unity100 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 said: Kayra, 11 November 2003 18:47 tarihinde demiş ki: Insanin kendi dilini savunmasi bagnazliksa yaptigim bagnazlik. Ancak dunyada eski ve yeni somurge ulkeler disinda hicbir yerinde olmayan, basladigi zamandan (20-30 yil) beri Turkiye'ye hicbir yarari olmamis bir egitim sistemini savunmak asagilik kompleksi tarafinda duruyor. evet dunyanin hicbir tarafinda olmadigi icin turkiyede yayin yapan national geographic kanalinda, aslinda hollandayla ayni anda turkiyeye yayinlanan reklamlarda goruyoruz ki hollandada 0-6 yas grubu genclere ingilizce ogreten yayinlarin reklamlari, opel, wolkswagen gibi buyuk araba firmalarinin reklamlariyla basabas yayinlaniyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 said: unity100, 11 November 2003 20:27 tarihinde demiş ki: evet dunyanin hicbir tarafinda olmadigi icin turkiyede yayin yapan national geographic kanalinda, aslinda hollandayla ayni anda turkiyeye yayinlanan reklamlarda goruyoruz ki hollandada 0-6 yas grubu genclere ingilizce ogreten yayinlarin reklamlari, opel, wolkswagen gibi buyuk araba firmalarinin reklamlariyla basabas yayinlaniyor. Bahsettigin reklamlar cocuklarin Ingilizce ogrenmesiyle ilgili, Ingilizce fen matematik ogrenmesiyle degil..
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 evet yaptigin bagnazlik. hala teknoloji gelistirmekten bahsediyorsun. turkce gelistirmeliymisiz. ilham mi geliyor, nasil gelisiyor bu teknoloji daha bilim adami kendini gelistirememisken? ingilizce bilim yapmaktan aciz bilim adami kendini nasil gelistircek? teknolojiyi ingilizce gelistirin iyidir iyidir mi dedik? diyorum ki insanlar yabanci dilde bilim ogrenmeli ki once kendileri bi yere gelsin, sonra ulkeyi gelistirirler. sen olayin kaynagini biraktin direk turkce bilim, turkce bilmemne. insanin kendi dilini kendi kalkinmasina karsi savunmasi tabii ki bagnazlik. bu dunyada sadece senin milletin yasamiyor. bilimi senden iyi yapan onlarca ulke var. icine kapanirsan gelisemezsin bu kadar basit. kendi icinde celiskilerle dolu bir fikir savunuyorsun daha ne diyim.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 said: dark-dr, 10 November 2003 15:35 tarihinde demiş ki: said: Bu arada yabancilara matematik fen derslerimi Ingilizce okudum falan dediginde sizin ulkede hangi dil konusuluyor diye soruyorlar.. kendi cahillikleri, utanmasi gereken biz degil onlar. Bu konuya katılamıycam. Utanmaları neden gereksin ki? Türkiyeyi araştırmadıkları için mi? Hayır böyle bir durumda bir utanç sözkonusu ise o karşı tarafa ait değildir.[hline] ..scripta manent
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2003 ne alakasi var turkiyeyi arastirmakla? ingilizce egitim mantigini kavrayamadiklari icin.
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Tamam siz pek muhtesem, dusunmesi kolay Ingilizceyle gelistirirsiniz bilimi.. Verirlerse, teknoloji transferini de Ingilizce yaparsiniz.. ESA'ya da AB'ye de alirlar hersey Ingilizce oldugu icin.. Keske dunyadaki bilim adamlarina sorabilsek, kac tanesi isini yaparken Ingilizce dusunuyor, kac tanesi kendi dilinde dusunuyor.. Gercek cevabi burdan aliriz. Benim tanidigim kisiler (Turkler) sayi yani matematik diliyle dusunuyoruz diyor, yani Ingilizce, Turkce falan degil, ancak olaylari kendi ana dillerinde cozmus insanlar.. Tanidiginiz varsa siz de sorun derim..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2003 tanidiginiz varsa sorun hobarey tanidiklarimiz muhabbetine hic girmeyelim. su anda sacmasapan bir savi savunuyorsun. turkiye icerisindeki universitelerin mezunlarinda tum egitimini ingilizceyle yapan universitelerin hem turkiye icinde hem turkiye disinda is, master bulma orani yapmayanlardan daha yuksek. bu is tanidikla olmaz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Birincisi karsindaki kisiyle konusurken veya tartisirken saygili olman gerekir. Sacma gibi sozcukler gayet goreceli kavramlardir, senin bir konuda ayni fikri paylasmaman savin sacma oldugu anlamina gelmez. Ikincisi tanidik dedigimiz kisiler, gayet saygin kisiler, bolum baskanlari ya da uluslararsi alanda odul almis kisiler. Tabi senin icin Turkiye'deki universitelerde olduklari icin onemli veya saygin olmayabilir, ne de olsa biz Turkce konusuyoruz, Turkceyi savunuyoruz... Ayrica sorunumuz is bulmak degil, bilimsel arastirma yapmak. [Bu mesaj Kayra tarafından 15 November 2003 04:29 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 terbiye muhabbetine hic girmeyelim, tekrar soyluyorum benim kanimca one surdugun sav sacma. sacma bulmasaydim ayni fikirde olurdum. senin tanidigin bolum baskanlari, akademisyenler, asistanlar, docentler varsa bizim de var.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
beyruni Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Arkadas Ingilizce egitimin mantigini kavrayamadiklari icin falan gibi bir laf etmis? Ingilizce ögreniminin degil Ingilizce ile egitimin mantigini anlatsa da bizler de ögrensen-Ayrica haberiniz olsun Tubitak artik Turkce makale kabul etmiyecekmis.[hline]Bagimsizligini kurtarmasini bilen Turk milleti;dilini de baska milletlerin boyundurugundan kurtarmak zorundadir. M.K.Ataturk
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 bundan onceki sayfalara bakarsan ingilizce egitimin mantiginin bol bol arzedildigini gorursun.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 said: beyruni, 15 November 2003 08:09 tarihinde demiş ki: Ingilizce ögreniminin degil Ingilizce ile egitimin mantigini anlatsa da bizler de ögrensek suphesiz ki okuyan bir forum ahalisi icin onceki sayfalarda ayetler vardir.
beyruni Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 dark dr sen KURAN ILE DALGA GECIYORSUN ;Allah seni bagislasin. Senin ayet dediklerin ise anlamsiz yazilar;cunku Turkiye de Ingilizce ile EGITIMIN mantigi yoktur[hline]Bagimsizligini kurtarmasini bilen Turk milleti;dilini de baska milletlerin boyundurugundan kurtarmak zorundadir. M.K.Ataturk
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 turkiyede ingilizce egitimin mantigi yoktur diyorsun. turkiyede ingilizce egitimin mantigi vardir. oyleyse boyle.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Valla tartisma lastik gibi, uzadikca uzuyor, sana ve dark_dr'ye gore gore mantigi var, beyruni'yle bana gore gore yok.. Bir sonuca ulasamiyoruz. Bu tartisma kalsin boyle daha iyi, yaslanip dede olunca sonucu goruruz. [Bu mesaj Kayra tarafından 17 November 2003 04:38 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 bu senin fikrin. tartismak istemiyorsan tartismazsin. tartismak isteyenle tartisiriz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
beyruni Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Kayra sen hic bir Ingiliz gördun mü "aman bizde Türkce egitim oldun diye tutturmus ve bunu kendine milli ilke edinmis",tabii ki göremezsin cünkü Ingilzlerin beyni baska bir milletin hayranligi ile bulandirilmamistir.Öyle ingilizce cagin gereksinimi dedikleri Hindistan"i 300 yil Irlanda yi 100 yil diger sömurgelerini son yuzyil icinde Ingilizce yokusuna surmusler yerlestirdikleri sistem ile ülkelerin elinde ki herseye el koyup sömurgelestirmislerdir. Bu sömurge olma yolunda ilerleyen ulkelerde ise bazi mankurtlar beyinlerini kiraladiklari Ingilizlerden daha cok Ingilziceyi savunmustur bu her sömurgede böyledir. Ingilzce egitimin mantigi yoktur cunku Dunyada gelismis her ulkede bilim o ulkenin kendi diliyle yapilir.Togo da Havayi de Peruda ise kendilerini sömuren Ingilziin Fransizin ve Ispanyolun dili ile yapilir.Iste bagimsiz biur devlet de bu isin mantigi yoktur.Mantigi olan sey Ingilzce ile egitim degil zorunlu kilinmiyan Ingilizce ögrenimidir.
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2003 dark sen hic gordun mu uluslararasi bir seminerde ingilizce yerine hollandaca seminer veren birini ? tabii ki gormedin cunku hicbir bilim adami - eger uluslararasi capa cikmis ise - uluslararasi alanda calismalarini arzetmek icin ingilizce yerine baska bir dil kullanacak kadar mal olamaz. olan da zaten kisa bir sure sonra uluslararasi capta kalmaz. neden ? cunku bu insanlarin kafasi bilim yerine luzumsuz muhafazakarlikla dolmus degildir. somuru, somurge hede mevzularini birakmis BILIM yapmaktadirlar. gelismekte olan ulkelerde ise beyinlerini otukende birakan bazi orumcek kafalilar diger ulkelere yetisme yarisinda olan ulkeyi geride birakacak sekilde egitime luzumsuz muhafazakarlik sokmaya calisirlar. ingilizce egitimin mantigi vardir cunku uluslararasi alanda IS, BILIM ve kalan HERSEY ingilizce yapilir. turkiye togo, benin, hawaii gibi cay tabagi kadar olmayan, uluslararasi varlik gostermeyi amaclayan bir ulkedir ve bunun icin kullanilan uluslararasi dilde yetkin olmak gereklidir.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Kayra Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Cevap yazmamamin baska nedenleri de var, 1- Saygi olayina girmeyelim demissin, karsindakine orumcek kafali, fikrin sacma vs diyerek tartismanin ilkelerinden biri epey cigniyorsun. Eger dusunce ozgurlugu diye birseyin olmasini istiyorsan biraz da kendi dusuncelerimizi ifade ederken dikkatli olmamiz gerekmiyor mu? 2- Yazdiklarinda tutarsizliklar var, once gelismis ulkelerde kendi dillerinde egitim, arastirma yaptiklarini kabul ediyorsun sonra da uluslarasai alanda is, bilim, ve kalan hersey Ingilizce yapilir diyorsun ve Ingilizce egitimi savunuyorsun... Benim tartistigim sey ulkerlerin kendi dilinde egitim yapmasi, kendi dillerinde bilimi teknolojiyi gelistirmesi ya da teknoloji transferi yapacaksan aldigin teknolojiyi dogru duzgun anlamasi cunku insanin kendi dilinde dusunmesinin yabanci dilde dusunmesinden cok daha kolay. Ne kadar ugrasirsan ugras, yabanci bir dili ana dilin kadar iyi bilmen hemen hemen imkansiz, ayrica gereksiz yere kaynak harcamaktan baska birsey degil. Zaten Yildiz Universitesi'nde derslerin cogunun Turkce bir kismin Ingilizce olmasinin nedeni bu. Uluslarasi bir teknoloji transferi yapilacaksa da dogru duzgun ogretilen yabanci dil yeteri kadar yardimci olur. Bunun en guzel ornegi de yabanci misyoner okullari. Saint Joseph mesela, butun fen-matematik dersleri Fransizca ama cok iyi Ingilizce de ogreniyorlar. Tabi bu okullarin amaci Fransa'ya beyin gocu saglama, eh bu okuldan mezun olan ogrencilerden secilenler Fransizca Universiteler'de devam edebilecekler egitime, onlarin da teknolojiyi takip etmesi gerekiyor ama onlar teknoloji transferi olayini da anlattigim gibi yapacaklar... 3- Oktay Sinanoglu konu basliginda Fedaykin'in de dedigi gibi, kultur emperyalizmi diye bir olay var, kuresellesmenin karanlik yuzu de bu iste. Yani 21 yuzyidayiz, kuresellesme var artik hersey birlesiyor vs geyigi tamamen uydurma bir olay, madem kuresellesme var, neden bazi ulkeler daha fazla "kuresellesiyor"? Neden bazi ulkeler digerleri uzerinden gerek kafalarina vura vura; savasla , gerek ekonomik amborgolarla, gerek de kendi dillerini zorlayarak cikar saglamaya devam ediyor? Gercek kuresellesmede kulturun paylasilmasi var, Ingilizce'nin dunyadaki butun dilleri yok etmesi degil. Su anda bile her dilin icinde Ingilizce sozcuk sayisi katlanarak artiyor, bir sure sonra da dunyadaki dillerdeki cesitlilik olup gidecek... Sen buna muhafazakarlik diyorsun, ben de sahte kuresellesme karsitligi diyorum. Burda takilip kaliyoruz, bir sonuc cikmiyor, yazdiklarimiz birbirini tekrar ediyor..
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 kisi digerlerine nasil hitap ederse o sekilde cevap alir. orumcek kafali hitabinin muhatabi olan kisi 'mankurt' 'beyni yikanmis' ve sair hitaplarla nasil bir uslup kullandi ise ben de ayni tarzda cevap verdim, eger benimki yanlissa onunki de yanlistir, benimki yanlis degilse onunki de degildir. bu durumda tartismayi 'cigrindan' cikarmis olamam. yazdiklarimda tutarsizlik yok. ben gelismis ulkelerin kendi dillerinde egitim yaptiklarini soylemedim. onu sadece almanya icin dark soyledi. ben her zaman icin sunu savundum ki uluslararasi dilde - su an itibariyle ingilizce - egitim alan kisiler ulkeleri ne olursa olsun diger ulkelere gore uluslararasi arenada cok daha basarili olacaklardir, netekim olmaktadirlar. hollandaca mesleki egitim goren bir hollandali ile turkce mesleki egitim goren bir turkun durumu KENDI ULKELERI cercevesinde aynidir. her ikisi de ingilizce egitim gormus diger vatandaslarina karsi uluslararasi arenada dezavantajlidir. fakat su vardir ki hollanda daha gelismis bir ulkedir, dolayisiyla hollandaca egitim gormus bir sahsin kendi ulkesinde is bulmasi refah duzeyinden dolayi daha kolaydir, ve buldugu is de gayet iyi bir is olur, ama turkiye daha az gelismis bir ulke oldugu icin turkce mesleki egitim gormus bir turk sahis turkiyede hollandalinin hollandada bulabilecegine oranla daha zor ve daha dusuk olanakli bir is bulur. teknoloji transferinden vesaireden bahsediyorsun, bu isler uluslararasi islerdir, bu islerde gorev alan kisilerin ingilizcesi oyle cat pat secmeli yandan ingilizceyle olmaz. dunyanin sayili firmalariyla is yaparken bir sunum yaparken 'hede hebit' diye 2 saniye duraklarsan temsil ettigin kuruma imajindan cok sey kaybettirirsin. globallesme olayina gelince, bu baska topiclerde tartisildi, sanirim sen yoktun. ulkeler de aynen kisiler gibi ne ekerse onu bicer. ingilizce konusan uluslar ampul ekti, lokomotif ekti, serbest dusunce ve cogulcu parlementer sistem ekti, bilgisayar ekti mikrocip ekti internet ekti uzay istasyonu ekti yuzyillarca, ve neticede daha cok kuresellesti. turkiyenin ektigi seyler sis kebap, yogurt. hawaiinin ektigi sey hula hula. tibetin ektigi sey dalai lama. vaktiyle haddizatinda turkiyenin oncesi olan kisiler bunlari ekseydi, bu gun turkce daha kuresel olurdu.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2003 unity gerçek bi insan diil. php..[hline] ..scripta manent
dark-dr Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2003 said: beyruni, 17 November 2003 03:03 tarihinde demiş ki: dark dr sen KURAN ILE DALGA GECIYORSUN ;Allah seni bagislasin.[hline] kurani okumus olsa idin ayetler vardir deyisinin `ibretler vardir` anlaminda kullanildigini bilirdin herhalde. said: beyruni, 17 November 2003 03:03 tarihinde demiş ki: Senin ayet dediklerin ise anlamsiz yazilar;cunku Turkiye de Ingilizce ile EGITIMIN mantigi yoktur ehe mat etmissin bi hamlede. *! rakibinin elini sikip masadan kalkar* said: Kayra, 19 November 2003 05:19 tarihinde demiş ki: 2- Yazdiklarinda tutarsizliklar var, once gelismis ulkelerde kendi dillerinde egitim, arastirma yaptiklarini kabul ediyorsun vsvsvs. ehe guzel quote, tam yazdiklarinda tutarsizliklar var demisken tutarsizligin alasi gelmis, gelismis ulkeler kendi dillerinde egitim, arastirma yaparlar tabi. tartismanin cikma noktasi zaten gelismemis veya gelismekte olan ulkelerin(turkiye?) gereksiz bir milliyetcilikle gelismelerini baltalayip baltalamayacaklari. said: Kayra, 19 November 2003 05:19 tarihinde demiş ki: Benim tartistigim sey ulkerlerin kendi dilinde egitim yapmasi, kendi dillerinde bilimi teknolojiyi gelistirmesi ya da teknoloji transferi yapacaksan aldigin teknolojiyi dogru duzgun anlamasi cunku insanin kendi dilinde dusunmesinin yabanci dilde dusunmesinden cok daha kolay. Ne kadar ugrasirsan ugras, yabanci bir dili ana dilin kadar iyi bilmen hemen hemen imkansiz insanin kendi dilinde dusunmesi icin ozel egitim almasi gerektigini de senden ogreniyoruz. insan kendi dilinde dusunmeyi bebekken ogreniyor. fizigi veya biyolojiyi turkce ogrenmenin sana hic bir katkisi yok. ingilizce ogrenmenin ise cok katkisi var. basit bir mantik bu. yabanci bir dili ana dilin kadar iyi bilebilirsin, sadece ana dilinde vurgulama vs. gibi bazi seyler daha bebeklikten oturdugu icin bir takim eksiklikler olur, onlar da bilimsel hayatini etkilemez. said: Kayra, 19 November 2003 05:19 tarihinde demiş ki: 3- Oktay Sinanoglu konu basliginda Fedaykin'in de dedigi gibi, kultur emperyalizmi diye bir olay var, kuresellesmenin karanlik yuzu de bu iste. Yani 21 yuzyidayiz, kuresellesme var artik hersey birlesiyor vs geyigi tamamen uydurma bir olay, madem kuresellesme var, neden bazi ulkeler daha fazla "kuresellesiyor"? Neden bazi ulkeler digerleri uzerinden gerek kafalarina vura vura; savasla , gerek ekonomik amborgolarla, gerek de kendi dillerini zorlayarak cikar saglamaya devam ediyor? Gercek kuresellesmede kulturun paylasilmasi var, Ingilizce'nin dunyadaki butun dilleri yok etmesi degil. Su anda bile her dilin icinde Ingilizce sozcuk sayisi katlanarak artiyor, bir sure sonra da dunyadaki dillerdeki cesitlilik olup gidecek... Sen buna muhafazakarlik diyorsun, ben de sahte kuresellesme karsitligi diyorum. Burda takilip kaliyoruz, bir sonuc cikmiyor, yazdiklarimiz birbirini tekrar ediyor.. evet yazdiklarimiz birbirini tekrar ediyor cunku sen yabanci dilde bilim ogrenmeyi kultur emperyalizmi, sahte kuresellesme, britanyanin usagi olma gibi adlandirirken ben fizigi ingilizce ogrendim diye niye emperyalizmin etkisi altina girmis oldugumu, herhangi bir ulkeye usaklik ettigimi anlayamiyorum. fizigi turkce ogrendi bu kadar kusak, vatana cok faydali oldular da mi simdi ingilizceye karsi cikiliyor? tam olarak negatif etkileri nedir ingilizce egitimin biri bi anlatabilir mi, britanyanin usakligi filan nasil oluyor? bu arada Jinni sadece bir insana satasmaya yonelik attigin, konuyla ne ilgisi oldugunu kavrayamadigim mesajlarini sildim. [Bu mesaj dark-dr tarafından 21 November 2003 12:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Jinni Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Bir tartışma ortamı içerisinde insanlar birbirleriyle alakalı tespitlerini söyleyebilirler... Bu arada başka bir sürü başlık altında konuyla alakası olmadan edilmiş bir sürü laf gösterebilirim sana. Acaba sadece benimkini silmenin başka nedenleri mi var? Kişisel olarak benim fikirlerimden hoşlanmıyor olman bu şekilde davranabilme hakkını mı veriyor sana? Şimdi ben tüm konuları okuyup konuyla ilgili olmayan mesajları buraya listelersem ne olacak? Hepsini silecek misin? Her konuda muhakkak alakalı şeyler mi söylemeliyiz? Mesajlarımın hiçbiri hakaret içermiyor benim. Hakaretler sayılabilen laflar içeren mesajları buraya listelersem ne olacak? Ne kadar taraflısın... Yakışık alıyor mu bu durum? Türkiye acaba, elindeki en ufak yetkileri bile kişisel beğeni ve yargılarına göre kullanan, objektif - tarafsız ve eşit davaranamayan insanlar yüzünden bu hale gelmedi mi? Sen şimdi nasıl davranmış oldun soruyorum?
turkce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2003 unity 100 ve dark dr, Ne kadar at gozluklerina sahipsiniz.Kayra arkadasi anlamamak icin butun at gozluklerinizi takmissiniz. Size soylenen yabanci dilde bir egitimin olmamasi degil, Turkiyede yapilan egitimin yabanci dilde yapilmasina karsi. Evet ben yurtdisinda yasiyorum ve gittigim bircok avrupa ulkesinde hazirlik sinifi ve yabanci dille egitim yok. Japonyada da oyle... Ama yabanci dil egitimi var. Kayra arkadasimiz Ataturk ilkelerindeki milliyetciligi savunuyor, IRKCI milliyetcilik degil, ama sanirim sizler somurge olmayi bastan kabul etmis esir olmussunuz. Ayrica sunuda belirteyim ingiltere isci partisi liderliginde savas cigirtkanligi yapti ve Fransa da muhafazakar bir parti liderliginde savasa destek vermedi. Bir seyler yazarken arastirarak yaparsaniz mahcup durumada dusmezsiniz. Merak etmeyin avrupada Kayra gibi vatandaslarimiz her zaman saygi duyuyorlar. Kendi kulturunu ve dilini hor gorenlerse dunyanin hic bir yerinde adam yerine konulmuyor. Saygilerimla
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2003 said: turkce, 23 November 2003 04:10 tarihinde demiş ki: unity 100 ve dark dr, Ne kadar at gozluklerina sahipsiniz.Kayra arkadasi anlamamak icin butun at gozluklerinizi takmissiniz. Size soylenen yabanci dilde bir egitimin olmamasi degil, Turkiyede yapilan egitimin yabanci dilde yapilmasina karsi. Evet ben yurtdisinda yasiyorum ve gittigim bircok avrupa ulkesinde hazirlik sinifi ve yabanci dille egitim yok. Japonyada da oyle... Ama yabanci dil egitimi var. Kayra arkadasimiz Ataturk ilkelerindeki milliyetciligi savunuyor, IRKCI milliyetcilik degil, ama sanirim sizler somurge olmayi bastan kabul etmis esir olmussunuz. Ayrica sunuda belirteyim ingiltere isci partisi liderliginde savas cigirtkanligi yapti ve Fransa da muhafazakar bir parti liderliginde savasa destek vermedi. Bir seyler yazarken arastirarak yaparsaniz mahcup durumada dusmezsiniz. Merak etmeyin avrupada Kayra gibi vatandaslarimiz her zaman saygi duyuyorlar. Kendi kulturunu ve dilini hor gorenlerse dunyanin hic bir yerinde adam yerine konulmuyor. Saygilerimla turkce, eger biz at gozluklerine sahipsek, anlasilan sen HIC bir gozluge sahip degilsin ki demek topici adam gibi okuyamamissin. biz kayranin turkiyede egitimin yabanci dilde olmamasini, yabanci dil egitimi olmasini savundugunun farkindayiz. biz de turkiyede mesleki ve bilimsel egitimin ingilizce olmasini savunuyoruz. biz avrupa ulkesi degiliz. japonya da degiliz. unumuzu eleyip elegimizi asmadik. asacak zaman da gecti. en cok 50 yil onceydi. yani ulkelerin hala birbiriyle mesafeli olup isbirligi yapmadigi cagda. artik ister irkci olsun ister olmasin izolasyonist bir zihniyetle "hahinnnnn kasalim biz de yetiselim digerlerinden gayri herseyi biz de yapalim" diyemezsin. sen kendi kendine kasmaya calisirsan dunya isbirligi yapiyor. sen ondan bundan teknoloji tirtikliyim diye ugrasirsan dunya birbiriyle bir tek dilde bilgi alisverisi yapiyor. direk geri kalirsin. cag uluslararasi cag. kimin neyi savundugunu tam kestiremeden yazmissin. bir seyler yazarken onceden yazilanlari OKUYARAK yazarsan, ne mahcup duruma duser, ne de hata etmis olursun.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Öne çıkan mesajlar