Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Long Shutter

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Uzun shutter (türkçesi ne bunun) gece çekimleri yapan varmı? Varsa tüyolar verirmi? ISO50, 3.2" çekimler yapıyorum araç içerikli cadde fotoğraları için gayet şık oluyorlar. Bide tripod'suzluk zor zanaat..

http://www.imagedump.com/index.cgi?pick=get&tp=24023
[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth

[Bu mesaj Qui tarafından 20 December 2003 22:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tripod'suz olmaz tabiiki. Bu arada makinan s400 sanırım? 15 saniyeye kadar shutter'ı olması lazım. Bu makina ile çekilebilir ama slr olmayan bir dijital makina ile pek başarılı olamassın.[hline]mesela beş
Mesaj tarihi:
15sn'ye kadar var ama 3.2 üzeri çekince diğer ışık kaynakları coşuyor. Daha yukarsı estetik olmuyo yani. Tripod niyetineden pencere pervazı var hehe :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Mesaj tarihi:
Bide disco gibi kalabalık ve hareketli ortamlardan cok güzel fotoğraflar çıkıyor.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Mesaj tarihi:
15 saniyede coşar ama manuel ayarlarda diafram ayarlayamadığın için estetik bişi olmaz. Sadece öyle ışıklar kayar bazı yerler over bazı yerler under exposure olmaz.[hline]mesela beş
Mesaj tarihi:
Şimdi bi arkadaş anlattı. 6 saat'lik çekim yapılarmış yıldızları. 3sn 5sn değil ya 6 saat! Dünya döndüğü için ve yıldızlar sabit kaldığı için çizgi şeklinde çıkıyormuş. Görmek isterdim bu fotoğraflardan bitanesini! Bunlarıda ancak eski mekanik'lerle çekebiliyormuşsun sanırım.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Mesaj tarihi:
onu blub özelliği olan makinalar yapabilir, bulb özelliği ne dersen. Mesela basıyorsun, sonra sen bir daha basana kadar pozluyor istersen 24 saat sonra bas :).[hline]mesela beş

[Bu mesaj Oky tarafından 20 December 2003 23:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:

pillin dayanırsa :)

O fotoğraflarda bunlar oluyormuş:

An exposure of several hours (while I was sleeping). The celestial pole -- the center of the stars' circles -- is out of the frame, up and to the right. There was no moon up, so the terrestrial objects appear as black silhouettes.
[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

[Bu mesaj Qui tarafından 20 December 2003 23:33 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
Atatürk Havalimanın yakınında oturmanın avantajları fln mıdır acaba durum :) Yada üşenmeyip gitmekte olabilir. O adresini verdiğim fotoğrafta beyaz trail'in üst kısmında TEM üzeri köprü var. Gidip çekmek istiyorum ama çok üşeniyorum :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Mesaj tarihi:

long shutter'da gecenin zifiri karanlığında sadece yıldız ışıkları ile çekilmiş fotoğraf.

Fotoğrafcının dediğine göre, tamamen rastgele çekilmiş birşey. Zaten kadrajın kötü oluşu bunu gösteriyor. Pozlanma süresi ise 20 dakika.

[hline]mesela beş

[Bu mesaj Oky tarafından 20 December 2003 23:45 tarihinde değiştirilmiştir]

Mesaj tarihi:
ben bu olayı oldum olası sevmişimdir zaten.genelde boğazda yaparlar bunu geceleri arabaları çekerler çok hoşuma gider tv de gördüğümde.[hline]Bulacak bi şey yazamıyorum.
Sì man i yulman nin enquantuva?
Mesaj tarihi:
hah şimdi düştü exposure = pozlama galiba. Fotoğrafcılıkta acaip bir terim karmaşası var adapte olamıyorum. İngilizce Türkçe karışında daha beter tabii :)

Tripodların en bi amatörleri nkadardan baslıo?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Mesaj tarihi:
öyle birşey çekmek için slr bir makina lazım, çünkü hem uzun süre pozlayıp hemde zoom yapmanız gerekiyor manual olarak. Bunuda dijital makina ile yapamazsınız.[hline]mesela beş
  • Yeni Oluştur...