Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kim ne icat etmek ister

PiNk

Öne çıkan mesajlar

Bence özgür iradeye ters düşen herşey yanlıştır. Bir çoğunluğun azınlığı yönetme hakkı , azınlığın çoğunluğu yönetme hakkından fazla değildir. Ayrıca kanun koyucular tarafından konulan her yasa insanın özgür iradesine ve doğadaki saf ve temiz insana karşı düşer. İnsan ilk devleti icad ederek kendi özgürlüğünü kendisi kısıtlayıp zincirleri kendisi vurmuştur... İmzama da dikkat çekmek isterim.

*! ortalığı bulandırır Hellhoundun konu saptırma derslerini çakmıştır*[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin-
Başkasının oku ve yayı ile savaşma.
Başkasının atına binme
Başkasının kusurunu tartışma
Başkasının işine karışma

unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki:
hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum

[Bu mesaj Estel_Anorien tarafından 19 December 2003 00:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 19 December 2003 00:45 tarihinde demiş ki:
Bence özgür iradeye ters düşen herşey yanlıştır. Bir çoğunluğun azınlığı yönetme hakkı , azınlığın çoğunluğu yönetme hakkından fazla değildir. Ayrıca kanun koyucular tarafından konulan her yasa insanın özgür iradesine ve doğadaki saf ve temiz insana karşı düşer. İnsan ilk devleti icad ederek kendi özgürlüğünü kendisi kısıtlayıp zincirleri kendisi vurmuştur...

erstel biraderim fakat bir denyo cikip ulan, ben ozgur irademle su su su insanlarin hebesini hobo yapmak istiyorum onlar istesin istemesin, bu da benim ozgur iradem derse, mal sahibi mulk sahibi, hani bunun ilk sahibi ?[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer kanunlar gibi insanları tahrik edici ve suça teşvik edici öğeler bulunmasaydı o zaman insanlar ilk doğduklarındaki saflıklarıyla ve ahlak kurallarıyla yaşayacaklardı bu da yeterli olacakti. Hiçbir insan doğuştan kötü değildir. Onu kötü yapan içinde bulunduğu şartlardır. Nasıl kötü eğitilmiş ve fakir bir insan kötü yola düşüp diğer insanlara zarar verecek birşey yapıyorsa tam tersi olarak iyi eğitilmiş ve nispeten iyi gelir düzeyli bir insan bu tarz davranışlarda bulunmaz. Dolayısıyla ilk olarak yapmamız gereken şey insanların içlerindeki saf ahlak duygusunu geliştirip. Herkesin birbirini kollayacağı komünal ve dayanışma üzerine kurulmuş bir sistem oluşturup insanların birbirlerinin de çıkarlarını gözeterek yaşadığı bir ortam yaratmaktır. Unutmamalıdır ki bir insanı içinde yaşadığı ortam ve çevre şekillendirir. Sonuçta ilk olarak yaşadığı yerin etrafına çit çeken kişi mi sorumludur yoksa onu o çiti çekmeye iten koşullar mı? Bütün problemlerin temelinde insanların özel mülkiyet arzusu yatmaktadır.. Kahrolsun mülkiyetçilik.[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin-
Başkasının atına binme
Başkasının işine karışma

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 19 December 2003 00:55 tarihinde demiş ki:
Eğer kanunlar gibi insanları tahrik edici ve suça teşvik edici öğeler bulunmasaydı o zaman insanlar ilk doğduklarındaki saflıklarıyla ve ahlak kurallarıyla yaşayacaklardı bu da yeterli olacakti. Hiçbir insan doğuştan kötü değildir. Onu kötü yapan içinde bulunduğu şartlardır. Nasıl kötü eğitilmiş ve fakir bir insan kötü yola düşüp diğer insanlara zarar verecek birşey yapıyorsa tam tersi olarak iyi eğitilmiş ve nispeten iyi gelir düzeyli bir insan bu tarz davranışlarda bulunmaz. Dolayısıyla ilk olarak yapmamız gereken şey insanların içlerindeki saf ahlak duygusunu geliştirip. Herkesin birbirini kollayacağı komünal ve dayanışma üzerine kurulmuş bir sistem oluşturup insanların birbirlerinin de çıkarlarını gözeterek yaşadığı bir ortam yaratmaktır. Unutmamalıdır ki bir insanı içinde yaşadığı ortam ve çevre şekillendirir. Sonuçta ilk olarak yaşadığı yerin etrafına çit çeken kişi mi sorumludur yoksa onu o çiti çekmeye iten koşullar mı? Bütün problemlerin temelinde insanların özel mülkiyet arzusu yatmaktadır.. Kahrolsun mülkiyetçilik.[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin-
Başkasının atına binme
Başkasının işine karışma

Sadece bir tek cumle kuruyorum ...
Iyi egitim almis ve Oldukca zengin bir ailenin ferdi olan bush ismindeki bu sahsi munhasir'in derdi nedir o halde?, kotuluk maalesef insan oglunun icindedir sonradan kazanilmaz sadece seninde dedigin gibi sartlar kotulugun ortaya cikmasi icin bir etken'dir....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 19 December 2003 00:48 tarihinde demiş ki:
said:
PiNk, 19 December 2003 00:39 tarihinde demiş ki:
Ancak bireysel ozgurluk nedir bilirim...
Ve agzim iyi laf yapar:-D:-)

eheheh demek boyle ...

harbi iyi laf yapiyormus biraz kassan beni okkultist budist filan bisiyler olduguna inandirabilirdin.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.

Budist diilim ....
Ancak Karma'ya inaniyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

Bush saf. devletçilik ile devletlerin kurulmasından sonra kişisel çıkar kavramının ve mülkiyetçiliğin ortaya çıkmasından bu yana insanoğlunda kötülük ve canilik, adilik gibi davranışlar oluşmaya başlamıştır çünkü bu bahsettiğimiz mülkiyetçilik ve kişisel çıkar kavramının oluşması ; insanların kendi çıkarları için başkalarına zarar verecek davranışlar içinde bulunmasına sebep olmuştur.

Sizin şimdi anlayabilmeniz zor tabii. Biraz üzerinde okumak gerekiyor ama şöyle düşünün: Bir dünya, kimsede mülkiyetçilik, sahiplenme, kudret, kıskançlık gibi duygular yok. Insan oğlu bu duygulara sahip olmadan doğuyor. Duygular ve anlamları sonradan kazanılan bir reflekstir. Yer yüzünde sahiplenme olmasaydı o zaman benim söylediğim gibi bir sistem oluşabilirdi. Insanlar kendilerini başkalarından soyutlayıp hep bana rabbena diyerek sahiplenmeye başladılar. Bu ise kıskançlığı, başkasında olan birşeye sahip olmak için ona kötülük yapmayı (bu da kötülüğü) doğurdu. Eğer insanlar tarihin başındaki gibi birbirlerine yardım ederek uyum içinde yaşamaya devam etselerdi ve birşeyleri sahiplenmeselerdi o zaman insanlar mutlu ve kötülük olmadan yaşayacaklardı... Bush ise ülkesinin çıkarları için hareket ettirilen bir piyon. Bir odun.[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin-
Başkasının atına binme
Başkasının işine karışma

Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar doğduklarında saftırlar. Koşullar koşulları, koşullarda insanları kötüleştirir.[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin-
Başkasının atına binme
Başkasının işine karışma

Sosyal ağlarda paylaş

said:
PiNk, 19 December 2003 01:10 tarihinde demiş ki:
Arkadakileri goremedigim icin cevap weremiyorum sana.....

daha kalabalik 3. seviyede gizlenen arka moruklarin hukumetteki arayuzler wolfovitz ve rumsfeld. ikisi de moruk tabii. bunlarin topunun amerikan halkina kullandigi arayuz bush. bu amerikan tarihinde ilktir. ilk kez aptal bir baskan sectirilmistir. bunun icin de cok zorlandilar kaybediyorlardi az kalsin. cumhuriyetcilerden bile bu gune kadar aptal baskan cikmamisti. aslinda amerikanin ilk aptal baskanidir. nixon dahi bir pust olmasina ragmen kafasi az cok basan bir insandi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 19 December 2003 01:17 tarihinde demiş ki:
Sizin şimdi anlayabilmeniz zor tabii. Biraz üzerinde okumak gerekiyor ama şöyle düşünün: Bir dünya, kimsede mülkiyetçilik, sahiplenme, kudret, kıskançlık gibi duygular yok. Insan oğlu bu duygulara sahip olmadan doğuyor. Duygular ve anlamları sonradan kazanılan bir reflekstir.

o zaman tiki lumpen tayfasi rahat kosullarda yetistigi icin bencil olmamasi lazim. fakat diger insanlar icin hassas olan kisiler nedense genelde rahat ve elverisli kosullarda buyumus insanlardan yetismiyor.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 19 December 2003 01:25 tarihinde demiş ki:
said:
PiNk, 19 December 2003 01:10 tarihinde demiş ki:
Arkadakileri goremedigim icin cevap weremiyorum sana.....

daha kalabalik 3. seviyede gizlenen arka moruklarin hukumetteki arayuzler wolfovitz ve rumsfeld. ikisi de moruk tabii. bunlarin topunun amerikan halkina kullandigi arayuz bush. bu amerikan tarihinde ilktir. ilk kez aptal bir baskan sectirilmistir. bunun icin de cok zorlandilar kaybediyorlardi az kalsin. cumhuriyetcilerden bile bu gune kadar aptal baskan cikmamisti. aslinda amerikanin ilk aptal baskanidir. nixon dahi bir pust olmasina ragmen kafasi az cok basan bir insandi.[hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.

Evet saka bir yana Adamin secimleri kazandigi gun dedigini unutamiyorum..
Tanri beni alkolden kurtarark bana mesaj verdi...yapicagim mukaddes gorevler olmali .blah..blah..blahh :) :):)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 19 December 2003 01:17 tarihinde demiş ki:
Sizin şimdi anlayabilmeniz zor tabii. Biraz üzerinde okumak gerekiyor ama şöyle düşünün: Bir dünya, kimsede mülkiyetçilik, sahiplenme, kudret, kıskançlık gibi duygular yok. Insan oğlu bu duygulara sahip olmadan doğuyor. Duygular ve anlamları sonradan kazanılan bir reflekstir. Yer yüzünde sahiplenme olmasaydı o zaman benim söylediğim gibi bir sistem oluşabilirdi. Insanlar kendilerini başkalarından soyutlayıp hep bana rabbena diyerek sahiplenmeye başladılar. Bu ise kıskançlığı, başkasında olan birşeye sahip olmak için ona kötülük yapmayı (bu da kötülüğü) doğurdu. Eğer insanlar tarihin başındaki gibi birbirlerine yardım ederek uyum içinde yaşamaya devam etselerdi ve birşeyleri sahiplenmeselerdi o zaman insanlar mutlu ve kötülük olmadan yaşayacaklardı... Bush ise ülkesinin çıkarları için hareket ettirilen bir piyon. Bir odun.[hline]

yapsaydi, olsaydi, guzel bi dunya dusunun falan falan diyosun tmm iyi hosta, insanligi birisi alipta kotu bi duruma koymadiki ya da insanliga sahiplenme duygusunu biri empoze etmediki, ozel mulkiyetcilik, sahiplenme vsr hepsi zamanla bizzat insanlar tarafindan olusturuldu yani sonucta ozne insan....hani senin saf iyi dedigin dogustan hic bi kotuluk beslemez dedigin.. belki her sey sinirsiz olsaydi ya da cennet gibi bi yerde yasasaydik ozel mulkiyet gibi kavramlar ortaya cikmazdi ama dunyadayiz maalesef... kosullar olarak herseyin kisitli oldugu dunyadan bahsediyosan da onu elimine etmek biraz zor geliyo bana...[hline]-->Four String Magic<--
time well
[i]wasted
Sosyal ağlarda paylaş

ben o geleceğe dönüşteki elemanın kaykayına hastayım abi ondan bi bulsam valla herşeyimi verrim yeterkine uçan kaykayım ossuun..ya da o olmazsa düşünce okuyan aletden bi tane de ben istiorum 2 kişi de olursa bozmaz :D[hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde Ainu'ya demiş ki:
Aynı senden önceki 20 kişinin düşündüğü gibi onun özel kişisi sen olacaksın, tabi tabii...

Sosyal ağlarda paylaş

süpermen gibi olmak yeterdi sanırım.. :P
Uçuyon,kaçıyon,yaralanmıyon..
Alemin kralı olursun.

Sora birde hiç Patlamayan Bisiklet lastiğim olsun isterdim :D[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...