Peka Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 burda sql bilen varmı ? daha doğrusu transact-sql dili bilen yani php ile kullanımı deilde direk query analyzer dan kullnımıyla (sql server 2000 de) warsa bi kaç bi sorum olacka bi kaç ker e yazdım kimse bişey yazmadı[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 sen sor sorunu bi kafamızı kaşır kitaplara bakar yanıtlamaya çalışırz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 ya şimdi bi procedure oluşturulucak procedure 2 değişkenli 1. değişken 'd' ile başlıyanları getiricek 2. değişken her şeyi getiricek ( 2. değşikeni kullanıcaksın (yani kullanmamazlık yok ) ama ne olursa olsun getiricek) ama yukarıda atama yapılmayacak procedure ü çalıştırırken giricez değerleri yani procedure ' ü '%' ve '%d' parametreleri ile çalıştırıcaz CREATE PROCEDURE emp_list @AD char(40)='%' @SOYAD char(40)='d%' AS SELECT * FROM PERSONEL WHERE ADI like @AD AND SOYADI like @SOYAD sonra kueri analayzırda emp_list '','d' diye aratınca çalışmıyor bi kere zaten like ın kullanımında hata var onu tam hatırlamıyorum bide o doğru olsa bile çalışmıyor nasssı oljak yau ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 d% turevi querylerde, LIKE kullanilir = degil. Yani fieldname LIKE 'd%'[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ora nere ? bakarım cumaya kadar vakti var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 yarın sql 2000 administration sınavına giriyorum microsoft ablanın.. böyle sql ile ilgilenen birilerini görünce yüzüm güldü. sınav öncesi moral depolamış oldum.. ____ fakat burada anlamadığım birşey var. eğer % ve d% şeklinde çekeceksek neden değişken/parametre kullanıyoruz? CREATE PROCEDURE emp_list AS SELECT * FROM PERSONEL WHERE ADI like 'd%' //zaten soyadına göre filtre yapılmayacaktır. GO yapsak olmaz mı? yok yapmak istediğin exec emp_list 'a', 'b' şeklinde parametre alıp a ve b şeklinde başlayanları seçmekse; CREATE PROCEDURE emp_list @AD varchar(40) @SOYAD varchar(40) AS @AD = @AD & '%' @SOYAD = @SOYAD & '%' SELECT * FROM PERSONEL WHERE ADI like @AD AND SOYADI like @SOYAD GO ama bu yazdığımız çok saçma bir query oldu. hatta çalışıp çalışmayacağından bile emin değilim.. daha fazla yardım için www.sqlmag.com / MsSql official site[hline]its supersonic EK: char(40) yaparsan sonuna boşluk ekler. örneğin; varchar(7) için ali = 'ali' char(7) için ali= 'ali ' (ali + 4 adet boşluk) bu yüzden de query çalışmıyor. saygılar, sevgiler. [Bu mesaj MumChamber tarafından 22 December 2003 22:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 doğru diyosun :) onların char deil varchar olması lazım zaten ilk başta o 2 değişken almamız zaten mantıksızlık işte de ödev bu yani mantıklı olması deil çalışması gerekiyor :) derste söyledim direk 2 değişkene ne gerek var zaten hepsini alıcaksa diye öyle olcak dedi yani onu o şekilde yapıp getirin diyor hoca tamam çözdüm ben olayi şimdi saol[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 2 nize de sonuna kadar katılıyorum[hline]Biring biring ming bolur, tama tama göl bolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 ayık kafayla sabah tekrar bir baktım da mantık hatası yapmışız. varchar(40) olan @ad değişkenine % eklersek 41 karakter olabilir. yani @ad ya da @soyad değişkenine birisi çıkıp 40 karakterlik birşeyler yazarsa içinde patlar.. istersen onları iki yeni değişkene atatabilirsin. tabi bellek optimizasyonu falan fıstık diyerek ödev veren zat-ı muhterem sinirlenmeyecekse... ayrıca bu t-sql ödevini veren kim?[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 öğretmen Veyis Taşkın Anadolu üniversitesi Veri tabanı yönetimi II dersi adam ciddi bilgili bu konuda ve web olayının da genelinde www.eskisehir-bld.gov.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 bilgisini bilemiyeceğim de, ansi-sql yerine t-sql anlatıyor olması çok hoşuma gitti. böyle hoca her eve lazım.[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 create procedure emp_list @ad char(15), @soyad char(20) as select adı,soyadı from personel where adı like @ad and soyadı like @soyad procedure ü böyle yaratıp pp,'%a','%a' şeklinde çalıştırınca olmuyor procedure doğru run edilişi doğru ama sonuç gelmiyor ? neden ? hayır sanki like olarak değil eşitlik olarak arıyormuş gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 ya alla allaaa char ne be varchar la oluyordu işte yukarda yazılmış zaten hay allahım mal gibi char niye olmuyo diyorum bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 LoL ben de ilk mesajı okuyup bu herif nerde hata yapmış diye baktım ve hatayı bulamadım :) allahtan hemen sonra alttaki mesajı gördüm de kendime geldim :P[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar