Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vbasic mastermind

Peka

Öne çıkan mesajlar

programın yaptığım kadarını getiricektim ama unuttum :)
görsel kısmı bitti sayılır
yanlız 5 saat vb ile uğraştıktan sonra beyin fonksiyonları hafiften göçüşlere geldi
bi "sayısal loto programcığı" gibi işey yapamadım gitti

yani random 5 tane sayı üreticek 1-6 arasında
ve sayıların hiç biri birbirinin aynısı olmıyacak

ufacık bişey aslında ama kafa durdu biri yazıverse ?
c , vbasic , delphi den biriyle yazarsanız yeterli olur

for i=0 to 5
randy(i) = rnd()*5+1
next

for i=0 to 5
for k=0 to 5
do while (i <> k )
do while randy(i)=randy(k)
if i>k then
randy(i)=rnd()*5+1
end if
if k>i then
randy(k)=rnd()*5+1
end if
loop
loop
next
next

şeklinde yaptım ama
mesela 4. sayiya geldiğinde o sayıdan varsa yeni bir değer atıyor ama bu yeni değerde başka bi sayıyla çakışıp çakışmıyormu diye bakmıyor[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

ben sayısal loto için şöyle bir şey yapmıştım.

randomize timer
do
s1=int(rnd*49)+1
s2=int(rnd*49)+1
s3=int(rnd*49)+1
s4=int(rnd*49)+1
s5=int(rnd*49)+1
s6=int(rnd*49)+1
if s1<>s2 and s1<>s3 and s1<>s4 and s1<>s5 and s1<>s6 s2<>s3 and s2<>s4 and s2<>s5 and s2<>s6 s3<>s4 and s3<>s5 and s3<>s6 s4<>s5 and s4<>s6 s5<>s6 then
exit do
end if
loop

aklıma gelen en kısa kod bu. daha hızlı çalışan ve biraz daha uzun olan bir kod daha var ama 6 sayı için o kadar yavaşlamaz heralde ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 22 December 2003 11:43 tarihinde demiş ki:
Güzel algoritma kurmak lazm. Yani 6 tane için yazılır da n tane sayı için olan daha karmaşık. Ben biraz düşündümde kastırıcı.[hline]This Cat Scratches Free.

aslında kastıran bir olayı yok. sadece kodlar uzun. sayı fazlalaşınca benim yukarıda yazdığım algoritma oldukça yavaşlıyor ama ufak tefek değişikliklerle oldukça iyi çalışıyor.
mesela n tane sayı içinden birincisini rnd komutu ile belirlicen. sonra bir döngü ile ikinci sayı birinciye eşit olmayana kadar rnd ile sayı üreticen. sonra üçüncü sayıyıda döngü içinde diğer ikisine eşit olmayana kadar üreticen. sonra 4. sayı sonra 5. sayı..... şeklinde gidicek işte ...

ama amaç n tane sayıyı farklı şekilde dizmek ise iş değişiyor bu arada... benim bu yazdığım olay sayısal loto gibisinden bir mantık içindi ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

said:
baaluo, 22 December 2003 17:16 tarihinde demiş ki:
ya aslında 5 satırlık ufak bi
2 forlu 2while li algoritma ile halloluyordu ama hatırlamıyorum

ne çok istiyon sende. yap copy paste i olsun bitsin :) yazdık işte sana uzun uzun kodu. hatta fizban da yazmış işte ne güzel. daha ne istiyonuz... :P[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...