dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Jinni bu forumda senden baska hic kimse baska birine satasmak amacli, konuyla tamamen alakasiz bir mesaj atmis degil. gosterebiliyorsan boyle bir mesaj, goster, yoksa aman haksizlik, aman adalet diye yaygara cikarma. herkes efendi efendi tartisiyor iste. ayrica silinen mesajlar silinmis de degil, benim gozumun onunde duruyor sadece gosterimden kaldirilmis. bu threadde bu kalibrede bir mesaj goren varsa soylesin silelim. mesajin bir kismini kesmis filan degilim ha. aynen mesajin butun icerigi bu. unity nin mutemadiyen sacmalayan bir insan olmasi. hakareti serefsiz salak aptaldan ibaret mi saniyorsun yoksa olayin nedir? said: Unity, kusura bakma söylemeden edemeyeceğim: Hayatımda senin kadar yanlış düşünen ve bu yanlış üzerinde, sanki çok mantıklı konuşuyormuş gibi yılmadan iddia edebilen, başka fikirleri her daim geçersiz sanan, her şartta itiraz kabiliyeti doruğa çıkmış birisini görmedim.. Ne diyeyim helal olsun, takdire şayan bir durum. Seninki de zor hayat be Unity...` olay bu mesajin konuyla alakasiz olmasi degil. bi yere kadar kisisel konusmalar, espriler veya konuyla alakasiz alt diyaloglar yurutulebilir. veya tartisma sirasinda kendi diyeceklerini derken karsindakini bir miktar igneleyebilirsin denk gelirse, boyle seyler olur, dogaldir. mesele bunlarin tamamen kisisel satasmadan ibaret olmamasi. baska threadlerde tartistigin unity`e, bu threade daha once hic bir baska mesaj atmamis oldugun halde geldin boyle bir mesaj yonelttin. sadece satasma amacli. bir de bunun forum kurallarina uygun oldugunu mu iddia edeceksin? yoksa bunun gibi diger mesajlara adminlerin goz yumdugunu, sana haksizlik yapildigini mi? sana gelince `turkce` arkadasim, bu tartismanin hala surmesinin tek nedeninin `turkce bilim`i savunan kisilerin unityle benim mesajlari okumuyor olmasinin canli kaniti olmussun. HALA diyorsun ki gittigim bir cok avrupa ulkesi, japonya vesaire vesaire... yahu, gittigin bir cok avrupa ulkesinde daha ataturk ortaya cikip turkiye cumhuriyetini kurmamisken OPEL, FORD, RENAULT vardi. daha turkiye yokken, osmanli kendi icinde butunlugunu perisan halde toplamaya ugrasirken `bak bunlar kendi dillerinde egitim yapiyor aferin onlara` diye gosterdigin ulkeler orayi burayi somurmek, sanayi gelistirmek icin birbirlerini yiyorlardi. simdi cikmis, bu bir cok acidan oturmus ulkelerle, ulkesine yabanci birsey ithal edilince bunu teknolojik gelisme sanip sevinen turklerin turkiyesini ayni kilifa soktunuz, onlar yabanci dilde egitim yapmiyor, biz de yapmayalim diyorsunuz. tek argumaniniz da budur. ataturk ilkelerininden sadece milliyetciligi one cikarmak da iyiymis ama ataturk ilkeleri en basta caga uymayi, milliyetciligini yapabileceginiz bir ulkeniz kalmasi icin gelismeyi hedefler. ataturk 1881 de dogdu, 1938 de oldu. sene 2003, hatta 2004. ayrica hala tek kisi cikip kendi dilinde bilim ogrenmenin turkiyede dogup buyumus bir gence katkisi nedir anlatamadi. hala tek kisi cikip da ingilizce egitimi savunan insanlarin niye ve kime `esir dustugu`nu anlatabilmis de degil. ben ingilizin amerikalinin dilinde bilim yapabiliyorsam onlarin bu kadar ugrasip alt yapisini olusturdugu bilimsel havuza hazirdan konuyorum demektir. asil onlar bana esir dusmus. bir ulkenin dilini ogrenince onlara esir dusmus olma kompleksi nasil bir seydir kavrayamiyorum. ne alaka ingilizce bilim ogrenebilme kabiliyetine sahip olup da somurulmek, asil turkce bilim ogrenelim diye icine kapanik oturup gelisme saglayamadan, avrupali, amerikalinin beraberce ingilizce, almanca konusup iletisim kurarak gelistirdigi mallari satin alirsan somuruluyorsundur.
Anason Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 unity100 ve dark-dr ,allah sizi bildiği gibi yapsın sevgiler.
