mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Şimdi bizden bazı şeyler isteniyor linux shell scriptle yapmamız için mesela bir tanesi şu "Give a Shell Script that gives a list of all numbers divisible by 5 that are between twon numbers given in the command line" bayağı karaladım ama hemn c++ da yeniyim hemde scriptler için kaynak az. Nasıl yapabilirim modulus filan denedim ama olmadı birde "Give a shll script that takes two numbers from the command line and prints the relations between them (>, =, <=, etc. ) bir el atarsanı sevinirim.[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 #!/bin/sh declare -i ab a=$1 b=$2 if $a > $b then echo " $a > $b if $a < $b then echo " $a > $b " if $a = $b then echo " $a = $b " fi en alttaki için bunu yazdım, ama son satırda uygunsuz son gibi birşeyler geveliyor. Bunun c lisinide yazdım #!/bin/sh #include ile başlayan ama işe yaramadı...[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 yok mu bilen yahu, o kadar programcı var burda[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 #!/bin/bash echo "First integer : " read -ep "${1}" A echo "Second Integer : " read -ep "${1}" B if [ $A -gt $B ]; then echo "$A is greater than $B." elif [ $A -lt $B ]; then echo "$B is greater than $A." elif [ $A -eq $B ]; then echo "$A is equal to $B." fi en basta belittigin !#/path/filename bir interpreterdir. Yani o dosya calistirilarak bu islemler gerceklestirilir.. Yani aynen tahmin ettigin gibi !#/path/to/php/php dersen PHP ile yazdigin bir betik calisacaktir.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 hım anlıyorum ama o sayılar arasında ki ilişkilerde fi ler her bir if e karşılık gelmeliymiş. üç fi ile olayı bitirebilirmişim. Senin yazdığın kodların bazılarının anlamını bilmiyorum, kaynak olarak nereyi önerirsin. c++ ile shell arasında birşeyler geveleyincede karışıyor. Tabi bulmuşken çok sağlam bir sorum olacak (gene kaynak olmadığından yeterli tutorial larla çözülmüyor malesef) ilk başta yazdığım 2 sayı verip bu 2 sayı arasında 5 e tam bölünenleri bulma modulus - % - işlemini denedim ama tam tanıtamadım. birde çok geyik son bir sorum var prepare a text file a.txt that contains lines like this Name Lastname: Department: Number: Grade Fatih Terim: Gs: 9802021: BB Mustafa Denizli: MS: 9602012: CB gibi istenen scriptte hem bu üstteki name vs gibi kolonların altına isme ismi, numaraya no yu filan koymam. - Sadece isimleri yazdırmam - Sadece isim ve notlar - Her departmandaki noları yazdırmam - add a file şekline bir şey var olan yapıya gene böyle veri girişi - herangi bir numarayı değiştirme - ba alanları listelemek - bir satırı silmek - it dışındakileri göstertmek -tüm gs leri cimbom ismi ile değiştirtmek - 98 no ile başlayanları göstertmek. bu çok uzun geldi ve komplike aynı zamanda 2-3 sayfa sürebilir yeni bir programcı için. modulusluda yardımcı olursan sevinirim... Bunu zahmet olmazsa hallet :) c++ bilgime dayanarak kasacağını düşünüyorm[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Umarim bunu ukalalik olarak algilamazsin. Hevesli bir adam herseyi ogrenebilir, sen de de - her ne kadar biraz zorundaliktan gelen bir bikkinlik olsa da - bir hayli yuksek bir enerji mevcut su anda. Bu tur bir adamin da ogrenebilitesini kiran tek sey, adamin arastirmasina engel olmak ve daha o sormadan herseyi soylemek. Yazdigim scriptte bir sey yoktu, tek farki sen sh i kullaniyordun, ben bash `i. IF `in syntax `i oyle bashte. Yani if [ OPTIONS $var1 OPTIONS $var2 ]; then .. . . .. . . fi Oradaki optionslar ise soyleydi ; -lt : Lesser Than -gt : Greater Than -eq : Is Equal Bash ile aritmetik islemlerde pek iyi degilim. Zaten yine de "Neydi bu ya ?" modunda manual page lere bakmak zorunda kaldim. Modulus `u bir function olarak yazip, IF de function dan gecirebilirsin degeri, her neyse.. Bunlar icin benim kullandigim tek kaynak : ~# man bash idi :) Ama nette aratirsan, harika bir Bash Scripting Tutorial adli bir dokuman bulabilirsin, vakti zamaninda cok yararlanmistim. Basit seyleri harika anlatir.. String islemleri icin ise, bash in icinde awk, gawk, sed gibi seyler kullanabilirsin.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 hmm ben shell script tutorial arattım, genel bilgileri harika vermişler hatta totalde 4-5 saat değişik modlarda programlama yazdım execute olaylarını ayarlarken bir şey bekledim linuxten yapmadığundan çok dolandım durdum chmod u+x / +x veya 777 ile yapabileceğim permission ı verdim. ./dosya adı dedim ve enterladım zannettim ki read gibi benen 2 sayıyı isteyecek, ne gezerr ./dosya 1 2 şeklinde girmek gerekiyormuşi mesela bash yapılan basit bir sh programı command line dan 2 değer girerek toplama , çarpma yaptırmak deli etmişti beni hatanın ne olduğunu öğrendiğimde ii delirdim 1. türü !#/bin/sh declare -i a b c a=$1 b=$2 c=$a+$b echo $ c bunu yaptıktan sonra command line da ./dosyaadı ve sayıları girmem gerekiyor bunu bilmiyordum direk isteyecek sandım :) neyse 2. türü #!/bin/sh declare -i a b c echo " The Sum of these two integers are: " read a b expres $a + $b echo " Product of these two integers are: " read a b expres $a * $b bu tarz birşeyler denemiştim ama srun çıkarmıştı. Şimdi c++ take home examımı yapacağım. O yüzden linux e bakama şimdi (arada kablonetim ve linuxte interneti ayarlatamadım. )[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 bu arada avatarında ki tux a bayıldım :)[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Vmware gibi harika programlar var.. Eger kurarsan, bir yandan Windows`unu bir yandan Linux`unu kullanirsin :) Linux `ta Kablonet`i neden tanitamadin ? Kablonet`in bagli oldugu ethernet`in modulunu yuklemen ve /sbin/dhcpcd yi calistirman yeterli :) Kendisi IP yi alir :) Ya bir de /etc/resolv.conf `a ns leri eklemek lazim. ( 212.156.4.4 212.156.4.20 )[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 ya bu arada diger degiklerini unutmusum :) sh kullanmak zorunlu degilse, mutlaka bash kullan. Cok daha rahat edeceksin. Hem daha modern bir shell bence :p[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: mexinth, 18 December 2003 00:06 tarihinde demiş ki: bu arada avatarında ki tux a bayıldım :)[hline]sonunda yeniledim. Super Tux O :) sharky, slackware, super tux hatta :) Bir ara Ethernass`taki gecen bir geyik uzerine S yapistirmistim. Her neyse konumuz disi, hazir yeni alan bilmemnesi olmusken, konu disina cikip ornek adam rolunu almayalim uzerimize :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 modem harici haliyle kablo olduğundan usb modem diye görüyor ama unknown a sokuyordu, disketini taktım linux yok :p /sbin/dhcpcd bunu rpm den aratacağım. vmware var bilgisayarda ama paket olarak güvenmediğimde böyle değişen sistem olayına kurmadım. Partition Magicle 2,5 gb lik bir alan yarattım ext2 uzantılı, sonra cd boot ile kurdum linuxu 40 dk filan sürdü. Tabi şimdi o linuxu silip vmware den linux yükletebilirim ama bir sisteme alışmanın en iyi yolunun sırf o sisteme dayalı çalışma olduğunu düşünüyorum. Linux e ilk girdiğimde kde 3.1 desktop var mesela alışamamıştım şimdi çok güzel geliyor. Hele 4 masaüstü ve 6 konsol olması ayrı ayrı ctrl alt f1 f6 ile gayet güzel. Dirençli bir işletim sistemi linux, open office te harika. Yani her eve lazım aslında, yavaş yavaş alışmak lazım[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 VMware ile varolan bir isletim sistemini de boot edebilirsin. Yani sisteminde hem Linux hem de Windows kuruluysa, birinden birini, hatta sonra tekrar birinden birini boot edebilirsin. USB ile hic denemedim kablonet`i.. MS makinalarda bile, bilemeyecegim o yuzden :) Bu arada Gnome `u oneririm. Gayet basarili :) KDE biraz hantal kaliyor. [hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net [Bu mesaj sharky tarafından 18 December 2003 00:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 bende 3 İS var win 98, sonra win xp yükledim ve en son olarak linux mandrake 9.1 vmware kurabilrim haftasonu yada cuma madem öyle. Güzel yani - kabloneti evde ki yerel ağa dağıttığından xp 1. derecede önem taşıyor. xp ile açar gene vmware le çalıştırırm, alıştırmaları rahat yaparım . iyi oldu bu bilgi.. Bu arada SUSE davalık olmuş, eğer kaybederlerse linuxler için lisans almak gerekecekmiş miş miş, yeni haber bu.[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Duymadim oyle bir sey.. O sadece SuSE icin gecerli olabilir. Novell satin aldiktan sonra bir kac sey bekleniyordu zaten, fakat lisanslanma beklenmiyordu :) Linux, kernelden ibarettir ve lisansi GPL.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 hafif yorulmuş vaziyetteyim, şimdi c++ da kod yazıyorum. bizden istenen 4 tane kordinat üzerine bir diktörgen tanımlatmak tabi tüm kordinatlar 1. quadrantta olacak. Bu dikdörtgenin başta dikdörtgen olabilmesini sağlamak, sonra bu kare mi değil mi ölçmek, arada alan ve çevre hesaplamak. ilki header file . sorunsuz ikincisi source file hala sorunlar var sonuncusu driver file, source sorunsuz olana kadar buna bakamıyorum malesef. tabi kafadan yazınca biraz uzun oldu 8 int değeri gibi... hata mesajı şu: 'void __thiscall Coordinates::getCoord(void)' : overloaded function differs only by return type from 'int __thi bu tam olarak ne demek tabi get te ki return de 8 değer var acaba ondan mı? demekten kendimi alamıyorum.[hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 hm hallettim get fonksiyonunu int yerine void Coordinates::getCoord olarak başlatmışım. doğrusu int Coordinates::getCoord hop 7 error kaldı 19 la başlamıştım :)) son 2, ama en kazıkları bunlar olacak sanırm hmmm , çalış öğün , güven [hline]sonunda yeniledim. [Bu mesaj mexinth tarafından 18 December 2003 03:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar