Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iki bilgisayar birbirine bagli fakat beraber oyun oynanmiyor

Mix

Öne çıkan mesajlar

benzer bi sorun bendede var warcraft3 gibi oyunları oynayamıyorum fakat halflife yada battlefield gibi serer ip leri yazılabilen oyunlarda server olarak kullandığım bilgisayarın ip sini yazarak oyun oynayabiliyorum (192.168.0.1 yazıyorum içerdeki pc'nin ip si) sorununun tam çözümü değil biliyorum ama bazı oyunlada hiç olmazsa işine yarayabilir
Sosyal ağlarda paylaş

iki bilgisayarada ip numarası ata ...

biri 192.168.0.1 (ana makina is o nun ip si bu olsun )
diğerdie 192.168.0.x (x burda 2 ile 200 arasında herhangi birşey olabilir.
ikisinede alt ağ geçidi olarak 255.255.255.0 vericeksin...

sonra diğer makinada ağ geçidi kısmına ana makinanın ip sini yazıcaksın. 192.168.0.1 .. sonra ekle diip tamam diyerek çıkıcamsın. bu ip ayarlarını yapacağın kısma yerel ağ balantılarına sağ tuşla tıklayıp özellikler dersen ve ordanda tcp/ip kısmına girersen ulaşabirsin...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

ya bişi merak ettim. Şimdi ağ ayarlarında bilgisayar ismi yazar. Sanırım win Me'den sonra bilgisayarım/özellikler'de yazıor. Diğer bilgisayarın ismine bak ve command prompt(komut istemi)'dan

ping bilgisayarismi

komutunu kullan. Bakalım isme pingliyomu. Sadece merak belki bir ilişkisi vardır lan'dan oynayamama ile.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah bende tam Nwlink diye varmış dicektim yazmışınız. Şimdi bugün iki bilgisayar arasında bağlantı sapıttı. Lan ile ilgili hiçbir ayar yapılmadı ilk LAN'ı kurduğumuzdan beri.

Ping atıosun. Shared dosyaları açmıo. Çalışma grubunu açmıo. Kablodan dicem ama kabloyu takıp çıkarınca algılıo kablonun takıldığını yada çıkarıldığını.

Nwlink NetBios'un aktif olması gerekiomu normalde ? Nwlink IPX/SPX aktif her iki makinada da ama Nwlink Netbios aktif deil. Yüklü ama işaretlenmemiş sol tarafı.

Tekrar ediorum, LAN ilk kurulduğundan beri hiçbir LAN ayarı değişmedi. Sizce nasıl bozulmuş olabilir iki bilgisayar arasındaki LAN bağlantısı ?[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoftçu arkadaşlar çok daha güzel çözümler sunacaktır eminim. Benim tek çözümüm : "Windowstur, ne yapsa yeridir.".

Şimdi şöyle bir durum var. IPX/SPX normalde File Sharing için gerekli değil, fakat NetBIOS gerekli :) Burada da ikilemde kalıyoruz tabii.. XP lerde File and Printer Sharing gibi bir seçenecek var Connection Properties'de... Onu aktif ettiğinizde çalışıyor LAN. NetBIOS 'u herhalde oradan yüklüyor ilk başta.. Tekrar IPX/SPX de niye yazmışlar bilemiyorum, ama herhalde bilen biri vardır :) İlgi alanım dışında...[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

Şaşırdım yani. 1 gün önce normal çalışıodu. Benim makinadan internete girince diğer makinada giriodu felan. Şimdi hiçbir şekilde iki makina iletişim kuramıo aralarında. Sadece kabloyu çıkarınca aha kablo çıkarıldı dio diğer bilgisayar. Yani ethernet kartları anlıo kablonun karşıdaki ethernet kartına takılı olup olmadıını.

Bakalım, gidip LAN bağlantısını silip tekrar wizard ile yapacam.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Walla manual yapamadım gene. Böyle acaip bi ayarlar yaptım. Şimdi networking dersi aldığım için biliorum subnet nedir, subnet mask 255.255.0.0 ne anlama gelir falan felan ama şimdi 255.255.0.0 yapıorum, ip'yi zaten kafasına göre verio tcp/ip install edince ethernete, onun son iki rakamı kafana göre değiştiriosun. Internete direk girmeyen bilgisayarın ip'yi 192.121.0.2 yapıorum mesela, diğer bilgisayarınkini 192.121.0.1 yapıorum. ikisininde subnet mask'ı aynı. Sadece internete direk bağlanmayanın ağ geçidini internete direk girenin ip yapıorum.

Yok, olmuo. Internete direk giren bilgisayar diğerini göremio dahi. Diğeri ise internete gireni görüo ağ bilgisayarında ama ulaşamıo.

Neyse böyle incik boncuk ayarlarla uraştıktan sonra üstüne bide network wizard salliim dedim belki tutar. Tuttu hakkaten. İki bilgisayar içinde çalıştırdım tabi, biri bu bilgisayarda internet bağlantısı var diğerleri bunun üzerinden bağlancak, dierinede bu bilgisayar internete ağdaki diğer bilgisayar yardımı ile girecek olarak ayarladım.

Şimdi iki bilgisayarın tcp/ip ayarlarına baktım. Internete direk
girenin ip benim ayarladığım olarak duruo. Diğerinin ip'yi otomatik alsın diye ayarlamış wizard. Default gateway'e ne yazmış onu hatırlamıorum.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

yazıları fazla okuyamadım
win 98 kullanıyor isen
tcp/ip ipx/spx netbeui
protokolleri nin kurulu olması gerekebilir
xp kullanıyor isen zaten böyle bir sorun olmaması gerekirdi
yani home network ile kurduysan ağı
yada elle tcp/ip ve ipx/spx i kurduysan sorun çıkmaması gerekir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...