Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sokrates

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
After inheriting a modest from his father, the sculptor sophroniscus, socrates used his marginal his marginal independence as an opportunity to give full time attention to inventing the practice of philosophical dialogue. Unlike sophists of the time, socrates pointedly declined to accept payment for his work with students.

`applying to socrates` ten bir alinti. baska bir kac kaynaktan dogrulanmis bir bilgidir. ayrica hapisten kacisinin ayarlanmasina ragmen en bozuk adalet bile adaletsizlikten iyidir diyor ve kacmayi reddediyor. kefalet falan soz konusu degil zaten.[hline]kulkedisi simdi yasasa, laila da koca bulurdu heralde hihi - B.K./26
Mesaj tarihi:
Benim Sokrates hakkında bildiklerim diyaloglarla sınırlı. Bu alıntıyı yaptığın için saol.

Bu arada hala Sokrates'in sözlerinin bastırılmış cinselliğiyle alakalı olduğuna inanıyorum (özellikle lysis ve lakhes diyaloglarından...) .Kaldıki felsefe'nin ilerlemesini bu kadar isteyen bi insanın hiç bir yazılı eserinin olmamasıda hayli düşündürücü.Aksine inanmayı hakikaten isterdim.

P.s: Bu arada bu applying to socrates'i internetten bulabileceğim bir adres biliyormusun ?[hline]Muhendis A'ab the Lord Of Arachnes in Eclipse
Wolith the Nerve-less Greenberet in Ahazi

[Bu mesaj Enginar tarafından 11 November 2003 22:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
socratesin cinselligi pek bastirilmis diyemeyiz, gayet keyfine gore yasamis adam, platoyla oldugu gibi diger ogrencileriyle de iliskileri olmus, ama karisi var, su meshur `gitme, seni sucsuz yere oldurecekler` `-suclu oldugum icin oldurseler daha iyi olur muydu?` diyalogunu yasadigi. yani bastirilmis cinsellik boyle olmuyor.
Tabi takdir eden de var, toplum dusmani diyen de. o sebeple olduruldu zaten biliyorsun.

Applying to Socrates i ben bilkent kutuphanesinde buldum, eski bir kitap. ama google dan aratsan socrates diye, o kitap pek meshur, alintilar var bir suru sitede.[hline]kulkedisi simdi yasasa, laila da koca bulurdu heralde hihi - B.K./26
Mesaj tarihi:
enginar sokrates hakkındaki görüşlerine kısmende olsa katılıyorum kimse onun cinsel ihtiyaçlarını karşılamak içiçn felsefe yapmadığını söyleyemez ama şuda bi gerçek ki adam büyük filozof
said:
.[hline]Muhendis A'ab the Lord Of Arachnes in [b]Eclipse
Wolith the Nerve-less Greenberet in Ahazi

[Bu mesaj Nous tarafından 18 November 2003 23:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Nous, 18 November 2003 23:44 tarihinde demiş ki:
enginar sokrates hakkındaki görüşlerine kısmende olsa katılıyorum kimse onun cinsel ihtiyaçlarını karşılamak içiçn felsefe yapmadığını söyleyemez ama şuda bi gerçek ki adam büyük filozof

Ben soyluyorum? insan cinsel ihtiyaclarini karsilamak icin felsefe yapmaz. Bilmiyorum dikkat ettiniz mi, hadi ben felsefe yapiyim denince yapilmiyor bu. Adamin dusunceleri yuzyillar sonra hala tartisiliyor, kabul goruyorsa, cinsel ihtiyaclar icin felsefe yapiyor ifadesi gulunctur.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
sokrates'in günümüze ulaşan fikirlerinin büyük çoğunluğu ana dilinde yazılmamış latince kopyalarıdır ve bir kısmınında öğrecileri tarafından "güncellenmiş" oldukları düşünülmektedir. Bu yüzden açıkcası sokrates'in eşine söylediği laflar vs. çok da gerçekci olmamakla birlikte daha çok tarzı ve öğretisi bizim için kriter olmalıdır. bkz.nasrettin hoca[hline]uyku ölümün kardeşidir
  • Yeni Oluştur...