Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux acemisinden sorular

Draven

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle belirteyim daha once hic kullanmadim ama kurmayi dusunuyorum. Babamin kullandigini gordum ve bazi seylerin cok pratik oldugunu farkettim, restart etmeden system programlarini enable etme falan. bide internetin daha guvenli olusu.

neyse, dedigim gibi linux ile bilgim nerdeyse cok az, programci falanda deilim, serverda acmicam, avantajlari neler olur kullanmak istesem? yoksa win2000pro da mi kalsam.

ayrica

* redhat, mandrake, susi ve gnome arasinda farklar neler

* win32 progamlarinin hepsi emule edilebilinirmi? (photoshop mesela)

* directx sistemi varmi, yok ise linux destekliyen oyunlar nasil calisiyor, var ise linux u desteklemiyen oyunlar nasil emule olur?

simdiden saolun.
Sosyal ağlarda paylaş

bence eğer oyunlar ve grafik programları ile çok fazla haşır neşirseniz windowsda devam edin derim.

linux / unix ler sistem kaynaklarını verimli kullanır ve library dependancyler dışında bir program yüklendiğinde sorun çıkarabilecek bir şey de yoktur.

said:
neyse, dedigim gibi linux ile bilgim nerdeyse cok az, programci falanda deilim, serverda acmicam, avantajlari neler olur kullanmak istesem? yoksa win2000pro da mi kalsam.

hele ki bunlar göze alındığında hiç gerek yok bence, ama güzel bir firewall programı kurabilirsiniz sabit ipniz varsa ...

diğer sorulara gelince ,

redhat, suse ve mandrake en basit açıklama ile birer linux sürümüdür, kendi aralarında ufak farklılıklar (ki bazen kullanıcıya göre büyük olabilecek farklılıklar) vardır. bu farklılıklar default olarak gelen paketler ve bazı işletim sistemi dosyalarının farklılıklarından ileri gelir ama temele inersek linux linuxtur, birini kullanabilen diğerlerini de (bazen belli bir adaptasyon sonrası) kullanabilir.

gnome'sa bir X-Window yönetim programıdır. Windows gibi de düşünebiliriz aslında, gnome'a benzeyen 10larca program vardır ama linux sürümleri içerisinde en çok gnome ve kde kullanılır.

win32 programlarının hepsi emüle edilemez ve de directx yoktur; ancak bazı programlar wine ve benzeri emülatörlerle çalıştırılabilir. denemediğimden kelli şu çalışır bu çalışamaz diyemem ama windows ortamında daha rahat çalışacakları kesindir, bu yüzden başta da söylediğim gibi eğer profesyonel bir işiniz yada aşırı bir güvenlik sıkıntınız yada çağın gerisinde kalmış bir bilgisayarınız yoksa şu an için windowsta kalınız, belki xp kullanmayı deneyebilirsiniz netekim theme leri kapatınca win2000den farkı kalmayacaktır gözünüzde ama daha az hata vermektedir.[hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...