Peka Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 burda sql bilen varmı ? daha doğrusu transact-sql dili bilen yani php ile kullanımı deilde direk query analyzer dan kullnımıyla (sql server 2000 de) warsa bi kaç bi sorum olacka bi kaç ker e yazdım kimse bişey yazmadı[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2003 sen sor sorunu bi kafamızı kaşır kitaplara bakar yanıtlamaya çalışırz :)
Peka Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 ya şimdi bi procedure oluşturulucak procedure 2 değişkenli 1. değişken 'd' ile başlıyanları getiricek 2. değişken her şeyi getiricek ( 2. değşikeni kullanıcaksın (yani kullanmamazlık yok ) ama ne olursa olsun getiricek) ama yukarıda atama yapılmayacak procedure ü çalıştırırken giricez değerleri yani procedure ' ü '%' ve '%d' parametreleri ile çalıştırıcaz CREATE PROCEDURE emp_list @AD char(40)='%' @SOYAD char(40)='d%' AS SELECT * FROM PERSONEL WHERE ADI like @AD AND SOYADI like @SOYAD sonra kueri analayzırda emp_list '','d' diye aratınca çalışmıyor bi kere zaten like ın kullanımında hata var onu tam hatırlamıyorum bide o doğru olsa bile çalışmıyor nasssı oljak yau ?
sharky Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 d% turevi querylerde, LIKE kullanilir = degil. Yani fieldname LIKE 'd%'[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net
Peka Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ora nere ? bakarım cumaya kadar vakti var
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 yarın sql 2000 administration sınavına giriyorum microsoft ablanın.. böyle sql ile ilgilenen birilerini görünce yüzüm güldü. sınav öncesi moral depolamış oldum.. ____ fakat burada anlamadığım birşey var. eğer % ve d% şeklinde çekeceksek neden değişken/parametre kullanıyoruz? CREATE PROCEDURE emp_list AS SELECT * FROM PERSONEL WHERE ADI like 'd%' //zaten soyadına göre filtre yapılmayacaktır. GO yapsak olmaz mı? yok yapmak istediğin exec emp_list 'a', 'b' şeklinde parametre alıp a ve b şeklinde başlayanları seçmekse; CREATE PROCEDURE emp_list @AD varchar(40) @SOYAD varchar(40) AS @AD = @AD & '%' @SOYAD = @SOYAD & '%' SELECT * FROM PERSONEL WHERE ADI like @AD AND SOYADI like @SOYAD GO ama bu yazdığımız çok saçma bir query oldu. hatta çalışıp çalışmayacağından bile emin değilim.. daha fazla yardım için www.sqlmag.com / MsSql official site[hline]its supersonic EK: char(40) yaparsan sonuna boşluk ekler. örneğin; varchar(7) için ali = 'ali' char(7) için ali= 'ali ' (ali + 4 adet boşluk) bu yüzden de query çalışmıyor. saygılar, sevgiler. [Bu mesaj MumChamber tarafından 22 December 2003 22:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Peka Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 doğru diyosun :) onların char deil varchar olması lazım zaten ilk başta o 2 değişken almamız zaten mantıksızlık işte de ödev bu yani mantıklı olması deil çalışması gerekiyor :) derste söyledim direk 2 değişkene ne gerek var zaten hepsini alıcaksa diye öyle olcak dedi yani onu o şekilde yapıp getirin diyor hoca tamam çözdüm ben olayi şimdi saol[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 2 nize de sonuna kadar katılıyorum[hline]Biring biring ming bolur, tama tama göl bolur.
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 ayık kafayla sabah tekrar bir baktım da mantık hatası yapmışız. varchar(40) olan @ad değişkenine % eklersek 41 karakter olabilir. yani @ad ya da @soyad değişkenine birisi çıkıp 40 karakterlik birşeyler yazarsa içinde patlar.. istersen onları iki yeni değişkene atatabilirsin. tabi bellek optimizasyonu falan fıstık diyerek ödev veren zat-ı muhterem sinirlenmeyecekse... ayrıca bu t-sql ödevini veren kim?[hline]its supersonic
Peka Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 öğretmen Veyis Taşkın Anadolu üniversitesi Veri tabanı yönetimi II dersi adam ciddi bilgili bu konuda ve web olayının da genelinde www.eskisehir-bld.gov.tr
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 bilgisini bilemiyeceğim de, ansi-sql yerine t-sql anlatıyor olması çok hoşuma gitti. böyle hoca her eve lazım.[hline]its supersonic
Peka Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 create procedure emp_list @ad char(15), @soyad char(20) as select adı,soyadı from personel where adı like @ad and soyadı like @soyad procedure ü böyle yaratıp pp,'%a','%a' şeklinde çalıştırınca olmuyor procedure doğru run edilişi doğru ama sonuç gelmiyor ? neden ? hayır sanki like olarak değil eşitlik olarak arıyormuş gibi
Peka Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 ya alla allaaa char ne be varchar la oluyordu işte yukarda yazılmış zaten hay allahım mal gibi char niye olmuyo diyorum bende
MumChamber Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2003 LoL ben de ilk mesajı okuyup bu herif nerde hata yapmış diye baktım ve hatayı bulamadım :) allahtan hemen sonra alttaki mesajı gördüm de kendime geldim :P[hline]its supersonic
Öne çıkan mesajlar