demiş ki:
Bilmediğin şeyden korkamazsın çünkü bilmiyosundur, ama tam olarak bilmediğin şeyden korkarsın mesela böle korku filmindeki bazı bilinmeyen öğeler, o öğelere bilinmeyen diyemeyiz, biliyoruz ama tam olarak deil... gibi bişey işte çok karışık oldu[hline]Avatar...

Tam olarak yukardaki gibidir.
Hakkında hiçbirşey bilmediğiniz birşeyden korkamazsınız. Ama yok ufo, yok canavar, yok peri, börtü, böcek, bunlar bilmediğimiz değil, tam olarak zihnimizde canlandıramadığımız nesnelerdir.
İşte böle :)[hline]darkspade
Sosyal ağlarda paylaş

H.P.Lovecraft amcamız bunu cok guzel anlatmıs sentezlemıs yansıtmıstır yazılarında daha fazla soze gerek duymuyorum saygılarımla...[hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 29 December 2003 20:23 tarihinde demiş ki:
H.P. Lovecraft derki :

"insanoğlunun en eski ve en güçlü duygusu korkudur,
en eski ve en güçlü korku da bilinmeyenin korkusudur"[hline]www.fallenbishop.cjb.net

eh benden hızlı çıktın...[hline]Level 12 Jedi
Level 15 topuk
Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
benim butun kız arklarım cok sevmisti ;) cok rahat alıolar ellerine ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 29 December 2003 19:45 tarihinde demiş ki:
Ata sözü vardır...

Insanlar anlayamadığı şeylerden korkarlar...

Bilmek göreceli bir kavram çünkü.[hline]I am the light that shall lead you to darkness.
The time for honouring yourself will soon be at an end...

katılmaktayım[hline]KinGpiN the striked sazan
BabacumMostors, 27 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki:
yabancı am da kullanmasınlar alla alla ben zorda kalmadıkça kullanmıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Lol geyiğe bak! "Bilio ama şimdi bak biraz bilmio aslında ama görmüşte zıvı dıbımsadk alsdk"

Bilmediğinden korkar diorum, Lovecraft'da bunun üstadıdır zaten. Dünya üzerine onun kadar bilinmeyenin korkusu üzerine düşünmüş adam olduğunu sanmam :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

aslında değişir tabi duruma göre ama bilmediğinden korkmak daha mantıklı ama bir eleman vardır adam süper iyi dövüşür seni döveceğinden korkarsın buda bilmekten gelen bir korku.[hline]KinGpiN the striked sazan
BabacumMostors, 27 December 2003 21:53 tarihinde demiş ki:
yabancı am da kullanmasınlar alla alla ben zorda kalmadıkça kullanmıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

bılınmeyen cok genıs bı kavram yanlız
bılınmeyen ama varlıgı farzedılen/varlıgından emın olunmayan seyler dıye kısıtlamaklazım
sonucta x galaksısının y gezegenınde olan z varlıgından korkamazsınkı, bılmıyosun cunku ole bıseyın oldugunu :)
gece yarımdan sonra karanlık bos bı ara sokakta gezmekle aynı sey degıl yanı..[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...