Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amd 1700 -MSİ board. Overclock

Deli333

Öne çıkan mesajlar

amd 2200 yaptım makınayı 170 fsb . Sımdı 1850 lerde calısıyor. Bunu bıraz daha yukseltsek işlemci yanarmı? Bılmıyom bızım ark sakın yapma yanar dıyor. Bır kac tane yanıcak duruma gelen amd de gördum. hadı bakalım tavsiyeleriniz. Yanarsa affetmem ama :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

anakartın chipseti ne? bide o hıza kaç çarpanda ulaştın 170x11 mi? çarpanı 12.5 yaparak daha yuksek bi hıza çıkabilirsin 170x12.5=2125mhz mesela. bide işlemcinin hızını daha fazla arttırmadan önce www.download.com sitesinden "aida32" adlı programı indirip işlemcinin sıcaklığını kontrol et, desktop ta normal kullanımda (surf yaparken mp3 dinlerken) ve 2 3 saat oyun oynadıktan sonra kaç derece oluyor bir kontrol edip değerleri buraya yaz. amd2500'ü 2113mhz olarak kullanıyorum orjinal amd fanı ile oyunlarda 52 desktopta ise 48 derece yi geçmiyor (fan 4500rpm), 55-60 dereceyi geçmedikten sonra bir sorun yaşamazsın ama eğer ısı 60'ı bulursa iyi bi fan almaya bak, yazın bu ısıda kullanamazsın çünki. anakartın via chipsetli ise fsb'yi daha fazla arttırman iyi olmaz eğer nforce2 ise anakartın, olay ramlerine bakar. ramlerin markasını ve modellerinide yazarsan iyi olur.

[Bu mesaj Castigater tarafından 20 December 2003 14:54 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Castigater tarafından 20 December 2003 14:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sımdı yazının tamamını okumadım. Sana dırek cevap yazayım. Bizim bu AMD overlclock yapmamız uzun suredir deniyoruz. Öncelerı overclock yapınca dırek 60-70 dereceye cıkardı . Ufacık bir oynamada bıle. Neyse 6800 rpm de dönen fan buldum :) (Cok feci bir alet ya kasayı acınca sanki klima var :) Bugun makınayı bıraz daha overlok yaptım . 2400 oldu. Makina acılmadı. 2200 yaptım wındows regedit ayarları vs vs vs bozuldu .Nası olduysa anlamadım. Tekrar 1700 e cektım ayarları . go back le wındowsu geri aldım. Calıstı. Artık overlok fılan yok. AMD fılan kesınlıkle son bir şansı vardı oda bitti :)[hline]"keko içiysen kendinden geçiysen"
sdasweqr ea
$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimalle anakart ın via chipsetli ve sen fsb'yi arttırdıkça pci ve agp portlarının hızı arttığı için ve kartlar bu hızda çalışamadığı için (çok karmaşık bi cümle oldu :) ) bilgisayar boot etmiyor, boot etse bile dosya hatası veriyor bu çok normal çünki anakartında pci ve agp portu hız sabitleyicisi yok. nforce2 chipsetli bir anakartın olsaydı bu tür sorunlarla karşılaşmazdın. işlemci standart olarak 133x11=1463mhz olarak çalışıyor sanırım illa oc yapmak istiyorsan fsb'yi çok yükseltmeden yapmayı dene, çarpanı arttır. 135x12.5=1665mhz olarak kullanabilirsin. nforce2 chipsetli bir anakart alana kadar bununla tatmin olmalısın :)

[Bu mesaj Castigater tarafından 21 December 2003 01:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...