Qui Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2003 Mükemmel ya, 5min shutter. Long exposure with the clouds getting lit up by the city lights from behind a hill.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 said: Qui, 20 December 2003 23:31 tarihinde demiş ki: pillin dayanırsa :) O fotoğraflarda bunlar oluyormuş: An exposure of several hours (while I was sleeping). The celestial pole -- the center of the stars' circles -- is out of the frame, up and to the right. There was no moon up, so the terrestrial objects appear as black silhouettes. Bu Biraz daha değişik bir teknik ile çekiliyor. Her gün 9 saat çekim yapılıyor ve günlerce sürüyor.(Longer Shutter :)) Ve bütün resimler birleştiriliyor. Çok ünlü bir fotoğrafçı kendileri....[hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Yildiz resimleri genelde en guel goruntuyu elde etmek icin, kamerayi kuzey yildizina odaklarsiniz, cunku dunyanin ekseni ustunde oldugundan o kesinlikle yer degistirmez. DIger yildizlar da onun etrafinda donuyor gibi gozukur, aslinda donen bizizdir :P Cok resim var oole cekilen, ben de gereklit eknoloji olsa butun gece birakirdim catida yazin ama bohuhuhuhu nesse...[hline]Lights out, . As you hit the ground... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 said: Mendoza, 21 December 2003 10:59 tarihinde demiş ki: Bu Biraz daha değişik bir teknik ile çekiliyor. Her gün 9 saat çekim yapılıyor ve günlerce sürüyor.(Longer Shutter :)) Ve bütün resimler birleştiriliyor. Çok ünlü bir fotoğrafçı kendileri....[hline] Mendoza yanlışın var sanırsam, çünkü bu tür fotoğraflar bir kaç fotoğrafın birleştirilmesi ile yapılmıyor. Bir başka şey ise, 20 dakikada yada 3,5 saatlik bir pozlama ilede bunun gibi yıldız çalışmaları yapabilirsin. Bu tür çalışmalarda en iyi görüntüyü, temiz, soğuk ve rüzgarsız havalarda alırsın.[hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Volfied'in anlattığı kuzey yıldızı olayı, bu fotoğraf 20 dakikada pozlanmış.[hline]mesela beş[Bu mesaj Oky tarafından 21 December 2003 19:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 http://www.imagedump.com/index.cgi?pick=get&tp=24184 [Bu mesaj Deep-Night tarafından 22 December 2003 01:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 mesela beş? demirkazık çekimlerinde de kullanılır bu olay. bildiiniz gibi onun yeri deişmez.[hline] To resist change is folly. To direct change is unlikely. To co-operate with change is an act of intelligence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ehm.. ikinci sayfayı görmemişim. eşşeğim ben..[hline] To resist change is folly. To direct change is unlikely. To co-operate with change is an act of intelligence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 kesinnikle farz :)[hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Deep nedir o?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 adam makineyi sallıyo ışıklar öle gözüküo long shutter falan yaptığı yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Oky bahsettiğim fotoğrafçı bayağı ünlü biri ve fizik hocamızın dediği kadarı ile o günlerce çekim yapılarak birleştirilmiş bir çalışma. Mantıklı açıklaması da şöyle... Resimde görebileceğin gibi parlak daireler 3/4 daireler.. Gerçi küçük olanda belli olmuyor, o resmin biraz daha genişletilmişi var bende orada belli oluyor. 9 saatlik çekimler yapılarak ve sadece 1 yıldıza odaklanılarak yapılmış. Sanırım böyleydi, yanlış anlamış yada anlatılmış olabilirim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 ya yok sen yanlış anlamışsın sanırım, yada üst üste pozlamak filan gibi bişey demiştir? şuanda çok uykum olduğu için sağlıklı cevap veremeyeceğim :)[hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 bende benzeri calismayi oky nin anlattigi yontemle yapilabilecegi yonunde olduguna inaniyorum.. ama mendoza senin anlattigin gibi yapilirsa daha farkli bi calisma cikaiblir ortaya... gerci her gun ayni yildizi ayni surelerde pozlarsak, tab etme sirasinda farkli ayarlarda ustuste bindirirsek gokyuzunu ve yildizlari ayni renkte tutup arka zemini siyaha kadar goturdukten sonra elde edilen tek poz yildizin hem döndügü yönde biraktigi izleri hemde her gun boyunca haraket ettigi noktalari gosterir... ha simdi ayni yildizdan bir kac tane olup olmamasi ile farkli yildizlarin bi surelik goruntusu arasindaki farki tartismaya gelirsek is az sallanabilir gibi :) ama ayni yildizin oyle komplike bi islemde fotolanmasi hakakten baya bi kombinasyon hesap kitap isi snrm (ustuste bindirilme esnasinda kaliteli net goruntu cikmasi icin) o nedenle bi matematik hocasinin 20dk lik daha estetik bi örnegi gostermektense tercih edecegi biseye benzio ehehh :) ama yanilmiosam ufak foto diger sayfadaki tek pozlama ile elde edilmis bi suru yildizin pozu..[hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Hmm.... olabilir. Ama bunu çeken adam zaten en ünlü astrofizikçilerden biriymiş. Heralde o kadar hesaplama yapabiliyodur :)[hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 ya bu resimlerden bende çekmek istiyorum. nasıl bi fotograf makinası almam lazım? yada kameramı nedir yani?[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum. Sì man i yulman nin enquantuva? expn.go.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Shutter Speed'i mümkün mertebe yukarı cıkan makinalardan. Türkçesini unuttum yine, pozlama süresimiydi?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 dusuk shutter speed olabilir mi o?hep karisio o kelimeler :p shutter = örteç felan deniyo ama bi garip geliyo kulaga...düşük örtücü hizi... bi tripod bi slr kamera(bulb ozelligi icermesi lazim) bi uzaktan kumanda gibi trigger (su pozlama dugmesine uzaktan basan kablo) bi baya düşük asa (iso) lu bir film, ve bi diyaframi cok büyük degerlere sahip (f30 lar yada daha ustu) bi objektif. secceginiz filmin film speed inin baya iyi olmasi lazim ki bu kadar uzun sure pozlamada film dayanabilsin...teoride aklima gelen ler bunnar, ha isik kirliliginin olmadigi mekan da lazim gibin :p[hline]*curiosity res-kills* ...mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 hayalet avcilari secmelerinde Oky ve Ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Prof. cekim yapmıcak adam heralde, direk 4000$lık fatura cıkardın! Gökyüzü olayını cekmek için bunlar gerekli ama kastettiğin benim cektigim foto.lar gibi ise 3sn shutter, 50-100 asa film yeterli.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Buğulu bakmışsın, çok etkileyici :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 bşey sorucam, dijital makinelerle nekadar eğlenililebilinilir? powershot a80 almayı düşünüyorum, yarı manuel olarak kullanılabiliyor. dijital kameralar hakkındaki düşünceleriniz nedir [hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video [Bu mesaj RogueNoir tarafından 25 December 2003 19:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Dijital kameranın ötesi yok! Hatta Canon'un ötesinde dijital kamera yok! :) Biri gelip şimdi "D100 ne güne duruo" fln dicek yamulucam. Amatör makinaları kastederek söyledim yukarıdakini[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth [Bu mesaj Qui tarafından 25 December 2003 23:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 ya bu 'ötesi yok' deyimini bilmiyorum ben :p nedemek iyi bişeymi kötü bişeymi? :D engüzeli slr'lar aslında o eos'lar falan, hem dicital kolaylıkları var hem karizma bi duruşu.. ama para yetmez tabi[hline]video barbam et pallium, philosophum nondum video Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 slr olmayan bir dijital kamera, isterse 8 megapixel olsun yinede slr makina kadar istenileni veremez.[hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar