Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl mutasyon yapabilirim?

NuKe

Öne çıkan mesajlar

Hehe :)

Akamodasyonu retina değil, sirküler ve silier kaslar ile lens yapıyor :)

Benim bahsettiğim olay, retina üzerine ışığın düştüğü bir takım hücrelerin DNA'larının, ışığın etkisi ile, bozulmaları.

said:
Aket-Atum, 27 December 2003 23:07 tarihinde demiş ki:
Hepimiz mutantız

(beni bildiğim retina mutasyon değil akumudasyon geçiriyo)[hline]Aket Atum

Evrim mutasyon konusunda ise; Evrim, mutasyonlar sayesinde olur desem anlaşılır olur heralde.

Adaptasyon ise bir dokunun/hücrenin/organın, genetik yapısını değiştirmeden, metabolik değişiklikler yaparak uyum sağlamasıdır. Akamodasyon da bir adaptasyondur.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Sosyal ağlarda paylaş

Her mutasyon alt döllere taşınmaz. Sadece gonadal hücrelerde (sperm ve yumurta) olan mutasyonlar alt döllere taşınabilir. Onlardanda yaşam ümidi olanlar, yani çok az bir kısmı. Vucüdumuzda aynı anda çok çok fazla mutasyon olur, hatta bunlardan bir sürüsüde gonadal hücrelerimizde olur. Sen git 3 milyon sperm yap, hepsi mükemmel olsun! Varmı böle bi olay :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

abi
eşey ana hücrelerinde meydana gelen mutasyon , o hücreden meydana gelen eşey hücrelerini de etkiler ve sonuçta mutant canlılar oluşur..

ve mutant canlılarda başka şekle dönüşür felan ölmez ise..

böyle düşünürsek evet evrimdir.
ama yapay bir evrimdir belki kısa sürelidir
düşündürmeyin beni[hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Sosyal ağlarda paylaş

Bende her mutasyon evrim değildir dedim zaten. Gonadal hücrelerde olan mutasyonlar, eğer o koşullarda başarılı bir birey oluşturabiliyorsa evrimde bir basamak oluyor. Burda mutasyonun olumlu olması gerek tabii, mutant tür bir şekilde üstün olmalı.

Ama teorikte böyle olan pratikte pek olmuyor.

Bir kere sperm ve ovum'un birleşmesi, zigot olmaları, bölünmeleri, organogenez yani organ oluşumları, gelişimi büyümesi vs.. bunlar çok çok ince ayarlanmış dengeler. En ufak hata sorunla kendini gösteriyor. Milyarda bir mutasyonlu birey canlı doğsa milyar kere trilyon kere milyar'da bir o mutasyon olumlu olabiliyor denebilir heralde.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

Kamplumbağa al 5 tane..Sonra Karate okuluna git..Karatede Kara kuşak öğren..Sonra gel kaplumbağalara karate öğret..
Biraz büyüsünler,Al sana mutasyon..Ninjka kaplumbaga[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

yuh unity naptın! Genleriyle nasıl oyniyim :) Bana adam gibi bi fikir lazım ve sanırım tek umudum qui :)[hline]Ejderha Gibi Uçarım,
Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)...

DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi???
Sosyal ağlarda paylaş

Demek kimyacı sana fisyonu anlat dese bi atom bombası mı yapacan :)
-Arkadaşlar bana fazla nötron tabancası ile yarım veya bi gram urayım oksit verir misiniz :P
Ha bide Karbon14 havada serbest halde ve vücudumuzda hep belli bi oranda sabit olarak bulunuyor. Dolayısıyla ışıl ışıl etrafa ışıyor. Mutant hücresiz adam olamaz o yüzden. Hatta cesetlerin ne zaman öldüğünü karbon14'ten anlıyolar.[hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "

[Bu mesaj McFrenzy tarafından 28 December 2003 18:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...