Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

N'olacak bu Türkçe'nin hali?...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Sam, 02 September 2003 01:21 tarihinde demiş ki:
bir de e-posta denince "postacı mı geliyor?" düşüncen biraz komik geldi kusura bakma, buzdolabı deyince de buz tutulan dolap mı geliyor aklına? :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."

bu kullaniminin oturmus olmasindan ya da oturmamis olmasindan kaynaklanan bir fark. soyle bir ornek veriyim ;

antalyada gulluk caddesi diye bir cadde var. bu caddenin adi bilmemkac 30 yildir gulluk.

vaktiyle gecmis belediyelerden biri bu caddenin adini hede hodo artik hatirlamiyorum, onurlandirmak icin degistirme karari aldi. caddenin adini bi haltlar yaptilar.

KIMSE, bak KIMSE o adi kullanmadi. dolmuscular dahi tabelalarini degistirmedi. insanlar gulluk demeye devam etti. ne oldu neticede ? sonraki belediyelerde o ada yine geri donuldu.

bu ornek sahis ya da gruplarin kendi moronca insiyatifleriyle insanlara bindirilmeye calisilan zorlamalarin ne kadar basarisiz olacaginin bir gostergesi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Etos, 02 September 2003 11:33 tarihinde demiş ki:
Eğitimde de Türkçe'nin hali ortada. Fransa'da ve Almanya'da lise seviyesindeki okullarda dil dersi dışındaki derslerin İngilizce okutulması yasaktır (yabancı okulları hariç). Üniversite'de ise en azından derslerin %50'si o ülkenin dilinde olmak zorundadır. İşte bu yüzden olgunluk diyorum. Çünkü insanlar dillerine sahip çıkıyorlar.

yanlis uygulama. bilim global bir alandir, bir bilim ya da muhendislik alaninda calisacak kisinin global olarak en kisa, en iyi ve en hizli sekilde diger meslektaslariyla iletisim kurmasi, her tur yeni olusumu takip edebilmesi gereklidir. bilimlerin ingilizce okutulmasinda bu acidan cok fayda var. manasiz bir milliyetci kasisla boyle kendi dilimiz sacmalamasi cikarmak uzun vadede ulkenin teknik adamlarinin global dunyada at oynatma kapasitesinin azalmasina neden olur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
ya kardesim nedir bu sebepsiz ofke?
tdk oneri getirir, yetkisi ve etkisi budur.

hala topluma dikteymis bilmemneymis.
adamlar oneriyor, oturursa oturur oturmazsa oturmaz.

amma buyuttunuz.
darbeden sonra tdk nin icine edildigi dogrudur, ancak yine de tdk nin saglikli bir halde eski misyonuna devam etmesinde sakinca buluyorsaniz yani oha artik.

duyan da zannedicek ki baskici rejim zorla oturgacli goturgec dedirtiyor.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
valla
unity ile aynı fikirdeyim ama ne bu şiddet bu celal :-p[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Mesaj tarihi:
said:
Etos, 02 September 2003 11:33 tarihinde demiş ki:
Ah evet, Fransa'da herkes İngilizce bilir. Fransa'da zorunlu eğitim uygulanıyor, orada eğitim Türkiye'deki gibi teoride olan pratikte olmayan bir kurum değil.

bilir, evet bilmez diye tartismanin manasi yok. gidip fransada oturan herkesle ingilizce konusmussundur belki orasini bilemem ama benim tanidigim fransizlarin hepsi bizim alanyali tezgahtarlar ne kadar konusabiliyorsa oyle cat pat konusabiliyorlardi. tanidigim dedigim adamlarda sofor, garson degil diplomatlardi. sonucta yabanci dil o ulkede onemli degilse kimse ogrenmek icin kasmaz, burda da sozde liselerde ingilizce ogretiliyor ama ben biliyorum kim ne kadar ingilizce biliyor(cumle kuramayani var 10 sene egitim alip).
kaldi ki konuyla alakasini cozemedim, yabanci dil ogrenmeyip VEYA konusmayip kendini disariya kapayan bir ulke nasil ornek gosterilir, niye olgundur anlayamadigim icin.

almanyayi ornek vermissin. almanya muhendisligin dunyada kalbidir. zaten almanyada okuyup muhendis olan adam almanca makale okur, alman fuarina gider, almanca takip eder gelismeleri. turkce takip edebilecegin bilimsel bir kaynak var mi? eger ingilizce muhendislik bilmezsen nasil bir muhendis olarak kendini gelistirmeyi dusunuyorsun? burda hurriyet sabah gibi gunluk gazetelerin bilim eklerini okuyarak mi? akil var mantik var, herseyin bir nedeni var. bagnaz dusuncelere kaptirmayin kendinizi. turkiyede turkce konusulur, turkce bilim yapilir bu baska. bilim ve teknigi bircok dilde konusabilme yetisi baska. kaldi ki halen turkcenin su anki sorunlariyla bilim dilinin turkce olup olmamasi tartismasini araya nasil soktun anlamadim.

unitynin hassas oldugu nokta insanlarin ozgur olmasi gereken alanlara mudahele edebilecek burokratik ve ozellikle devlete bagli kurumlar olusmasi ve bunlarin ilerisi icin tehdit yaratmasi. hakli da bir cok acidan.
unity`ye niye sebepsiz ofke yakistirmasi yaptigini anlayamadim. cikismasi sebepsiz degil bir, ofkeli degil iki. tartisiyor iste adam. sen sakin ol asil bence :)
Mesaj tarihi:
doğrusunu söylemek gerekirse threadi noktasına virgülüne kadar okumuş biri değilim, ve fakat baktığım kadarıyla değinilmemiş bir şey var.

türkçenin bozulması dendiği zaman, bu konuda yazmış çizmiş bazı insanların da yönlendirmesiyle (can dündar'ın yazısı buna örnektir) hep başka dillerden kelime kullanılmasına saplanıp kalıyor konu. buraya kadar bakıldığında dilin diğer dillerden çalarak büyümesi halinde bir sakınca olduğunu zannetmiyorum ben de şahsen. belli bir millete mensup insanlar o ya da bu kelimelerle anlaşabiliyorsa, dil işlevini görmüş demektir. "onu ordan çaldık, biden değildir, bizden olanı da naha budur, bu kullanıla" gibi dayatmalara ben de karşıyım. yani evet, e-posta değil e-mail diyorum, diyeceğim de...

diğer yandan, bana türkçe bozuluyor mu diye sorsalar, bağırarak "evet" derim. konu benim gözümde başka dillerden kelime kullanmak değil, dahası var:

birincisi senseiciğimin bir yerlerde değindiği gibi, günlük hayatta kullanılan kelime sayısı 100lerde 200lerde gezindiği zaman, orada problem var demektir. çünkü kelime sayısı azaldığı zaman değişik kavramlar aynı sözlerle tanımlanmış olur ve nüanslar dille ifade edilemez olur. o zaman da kavram kargaşası başlar. aha budur türkçenin büyük problemi, e-posta lafının bir türlü yerleşememesi değil. insanlar 2 kelimeyle ifade edebilecekleri şeyleri binbir dereden su getirerek anlatmaya çalıştığında, ya da hiç anlatamayıp bir laf yerine diğer bir lafı uygun görüverdiğinde başım dönüyor, içim kıyılıyor...

bir de yazımla ilgili büyük bir problem görüyorum ben. chat türkçesine karşı değilim, "geliyorum" yerine ben de "geliyom" ya da "geliyore" yazabiliyorum zaman zaman (doğrusunu bilmek kaydıyla). ama (bilmiyorum benim şahsi takıntım mıdır?) noktalama işaretlerini kullanmayı bilmeyen nesle aşina değilim. forumdan, internetten, çeşitli yerden izlediğim kadarıyla noktalama işaretleri değil yanlış kullanılmak, kullanılmaz olmuş durumda. noktalamanın yazılı dilin en büyük gereği olduğunu, noktalama olmadan anlamın tam olamayacağını düşünen biriyim, üzülüyorum.

demem odur ki, türkçeyi zorlama sözcükleri (bakın kelime değil sözcük dedim :P) içine tıkıştırmak suretiyle yalan yere kurtarmaya çalışmak, hele hal böyleyken, komikle iştigaldir. konunun çözümü (şahsi kanaatimce birçok konunun ortak çözümüdür ki bu da ayrı bir konu) eğitimdir.

eğitimi sırasında kitapla tanıştırılan, zengin kullanım örnekleri gören/gördürülen kişi, zaten doğrusunu bilecektir. ama bu iş ilkokuldaki çocuğa bayat cumhuriyet dönemi yazarlarını zorla okutarak olmaz. şu andakini bilemiyorum ama benim zamanımdaki müfredat kokuşuktu resmen, okul tarafından tavsiye edilip de zevkle okuduğum tek bir kitap bile hatırlamıyorum. tek hatırladığım belli klişelerden sıyrılamadan yazılmış, demode ve daha da kötüsü yalaka bir takım şiirler ve/veya hikayeler. çocuklara okumak böyle sevdirilmez efendim. böyle türkçe konuşamayan nesiller çıkar ondan sonra... daha da sonra bunlar gazetelerin, dergilerin başına geçer, kendi boklu türkçeleriyle kitlelere seslenip bi de üstüne standardı belirlerler. it ürür, kervan yürür, olan türkçeye olur...
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 02 September 2003 15:18 tarihinde demiş ki:
ya kardesim nedir bu sebepsiz ofke?
tdk oneri getirir, yetkisi ve etkisi budur.

hala topluma dikteymis bilmemneymis.
adamlar oneriyor, oturursa oturur oturmazsa oturmaz.

amma buyuttunuz.
darbeden sonra tdk nin icine edildigi dogrudur, ancak yine de tdk nin saglikli bir halde eski misyonuna devam etmesinde sakinca buluyorsaniz yani oha artik.

duyan da zannedicek ki baskici rejim zorla oturgacli goturgec dedirtiyor.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

abicim, dunyada ilerleme gelisme ve kaynasmanin onunde `muhafazakarlik` diye bir tehdit var. bak su an amerikada muhafazakar parti iktidarda. ne zaman iktidara gecti idiyseler savas cikardilar hep. vietnam, birinci irak, ikinci irak, afganistan. hep bunlar tarafindan cikarildi. amerikada kisisel ozgurlukleri kisitladilar her iktidara geldiklerinde. diger ulkelerde de durumlar farkli olmadi tarih boyunca.

muhafazakarlar bir basladimi durmaz. bir dediklerine he dersen baskasini ister. bu oldumu onu ister. dil kurumu durumu da aynen bunun gibi. ileride senin benim gibi vatandas arasinda destek gordugunu goren muhafazakar bir hukumet `zorunlu` yapiverir dil kurumuna uymayi. sonra daha muhafazakar olan kesim bu sefer de kilik kiyafet, sac bas diye baslar. muzik diye baslar. muhafazakarligin dogasinda vardir bu. onun icin ben her tur muhafazakar egilimli tesebbuse en ufak destek verilmesine siddetle karsiyim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
TDK sadece ve sadece ÖNERİ getirir. Kimse kimseye "şu sözcüğü kullan bunu kullanma" diye karışmaz. Kimse bir sözcüğün kullanımını zorunlu kılamaz. İsteyen Türkçe konuşur, isteyen İngilizce, isteyen Ugandaca, isteyen ise bu dilleri karıştırıp konuşur. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sen ister TDK'nın önerilerini benimsersin, istersen umursamazsın. Kime ne ki?
TDK bir tehdit değil, sadece yabancı kelimelere Türkçe karşılık bularak halka ÖNERİ sunan bir kurumdur. Tamam görevini iyi yapmıyor, ama bu bambaşka bir tartışma konusu.
Kimse hiç bir kurumun dediklerine uymayı zorunlu kılamaz. Lütfen alakasız konuları örnek göstererek olayı çarpıtmayalım.
Mesaj tarihi:
said:
dark-dr, 02 September 2003 18:19 tarihinde demiş ki:
unitynin hassas oldugu nokta insanlarin ozgur olmasi gereken alanlara mudahele edebilecek burokratik ve ozellikle devlete bagli kurumlar olusmasi ve bunlarin ilerisi icin tehdit yaratmasi. hakli da bir cok acidan.

hah biri cikti benim mevzuyu anlayan[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
Etos, 02 September 2003 21:39 tarihinde demiş ki:
TDK sadece ve sadece ÖNERİ getirir. Kimse kimseye "şu sözcüğü kullan bunu kullanma" diye karışmaz. Kimse bir sözcüğün kullanımını zorunlu kılamaz. İsteyen Türkçe konuşur, isteyen İngilizce, isteyen Ugandaca, isteyen ise bu dilleri karıştırıp konuşur. Bu kimseyi ilgilendirmez. Sen ister TDK'nın önerilerini benimsersin, istersen umursamazsın. Kime ne ki?
TDK bir tehdit değil, sadece yabancı kelimelere Türkçe karşılık bularak halka ÖNERİ sunan bir kurumdur. Tamam görevini iyi yapmıyor, ama bu bambaşka bir tartışma konusu.
Kimse hiç bir kurumun dediklerine uymayı zorunlu kılamaz. Lütfen alakasız konuları örnek göstererek olayı çarpıtmayalım.

BU GUN icin oyle. tersinin olmasi sadece bir kanun hukmunde kararnameye bakiyor. bi hafta icerisinde cikariliverir oyle seyler. yeter ki gerekli zemin oldugu hissedilsin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Türkiye'de bir hükümetin çıkıp "TDK'nın önerilerine uymak zorunludur" ya da "müzik dinlemek yasaktır" gibi tasarılar çıkaracağına inanıyorsan sana biraz daha siyaset bilgisi edinmeni öneriyorum, başka diyebileceğim bir şey yok.
Mesaj tarihi:
said:
Etos, 02 September 2003 21:48 tarihinde demiş ki:
Türkiye'de bir hükümetin çıkıp "TDK'nın önerilerine uymak zorunludur" ya da "müzik dinlemek yasaktır" gibi tasarılar çıkaracağına inanıyorsan sana biraz daha siyaset bilgisi edinmeni öneriyorum, başka diyebileceğim bir şey yok.

ornek bulmak icin siyaset bilgisi edinmeye gerek yok, turkiyede daha 10 ay once bir hukumet `sivil` toplum orgutlerini `mgk genel sekreterinin` denetimine baglayiverdi. anca secim olunca hukumet degisince degisti is. eskaza iktidarinin basinda yapsaydi, 4 sene boyunca kanarya sevenler derneginin neyi yapip neyi yapmayacagina bir asker karar verecekti.

saniyorum bu ulkede `sovyet sosyalist cumhuriyetler birligi` demenin suc oldugu zamanlari hatirlamiyorsunuz. ya da `emperyalizm` dendiginde insanlarin karakola goturuldugu zamanlari. insanlarin kirmizi, yesil giysiler giymeye cekindigi zamanlar vardi. ve bunlar cok degil, bundan 15 yil onceydi. asil sen siyaset bilgisi edin, ozellikle son 40 yilin turkiye tarihiyle ilgili. neler neler yasakmis da bu gun serbest olmus hayret edersin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Burda hicbirimizin saftürkce gibi bir kaygısı oldugunu zannetmiyorum.Hepimiz az yada cok ingilizce kelimeleri kullanıyoruz günlük hayatımızda.Dil degisiyor.
Bazi kelimeler benimsenip konusma dilinin bir parcasi olabilir ama resmi dilin olmayabilir.Doğal olarak alternatifinin yaratılması gerekir.
Elbette insanlarin nasıl isterlerse öyle konusmaya , hangi kelimeleri begeniyorlarsa onu secmeye hakları var.Hicbir kisi yada kurum konusacakları dili insanlara zorla sectiremez.Ama bu serbestlik konusma dilini sikayet ettiginiz 100-200 kelimeye indiren etkilerden biri.Kimse müdahale etmeyince , dogrusunu göstermeyince böyle nefis bir egitim sistemi ve ailelerin ilgisizliginide eklerseniz buyrun size sonuc.Aman dokunmayalım serbestliklerine dogru bir yaklasim degil.Hicmi cocuk psikolojisinden anlamiyorsunuz.10-15 yasinda ne görürlerse taklit edecekleri , karakterlerinin sekillenecegi yıllar ve tüm gördükleri ; abuk sabuk tv kanallari , gitgide bozulan chat muhabbetleri , kendi kendini zehirleyen amerikan kültürüyle duş yaptığımız sokaklar.Hepsi birbirine benzeyen zombiler yetisiyor sanki.Okumayan , arastirmayan , sanat denildiginde anca Tarkan'i hatirlayan, agresif , hırslı , tüketici.

TDK'nın islevinin yanlis anlasildigini görüyorum bazilarimiz tarafindan.Bu kurum insanları saf turkce konusmaya zorlamak icin varolan bir kurum degildir.Amaclari Türkce'yi güzellestirmek ve dildeki güncel sorunlari cözümlemektir.Karistirmayin lutfen her popüler kelimeyi alip dilimize "kaynaştırmak" degil işleri , bir YÖK de degil TDK , yapı itibariylede olması da pek mümkün degil.Bazı insanlar ingilizce bir kelimeyi begenmisler ve kullanıyorlar diye resmi olarak dilimize girmesini bekleyemeyiz.TDK'dan biri çikip "sux daha populer , halkın 1 milyonu da bunu böyle kullanıyor , bizde emer degil sux demeye karar verdik" demez , "bundan sonra x kelimesini y yaptik , uymayanı hapse atarız" hiç demezler.Deseler bile kim takarki?Konu musait degil bir kere böyle seylere zorlamaya.Böyle bir kurumun butür baskılar icin çomak olabilecegini düsünmek epey bir paranoya istiyor.Sonucta ortada Türkce diye bir dil var ve bu dili korumaya ve güzellestirmeye calisan insanlar var.Üstelik Türkce'de alternatifi olmayan kelimeler var , insanlar hazirda olan neyse onu kullanir , önce alternatifini yaratalim kendi dilimizde sonra secelim demiyorlar.Eh iste bunuda TDK yapiyor.Hitap ettikleri kesim paticik üyeleri , gencler hatta düsünürseniz Türk halkı bile olmak zorunda değil.TDK Türkçe'ye hizmet ediyor.

İnternet cocuklarinin kullandigi dil doğal bir gelisim degildir.Bir değisikliktir evet , ama her degisiklik bir gelisme demek degildir.Söz konusu örnek dilde bir bozulmadir.Hizli tüketim toplumunun yarattığı bir sonuçtur.B@b asl plz? demekle enrico masias dinlemenin hicbir alakası yok bu arada:) Nedir bu kendi fikirlerini gaza getirici , popularist cümlelerin arkasina gizleme ihtiyacı Unity? Bayılıyorum canlarının istedigi herseyin yapılmasına izin verilmeyince , ufak cocukların aglamaya baslamasi gibi bazı insanlarinda karsilarindakini "faşist olursun bak" , "gerici olursun" , "bizi 50 yıl geriye götürürsün" gibi laflarla etkilemeye calismasina.Bazı politikaciların bir pislige bulastiklarinda askerlerden korkup darbe söylentisi yaymaları gibi.Güya karsi tarafi sindiriyorsun.Heh

Neyse konumuza dönelim , sorun egitimsizlik dedik , ne aileden nede okuldan almalari gerekeni alamiyorlar.Buda yetmezmis gibi dönem "hizli tüketim" dönemi , mümkün oldugunca kisa kelimeler , herhangi bir güzellikten yoksun konusma , sadece derdini özetle karsindakida ne söyleyecekse onu özetlesin , eh tabi 100-200 kelime yetiyor böyle olunca.Eskiden saatlerce konusur/tartisirdik bazı arkadaslarla hatta ayrılıp ertesi gün biraraya geldigimizde kaldigimiz yerden devam edecek kadar cok konusacak sey cikardı.Uzun zamandır kimseyle butür konusmalar yapmadim,birilerinin yaptıgınıda görmedim.Artık insanlar karsisindakinden yeni birseyler ögrenmeye calismiyor yada güzel bir tartısma yapıp birlikte kafalarındaki fikirleri daha iyi bir noktaya tasimaya.Hersey mumkun oldugunca hizli , düsünmeye degil konusmaya vakit var sadece.Tartısmalar sadece karsi tarafi sindirmeye yönelik.Populerite en büyük etki cocuklar üzerinde , abuksabuk reklamlar , anlamsiz sarkilar hatta sarkicilarin isimleri.İnterneti asl,sux,asdasdsas demek icin kullanabilen bir yeni nesil.Ve dokunmayın özgürlüklerini kısıtlamıs olursunuz diye yol gösteren insanlar.Ben kendimi bildim bileli bir egitim sorunu vardır insanların dilinde , neolacak bu fenerbahcenin hali gibi klasiklesmis bir cümledir.Neyapmak gerekir? Acikcasi sorunun cözümü bendedir gel vatandas diyemem ama tavsiye edebilecegim seyler , okuyun (mümkün oldugunca cok , kötü kitaplarıda okumak lazim , iyi ve kötüyü ayırtetmeye yarar.)Arastirin , dark-dr ve hatta genelde aynı fikirde olmasakta Unity'i örnek alabilirsiniz bu konuda , birsey söylemeden önce dogrusu neymis diye bir bakın.Yada Horace'in ögretmeni gibi bir ögretmen bulun.;)[hline]Either kill me or
Mesaj tarihi:
soul ben fikirlerimi populist cumleler ardina gizlemiyorum. aynen oyle fikirlerim. tarihte nerede muhafazakarliga imkan verildiyse orda ciban cikmistir. al amerikadaki en son secimler. milli duygulari somurduler, yok ulkemizin cikarlari dediler, yok bozulma suc var radikal cozumler lazim dediler, buna inanan mallar oy verdi, bu gun cocuklari irakta oluyor.

kac defa soyledik anti muhafazakar gorusu savunanlar. tdk bu gun zorlayici bir kurum degil. evet. ama bunu zorlayici bir kurum yapmak bir sabah mesaisine bakiyor hukumetin. period. - nasi ? ehe -. bir gun gec kalkarsiniz 12 de bi bakarsiniz artik bundan sonra tdk tetkik edecek gazeteleri falsosu olanlara ceza kesilcek denebilir. mahal saglansin yeter ki.

cok kotu cok sig turkce gelisiyo internette diyosun. gelissin. geregi olunca daha derin daha cok kelimeli turkceyi de kullanirlar. kisilerin davranislarini ihtiyaclari belirler. elestiriyorsun yeni nesilin sig oldugunu, biz onlarin yasinda iken sigdan da sigdik. tv tek kanaldi, bilgisayar yoktu, iletisim yoktu, kultur hic yoktu. - simdi en moronu bile bunlarin dunyanin filanca yerindeki olaydan haberdar. benim zamaninda bangladeste bilmemne oldugunu bilen adama `inek` gozuyle bakip dislarlardi - bizim zamanimizda tek bir sey vardi : "yabanci marka giysi, spor ayakkabi, hamburger" baska bir sey yoktu. ha bir de maykil ceksin. ve emsalleri. boyle bir ortamda buyuduk, bu gun neyin muhabbetini yapiyoruz. gerek oldukca degisir. gerek olmayacagi durumlarda yasarsa da o insanin kendi dilini bilini degistirmesine ihtiyac yoktur, manasi da olmaz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 03 September 2003 03:54 tarihinde demiş ki:
kac defa soyledik anti muhafazakar gorusu savunanlar. tdk bu gun zorlayici bir kurum degil. evet. ama bunu zorlayici bir kurum yapmak bir sabah mesaisine bakiyor hukumetin. period. - nasi ? ehe -. bir gun gec kalkarsiniz 12 de bi bakarsiniz artik bundan sonra tdk tetkik edecek gazeteleri falsosu olanlara ceza kesilcek denebilir. mahal saglansin yeter ki.

ya abi bunu hala savunuyosun ya bravo[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Mesaj tarihi:
nasi nasi hala bunu savunuyorsun ya ? hayatin baska alanindan ornekler gosterdik. bir ay once kisisel ozgurlukler yerindeyken bir sabah 8.5 ta imzalaniveren bir kararname ile askeri komuta altina aliverildigini soyledik. daha ne ornek istiyosun. illaha gercekten olunca mi olabilitesini anlayacaksin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
defalarca açıldı belki bu konu.
Yardımcı olur belki bu başlık.

buyrun[hline]
Hush
It's okay
Dry your eye
Dry your eye
Soulmate dry your eye
Dry your eye
Soulmate dry your eye
Cause soulmates never die

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.

[Bu mesaj Numb tarafından 22 September 2003 17:30 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bizde teknolojide ilerleseydik.Tamamen Türk bağımsız malları yapıp Dünyada tutunabilseydik biz onlarınkini değil onlar bizim dilimizden yararlanıyor olacaklardı.
B@b Th3 K@nk.
Şunun içinde bile kaç tane yabancı sözcük var baksanıza.[hline]
Don't panic
No fırfır
This is Turkish Technology

Mesaj tarihi:
ABİ İNANMIYORUM YAAAAA

Bu foruma ilk kez girdim ve bizim Edebiyatççı Halilibo nun sözüne şahit oldum

Halilibo hocamız piskopattır adam yanlız vatanını çok seviyo....Dili çok iyi anlatıyo....ama elide ağır :D

Türkçe ingilzce vs. dillerin etkisi altına giriyo aynı eskiden olduğu gibi......[hline]Okuldan eve geldim ,üstümü değiştirdim ve kulaklarımda şu sözler.......

Standing in line
To see the show tonight
And there's a light on
Heavy glow
By the way I tried to say
I'd be there... waiting for
Dani the girl
is singing songs to me
Beneath the marquee... overload

.....çınlıyordu......
  • Yeni Oluştur...