Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

html css yardım

Peka

Öne çıkan mesajlar

.redhead{color:red;}
.bluehead{color:blue}

burası kırmızı olur

burası mavi olur

aaaaaaaaaaaaa

burdaki aaaaaa yazısını h1 kullanmadan sadece class larla kırmızı yapmanın bir yolu varmı ?

birde class yerine id kullandığımızda
#bluehead{color:blue}

burası mavi olur ama 1 kere kullanılabilir

ama

burası mavi olur ama 1 kere kullanılabilir

gibi kullandığımızda id lerin sadece 1 ker ekullanılması gerekirken
2 3 defa çalışıyor
bu nedendir engellenmenin bir yolu warmıdır[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

CSS ni bir tagi yeniden tanimlamada kullanirsin. Boylece o tagin icindeki ( ornegin site tamamen tablolardan olusmussa td yi yeniden tanitacaksin ) hersey o style i alir.

Ikinciyi bilemeyecegim. Hatta 1 kere kullaniliabilen bir style oldugunuda senden ogrendim :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

ehe öyle istesem gider direk body nin içine atardim class i
amma velakin h1 gibi bişey kullanmadan
sadece class ı kullanarak yazıyı renklendirmek istiyom ben

dierinin öyle olduğunu bende hocadan öğrendim
yani aslında öylede değil zaten :)
deneyince istediğin kadar kullanabiliyosun
ama tanımında bir kere kullanılır yazıyor
yani mantiken zaten bir id bir kere kullanılır aynı id de olan 2 hede olamazki
ama oluyo işte neden olduğunu araştırın dedi hoca[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

E h1 gibi bisey kullanmadan diorsun. Yani tag kullanmadan.

Valla yapabilirsen biz de bilelim. HTML de tag kullanmadan bir yazinin herhangi bir ozelligini degistiremezsin.

dene abi aklina gelenleri :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

span la oluor sanırım[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

idler birer kere kullanilmaz, id esnek olmayan tanimlamadir, her yazdiginda idi tanimlarken yazdigin ozel gruba ne yazmissan onu aynen uygular.

eger ilk sordugun seyi yapacaksan, yani o aaaa harflerini tag kullanmadan hebele yapmak istiyorsan, o aaaa harfleri neyin icinde geciyorsa - direk body mi artik, ya da table mi, ne element kullanicaksan - cssde onun icinde belirtirsin font-color diye. hatta customize de edersin header konanlar sadece oyle gorunsun diye. ama o zaman o elementin icinde o sekilde koydugun her header o rengi alir artik.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

Sosyal ağlarda paylaş

tmm span la oluyor :)
sadece o aaa yazısını yapmak istiyorum
ben biraz beceremedim annatmayı
yani o bi table in bişeyin içinde değil öyle body deki bir yazı ve
body dekilerin hepsi diil bi tek o değişçek

unity class la id arasında bir fark warmıdır peki
yani yaptığın tanımlama class ı anlatıyor bana
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bir #shdush diye idi caktin diyelim, sonra da indin asagida ya da web dokumaninin kendisinde mesela
diye kullandin. bu satirdan sonra eger cikip bir de

dersen calismiyor benim bildigim fark bu. class selectoru ise kullanilabiliyor boyle. bir kullanimlik, ama bir kullanimlik derken mesela sadece bir tane font taginda yazacaksin da baska bir font satirinda yazamayacaksin degil, sanki declaration gibi bi kere font taginda kullandin mi hep font taginda olacak gibi.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

Sosyal ağlarda paylaş

simdi sokaga cik, sola don, orada bi oradaki webservereden duz git, routere gelince sor, IT solutions bilgisayar nerde diye. o sana anlatir. git orada name servere beni unity abi gonderdi de, o halledicek isini[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...