Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi mp3 player'ımı yazıyorum.

kavel

Öne çıkan mesajlar

Deli oldum ya. Bi Winamp bu kadar kasar mı makinayı. Uyuz oldum. Çok basit ID3 tagları gösteren güzel görünen ama şatafatlı olmayan aynı zamandada çok sade ve ekranda az yer kaplayan (playlist hariç), çalışırken makinayı oha lan nooluo dicek kadar kasmayan bir program yazıcam. isteyen öneride bulunur isteyen oralı bile olmaz isteyende katılır adam akıllı bir şey yaparız ...

deli oldum yaa ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

cats inde dediği gibi
winamp 2.9x tam dediğin türde
fazlası yok gerektiği kadar işlevi var
sistem kaynaklarınıda sömürmüyor[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

yapmayın arkadaşlar ya nasıl sömürmüyor. hepinizin altında adam akıllı makinalar olduğu için size böyle görünüyordur belkide. ama kısa süre önce pII kullanıyordum ve bırakın skin kullanmayı normal açılırken beni deli ediyordu. kaldıki kullandığım makinalar sağlam ve normalden yavaş çalışan parça uyumsuzluğuna sahip, işletim sistemi şişmiş makinalar değil. pII 266 makinamla w2k pro yu 1,5 sene sorun yaşamadan kullandığım oldu.

herneyse winamp'ten farklı ve özellikleri bana yetecek bir programı kendim yazacağım.

şöyle bir şey düşünüyorum :
-farklı bir kaç görünüm.
-basit animasyonlar
-winamp3 tekine benzeyen bir playlist
-id3 tag okuyabilme (belki değiştirme) özelliği

mecburen VB kullanıcam çünkü başka visual dil bilmiyorum.

belki yazdıktan sonra benim programımda winamp gibi yapar beni deli eder.. kimbilir...

o zaman hep beraber benim makinaya winamp 2 kurarız :)[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi visual basic ile mecburen direct sound kullanıcaksın. Bütün mp3lerle uyuşmayabilir. Bazı layer'larda baslar tak tuk diye çıkabilir. Denedim ordan biliorum. Winamp'ın kendi dll'si var sorunu yok onun ama direct sound sakats. Zaten o yüzden oyunlar genelde kendi ses/müzik formatlarını kullanır. Tamam çoğu mp3 kullanıo ama çok spesifik ve kullanıcı elleşmesin diye hepsini bir data dosyasına gömüolar.

Kaldıki genelde herkes vb mp3 çalmak için media player kontrolünü kullanın der. Visible=false dersin, kendi kontrollerini yaparsın buton olarak, ordan media player'e hükmedersin. Tabi bütün mediaplayer'i yüklediği için hafızadan yer normal media player gibin.

Yukarda direct sound dedim ama mp3 çalmak için directsound kullanılmıo olabilir belirtiim. Sanırım ben ararken hep wav, mdi bulmuştum ses olayı için.

Ayrıca direct sound'da kullansan gene belli bir miktar hafıza yiyecek. Gerçi ben p166 ile icq + winamp açıkken starcraft oynayabiliodum ama :D[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 20 December 2003 16:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

j işlevini kaybetmiş vinamp3 ama ben bulmuştum başka bi kısayol kombinasyonu ile buluyordu.Neyse p4 2.4 kullanmama rağmen w3 beni bile sıkıyor yavaşlık konusunda 2.91 kullanıyorum falla sana diyim boşuna uğraşırsın boşver ya başka hayırlı iişler yap winamp falan hikaye[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya oturup öyle denetim falan yazmicam. zaten o kadar iyi değilim. hadi denetim fln yazarım ama mp3 ocx i yazamam. ama daha önceden hatırlıyorum du yazmıştı birileri bunu. yani nette bi ton ocx dolaşıyor. eminimki mplayer kadar yer kaplamaz bellekte.

diğer yararlı işlere gelince: fikir verin yapalım hep beraber. "hadi başka bişey bul bize söyle beğenirsek yap bunu beğenmedik" şeklinde yaklaşmayın olaya : )[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 21 December 2003 00:57 tarihinde demiş ki:
En basitinden MMC (microsoft multimedia control) ile bi prg yapıp exe ye çevirdim 11 mb ram yiyo.
winamp 2.91 system tray'de ve bişi yapmazken 600-700 kb yiyo. Parça çalarken 1600-1900 kb arası.

winamp görünürdeyken ve çalarkende işte 3700-4000 kb arası.

Çok iyi bence.[hline]This Cat Scratches Free.

neden hevesimi kırmaya bu kadar niyetlisinizki ... ayrıca hiç bir şekilde MMC yada mplayer eklentisi kullanmicam. yazıcam eğer winamp'ten daha yavaş çalışırsa tamam o zaman sizin dediğinizi yaparım. hatta şu andada winamp kullanıyorum ama şimdilik vazgeçmicem arkadaşlar ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yazmaya hevesli isen tutmayalım tabikide
şunu bir dene istersen ram falan kullanmıyo :)[hline]Grandmaster Hamburger
Absolut, 15 December 2003 14:42 tarihinde demiş ki:
Game master= GM
Area Master = ?? hehehehe
Popeye, 15 December 2003 14:43 tarihinde demiş ki:
eh be abso
yakında baba olacaksın ugraştıgın şeylere bak ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...