fab Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Evet, bu tutorial'da photoshop'da özenle hazırladığınız çalışmalarınızı html ortamında nasıl daha rahat kullanabilirsiniz onu anlatmaya çalışıcam. Öncelikle çarşaf tasarım denen böyle atıyorum 800'e 600'luk tek bir dosyayı yani taslağı şak diye koyup o şekilde kullanıcılara ulaşmaya çalışmak pek'de sağlıklı bir durum değil. Örneğin elimizde bir taslak var ve bunu böyle uygun şekilde bölüp hem sayfanın hızlı açılmasını, hemde navigasyon'u rahatça sağlamak istiyorsunuz. Öncelikle alttaki resimde gördüğümüz gibi bir tasarıma ihtiyacımız var. Daha sonra "Slice Tool" yardımı ile elimizdeki taslağı uygun şekilde kesiyoruz. Her parçanın aralarında boşluk kalmadan düzgünce kesilmesi lazım. Eğer tasarım içinde bir yere text girecekse o alanı düzgünde seçip daha sonra Dreamweaver'da textimizi yerleştirmek için sileceğiz. Aşağıda örnekte nasıl kesilebiceği konusunda fikir vermesi için bir örnek yerleştirdim. Slice Tool yardımı ile kesip, biçtiğimiz tasarımımızın uygun olduğu kanısında vardığımızdan sonra file menüsünden "Save For Web" seçeneğini seçiyoruz. bu seçeneğe bastığımızda ön inceleme ekranı çıkıcak karşımıza orada bir kaç ayar var, örneğin image'ların hangi formatta olcağı renk uyumluluğu gibi.. Çıkan menüyü inceleyip bakabilirsiniz. Buradaki save butonuna basıp aşağıda ki kayıt ekranına geliyoruz. Burada yapmamız gereken Kayıt Türü olarak "HTML and images"'i seçip uygun yere kaydetmek. Kaydettiğiniz bir html dosyası ve o dosya ile ayni yerde "images" adlı bir klasörün olduğunu görüceksiniz. Evet şimdi dreamweaver'ı açıp istediğiniz şekilde ayarlar yapmak size kaldı. Pek geniş bir tutorial olmadı ama en azından başlangıç için iyi, geriside sizin kendinizi geliştirmenize bakar. herkese kolay gelsin.[hline]5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 eline saalık hocu... yannız yapmayın böyle şeyler ortalık gerilmesin durduk yere.. horace dombilisi niye hala tuto yapmıyosun filan dicek millet kaçıyom ben...[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki: dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Resimleri göremiyorum. Sorun bende mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 hosting firmasında bir çalışma olucaktı bugün, bundan dolayı gözükmüyor. Daha sonra tekrar deneyiniz :)[hline]5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 elune saglik oky bi ara uygulayyacam bunlari[hline][i]-->Four String Magic<-- time well wasted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 dreamwaver kısmınıda aalalım mümkünse :))[hline] ...Me DiMarziolu Strat Squier satılıktır. Qui Bono? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 dreamweaver kısmı uzun biraz ve ayrıca orada yapılabilecek çok şey var. Dreamweaver'ı ayrıca bir tutorial serisinde ele almak lazım.[hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar