Peka Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 programın yaptığım kadarını getiricektim ama unuttum :) görsel kısmı bitti sayılır yanlız 5 saat vb ile uğraştıktan sonra beyin fonksiyonları hafiften göçüşlere geldi bi "sayısal loto programcığı" gibi işey yapamadım gitti yani random 5 tane sayı üreticek 1-6 arasında ve sayıların hiç biri birbirinin aynısı olmıyacak ufacık bişey aslında ama kafa durdu biri yazıverse ? c , vbasic , delphi den biriyle yazarsanız yeterli olur for i=0 to 5 randy(i) = rnd()*5+1 next for i=0 to 5 for k=0 to 5 do while (i <> k ) do while randy(i)=randy(k) if i>k then randy(i)=rnd()*5+1 end if if k>i then randy(k)=rnd()*5+1 end if loop loop next next şeklinde yaptım ama mesela 4. sayiya geldiğinde o sayıdan varsa yeni bir değer atıyor ama bu yeni değerde başka bi sayıyla çakışıp çakışmıyormu diye bakmıyor[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 ben sayısal loto için şöyle bir şey yapmıştım. randomize timer do s1=int(rnd*49)+1 s2=int(rnd*49)+1 s3=int(rnd*49)+1 s4=int(rnd*49)+1 s5=int(rnd*49)+1 s6=int(rnd*49)+1 if s1<>s2 and s1<>s3 and s1<>s4 and s1<>s5 and s1<>s6 s2<>s3 and s2<>s4 and s2<>s5 and s2<>s6 s3<>s4 and s3<>s5 and s3<>s6 s4<>s5 and s4<>s6 s5<>s6 then exit do end if loop aklıma gelen en kısa kod bu. daha hızlı çalışan ve biraz daha uzun olan bir kod daha var ama 6 sayı için o kadar yavaşlamaz heralde ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Güzel algoritma kurmak lazm. Yani 6 tane için yazılır da n tane sayı için olan daha karmaşık. Ben biraz düşündümde kastırıcı.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 said: Catscratch, 22 December 2003 11:43 tarihinde demiş ki: Güzel algoritma kurmak lazm. Yani 6 tane için yazılır da n tane sayı için olan daha karmaşık. Ben biraz düşündümde kastırıcı.[hline]This Cat Scratches Free. aslında kastıran bir olayı yok. sadece kodlar uzun. sayı fazlalaşınca benim yukarıda yazdığım algoritma oldukça yavaşlıyor ama ufak tefek değişikliklerle oldukça iyi çalışıyor. mesela n tane sayı içinden birincisini rnd komutu ile belirlicen. sonra bir döngü ile ikinci sayı birinciye eşit olmayana kadar rnd ile sayı üreticen. sonra üçüncü sayıyıda döngü içinde diğer ikisine eşit olmayana kadar üreticen. sonra 4. sayı sonra 5. sayı..... şeklinde gidicek işte ... ama amaç n tane sayıyı farklı şekilde dizmek ise iş değişiyor bu arada... benim bu yazdığım olay sayısal loto gibisinden bir mantık içindi ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 ya aslında 5 satırlık ufak bi 2 forlu 2while li algoritma ile halloluyordu ama hatırlamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 said: baaluo, 22 December 2003 17:16 tarihinde demiş ki: ya aslında 5 satırlık ufak bi 2 forlu 2while li algoritma ile halloluyordu ama hatırlamıyorum ne çok istiyon sende. yap copy paste i olsun bitsin :) yazdık işte sana uzun uzun kodu. hatta fizban da yazmış işte ne güzel. daha ne istiyonuz... :P[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2003 taam be bişi demedik :) ikisinide aldım birini kullanırım fizbanınki daha güzel gözüktü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar