Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EUROVIZYONA "ingilizce" şarkı sözü ile katılmak


karakedi

Öne çıkan mesajlar

ciddi olarak tebrik etmek lazım.

kökeni dünya tarihi kadar eski bir dile mensup insanlarız, ama eurovizyona sözleri İNGİLİZCE olan bir şarkı ile katılıyoruz.

hemde devlet kurumu oldugunu unutmuşa benzeyen TRT'nin onayı ile.

yazık...

insanın inanası gelmiyor. TÜRKÇE'nin SUYU MU ÇIKTI BE diye sorarlar adama.

en azından ben soruyorum.[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle demek istemedim 1.
Bizi Avrupa'da tanımayan yok bu 2.
Birçoğu emin ol TR'de olan biteni, bizim ülkemizde yaşayan insanlardan çok daha iyi takip ediyor, biliyor bu 3.

Demek istediğim İngilizce şarkı söylemesi bizi 10.luktan 3.lüğe ya da 1.liğe taşıyabilir (taşımaya da bilir). Daha önce denenmemiş bi şey. Üstelik kimlerin yaptığına bakın bi de; Sertab Erener, Sezen Aksu. Tüm bunların arkasında TRT var... Sizce bu iki sanatçı hiç mi TR'yi Türkçe'yi sevmiyor, garezi var da İngilizce şarkı söylüyor? Kabul ediyorum Türkiye'nin temsil edildiği bir yarışmada İngilizce şarkı söylemek farklı, değişik hatta acayip; ama ben bunda yanlış bir şey göremiyorum. "Sanat evrenseldir."

A tabi bi de "Dinle"miz var... Peki 30 defa katılmışız, sadece birisinde 3.lük elde etmişiz; niye kaybedilenleri değilde 40 yılda bir kazanılanı düşünüyosunuz? "Farklı" olmak gerekiyor. Ayrıca; acep bizim o 3.lüğümüz şarkının çok çok iyi olmasından mıydı, yoksa diğer şarkıların kötü olmasından dolayı mı? Senelerdir hep söylenen bir şey var; "Dinle" ödül aldığı zaman da söylenmişti bunlar "İşte Türk'ün gücü. Bizim müziğimiz varken ne diye farklı ezgilere gidiyoruz ki. Eğer kendimize özgün şeyler koyarsak basbaya iyi yere gelebiliyoruz." Emin olun geldik... 40 sene geçmiş, dünyanın neresinde Klasik Türk Müziği dinleniyor da, eurovizyon'a katılıp başarı elde edecek... "Farklı" şeyler yapmak gerekiyor, klasik, sürekli denen şeyler değil... Şansımızın tutmasını beklemektense farklı seçenekleri işaretleyerek, olur olmazı belirleyerek katılmamız gerekiyor.

[Bu mesaj riglous tarafından 12 Mart 2003 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizlerde türkçe şarkı söylesin o zaman. alalalaa
Herkez kendi ülkesinin diliyle, ülkesini temsil etmeli. Milletin anlamasından çok kulağa hoş gelmesi önemli bence. Siz yabancı müzikleri anladığınız için mi seviyosunuz-dinliyosunuz? alakası yoq.

bu yüsden yaz bi +1 daha.[hline]günde bir öğün :P >>Join tHe war!
icq no: 97135892
send me a mail to : [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 12 Mart 2003 21:05 tarihinde demiş ki:
Bizi Avrupa'da tanımayan yok bu 2.
Birçoğu emin ol TR'de olan biteni, bizim ülkemizde yaşayan insanlardan çok daha iyi takip ediyor, biliyor bu 3.

bunlara lol işte
bnette ben türküm de bak ne soracaklar sana
sizde internet var mı ? oyun oynamak gunah degil mi sizin orda ? turkıye afrikanın neresinde ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bnet'e sadece avrupa'da mı giriyolar?
bnet'te oynayan insanların yaş ortalamaları kaç?
orda oyun oynayan insanları esas alıp eurovizyon üzerine ne gibi bi genelleme yapabilirsin?

pardon ama neye lol?

Demek istediğim İngilizce şarkı söylemek bize + kazandıracak. Çok itici bir fikir gibi geliyor ama bence denenmesi gereken bir şey.

[Bu mesaj riglous tarafından 12 Mart 2003 21:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Köylü demekle ne kastettiğin önemli;
Bizimki gibi müziği türküden ibaret sanan köylülerden bahsediyorsan, onların şarkıları anlaması için en azından İngilizce olması gerekir şarkıların; sonuçta müzikten anlamadıklarını düşünüyoruz di mi?

Tabi bi ikinci şık var ki, bu da onların köylülerinin bizden farklı olabileceği. Eğer gerçekten müzikten anlayan bir kitleyse, bence bu kadar müzik hakkında araştırma yapan bir kitlenin Türkiye'nin yerini bilmemesi gibi bir şey düşünemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin yarışmaya ingilizce bir parça ile katılması bize kesinlikle yarar sağlayacaktır. Sonuçta Eurovizyon yarışmasında dereceye giren şarkıları alıp da insanlar daha sonradan evlerinde dinlemiyorlar, yada bir albüm haline getiremiyorlar. Yarışmanın amacı ülke olarak katılmak ve reklamını yapmak. Şarkının güzelliği sadece juri üyelerini etkilemek için bir araç. Daha sonra o şarkının kullanıldığı az yer var.
Ayrıca artık dünyada ülke, din, dil, birlik, hürriyet diye kavramlar yavaş yavaş yok olmakta. Amerika multicultural bir ülke olarak dünyanın hakimi ve birçok ayrı dinden, dilden insanı bir ara yaşatabiliryor. Benim düşünceme göre ileride de bütün ülkelerin benimseyeceği politika bu olacak. (Biraz politik oldu ama ancak bu şekilde açıklayabilirim) Türkiye'nin reklamının büyük oranda yapılacağı bir zamanda kendi dilinden ödün vermesi olası. Bakın Güney Kore kendi reklamını dünya çapında yapabilmek için milyonlarca dolar harcayıp dünya kupasını düzenledi ve reklamını yaptı. (Para da kazandı maçlar sırasında ama önemli olan kazandığı para değil ileride kazanacağı para idi) İşte bütün bu nedenlerden dolayı, Türkiye hiç para harcamadan, ve ayrıca çok geniş bir kitleye (Avrupaya) reklamını yapacak. Ingilizce şarkı olması yada olmaması önemli değil. Bkz. Almanya birçok kez ingilizce şarkı ile katıldı.

Ayrıca ascraeus arkadaşım bizi tanımıyorlar gibi birşey demiş. Ileride böyle bizi tanımayan, Türkiye'nin varlığından haberleri olmayan insanları görmek istemiyorsak bir şekilde reklamımızı yapmamız şart.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyeyi bilmeyenler kusura bakmasınlar ama kendi cahillikleridir.
Yuh yani. şu an dünyanın kalbi burda atıyo
Adamlar kendilerini dünyadan soyutlamış olsa gerek.
3 salak bilmiyo diye kimse bilmiyo demek değildir.. o adamlar bilmesine de ihtiyacımız yok zaten bizi bilen biliyo.. Dünya kupası, ırak savaşı, galatasaray vsvs.. Son zamanlarda çok fazla tanıttık kendimizi.. iyi yada kötü
Tanınmak için ingilizce şarkıya ihtiyacımız yok.[hline]Join Our Army.. OrcMasters
DivX Listem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya'nın kalbinin burda atması biraz abartı oldu ama hakikaten de bizi tanımayan varsa kendi cahilliğidir, tutup da "Türkiye Afrika'nın neresinde?" diye soran bi adam oturup "Eurovizyon Şarkı Yarışması" izlemez zaten. Bizi bilen bilir, bilmeyen kendi cahilliğine yansın, kültürel yönden bizden ileride olduklarını savunsunlar, yazık.. Türkler Çin'den İsveç'e kadar birçok devletin milli tarihinde var, açıp okusunlar, bu kadar mı zor? Zamanında Dünya'nın en büyük ve her yönden en güçlü devletini nasıl bilmezler? Bunlara bakıp da aldanmayın.

İngilizce şarkı sözü olayına gelince, kafam biraz karışmaya, görüşlerimse biraz değişmeye başladı.. Bize pek zararı dokunmaz gibime geliyo. Sonuçta iş çıkan kadının bacaklarına ya da giydiği elbiseye baksa Nez & Petek Dinçöz düeti yaptırırdık en baba şarkı solda sıfır kalırdı :))

Dediğim gibi yabancı şarkı sözünün bize zararı dokunmaz ama daha özgünce bişey olsa daha çok hoşuma giderdi.[hline]When a men lies, he murders some part of the world..


[Bu mesaj Lars tarafından 13 Mart 2003 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
ingce şarkı ile katılmanın bi yanlış yönü yok bence
zaten ne oldugu belirsiz saçma sapan bir yarışma
ülkeler güzel şarkıya değil yılalr yılı politik sebeplere göre oy verdiler vermeyede devam ediyorlar
2 ülke arasında sorunlar çıkarsa birbirlerine en düşük oyu veriyorlar
işte almanyada çok türk yaşıyor diye türkiyeye yüksek oy verirler falan

boş bir yarışma böyle bir yarışmaya ister türkçe şarkıyla katıl ister almanca farketmez. nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar
ülkemizi falan tanıttıgıda yok açıkçası.[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...