Jinni Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 said: dark-dr, 24 November 2003 14:12 tarihinde demiş ki: bu threadde bu kalibrede bir mesaj goren varsa soylesin silelim. mesajin bir kismini kesmis filan degilim ha. aynen mesajin butun icerigi bu. unity nin mutemadiyen sacmalayan bir insan olmasi. hakareti serefsiz salak aptaldan ibaret mi saniyorsun yoksa olayin nedir? öyle mi demişim? acaba bu mesajın muhatabı öyle mi anladı? Herneyse.. unity ile fikirlerimizin uyuşmadığı kesin ama o en azından saygısız değil. Böyle taraflı bakan yöneticilerin olduğu bir forumda bir daha mesaj yazmayacağım. Gerçi biliyorum bu senin umurunda değil (sufi örneğinden hatırlıyoruz) sana mutluluklar ve de Allah islah etsin diyorum.
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 valla ben de sunu rahatlikla ifade edebilirim ki soz konusu mesaj cesit cesit acidan anlasilip yorumlanabilir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2003 evet oyle demissin, yok baska bisey demis isen acikla da ogrenelim. ben senin unity e yonelttigin bu mesajlardan `surekli sacmaliyorsun, ne bicim adamsin allah allah` dan baska anlam cikaramiyorum baya bi zorlamama ragmen. cikarabilen varsa beri gelsin. o anlamda bir mesajin ve arkasindan gelen 5 mesajlik bir kisisel atismanin da bu threade nasil oturdugunu goremiyorum, aynen bu sacma tartisma gibi. yani yeterince acik olmadiysa baska bi quote`umuz daha var: said: Yani hakikaten öyle enteresan (ya da absürt) fikirlerin var ki her konuda, senin gibi bir insanı tanımak isterdim (ciddiyim) turk dil kurumu sozlugu, absürt: Saçma, anlamsız, boş, saçma sapan. bu mesajin muhattabi artik ne anladiysa anladi, ama kendisi de pek hos seyler anlamadi ki beraber 4-5 mesajlik bir kisisel atismaya girmissiniz. zaten bu mesajlarda da unity nin soylediklerine hic bir gerekce gostermeden sacmalayan bi insan oldugu dusunceni, kendin hic bir gerekce gostermeden tekrarlamissin, tamam, olur boyle seyler, kendin de demissin duygularim cusa kalkti, kendimi tutamadim diye. ben haliyle her kendini tutamayanin mesajina forumda izin verilmedigi icin mesajini silince benim adaletsiz, tarafli oldugumu savundun, etrafta boyle baska hic bir mesaj olmamasina ve bu tur mesajlarin hep goruldugu anda silinmesine ragmen bu tur kisisel atisma mesajlarinin silinmedigini, sadece senin mesajlarinin(ben tarafli admin oldugumdan olsa gerek cok eskilerden gelen bir intikam ve tatmin olma duygusuyla) silindigini savundun, buna da tamam. olur olur, insan diil miyiz. ama: said: Herneyse.. unity ile fikirlerimizin uyuşmadığı kesin ama o en azından saygısız değil. ha yani ben saygisizim? ehe peki artik, saygilar. said: Böyle taraflı bakan yöneticilerin olduğu bir forumda bir daha mesaj yazmayacağım. evet alistik. noel baba, tek boynuzlu at, ejderhalar, tarafli bakan yoneticiler filan. bunlarin bi kaniti yoktur ama lafi hep gecer. said: Gerçi biliyorum bu senin umurunda değil (sufi örneğinden hatırlıyoruz) tabii umrumda olmaz. umrumda olsa da farketmez, yapabilecegim birsey yok. eger insanlar bazi kararlari mantik, empati gibi suzgeclerden gecirmeden verirlerse bazen yanlislar yaparlar. o yanlisi duzeltmekte artik bana degil kisinin kendisine duser. [Bu mesaj dark-dr tarafından 26 November 2003 13:17 tarihinde değiştirilmiştir]
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Sadece son sayfayı okudum konu Türkçe iken mükemmel demogoji(doğru yazdım umarım) dersleri ve örnekleri verilmiş bu son sayfada ki herkese +1 :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill...
coronius Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 turkce ekli bir dil bunun icin diger dillerin etkisinde cok kalıyor.ayrıca bulundugumuz cografyanında etkisi var.alfabemiz bundan 70 sene once arapcaydı ve saray cevresindeki dil cok agırdı,ama halk dili yalındı.yaklasık 1800 lerden sonra fransızca evrensel dil oldugunda bircok kelimelesi girdi dilimize ve sonunda da ingilizce.eger ortak dil almanca olsaydı simdi gol yerine tor derdik mesela...onemli olan benligimizi kaybetmemiz.ayrıca japonların dilleri de eklemeli ama onların boyle kaygıları yok...[hline]Unutmayın hikayeler ikiye ayrılır;gerçek olanlar ve gerçek olması gerekenler... [Bu mesaj coronius tarafından 18 December 2003 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar