unity100 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Open source, linux, ve apache ile ilgili son deneyimlerim beni artik tovbe ettirdi. ben kesis gibi bisey oldum. bu nasil olaydir bu ne detaydir nasi bi guctur. windowsda yeni aldigin bir oyunu calistirmak icin binbir turlu maymunluga giriyorsun, ama linux bir serverde en onemli ve temel web servislerini veren apache gibi bir yazilimin en ince ayarlarini bi iki tiklamayla degistirip koskoca serveri tekrar compile ettirip sonra da hizmete sokuyorsun. ustelik hepsi de otomatik. onumden sayfalarca gecen update yazilarinda gordugum detay ve incelikleri gordukce her gecen an imana geliyorum[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Önünden akan compilation outputları gücü göstermiyor. Windows ta da aynısı yapılıyor.. Sadece Windows'taki programların %95'i pre-compiled binary olarak veriliyor. Aynısı Linux'ta da yapılabiliyor, fakat pek tercih edilmiyor. Eğer compile output meraklısıysan, şöyle bir QT ya da Kernel derle, zevkten delireceksin :) Yırtınıyorduk Linux Linux diye.. En azından etrafta bir kaç Linuxcu olması güzel bir duygu.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Ha bu arada tek komut ile örneğin tüm sistemdeki paketleri inceleyip, updateleri var mı diye inceleyip, gerekli derlemeleri ve configurationları yapıp, sistemi optimize etsin gibi bir fantazi istiyorsan, Gentoo Linux 'u öneririm. Bir aralar çok tutuyordu. Ama tabii Slackware rules.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Aklıma geldi de ( bir türlü susamıyorum :) ) Video Playing konusunda Mplayer 'ı bir dene :) O hıza, codeclerin nasıl yazıldığına şaşıp kalacaksın..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Redhat Enterprise Linux var updatedir nedir hepsini kendi hallediyor[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Guzel. Ben yine de Slackware `i onererek, gorevimi yerine getireyim :) Sapkasina seettimin redhat`ine cok sey soylerdim ama, etmeyelim, susalim.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 people change over time, so do their places diyordu bir animedeki bir bilge kisi. aynen bunun gibi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Evet RedHat de bir hayli degisti.. En son teknik servisten yirtmak icin Windows daha iyi falan gibi demecler veriyordu.. RedHat, Tum linux dagitimlari icinde ( Mandrake dahil ), Linux`un felsefesine uymayan ve kurumsallasacagim diye, Microsoft politikasi guden, boylece Linux camiasi tarafindan sevilmeyip, Linux`un Microsoft`u olarak adlandirilan tek Linux dagitimi..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 buna ragmen sirketler icin sagladigi microsoftsu guvenilirlik de linuxun yayilmasina katki yapiyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Sirketler icin RedHat`in sagladigi tek sey up2date ile gelen web uzerinden sunucu integrasyonu/durum goruntulenmesi/schedule. Onun icin de yanlis hatirlamiyorsam Enterprise sunucu icin yilda 1600 dolar civari bir sey oduyorsun. Her nedense herseyini kendim yonettigim sunucuya su ana kadar bir sey olmadi, fakat up2date ile guncellenen bir RedHat sunucum her hafta sorun cikariyor. Linux`un yayilmasini Microsoft la esdeger bir sekilde tutarak yapacaksa, yapmasin daha iyi. Ha ama felsefesi, islevselligi ve islenilebilirligi ile reklamini yapacaksa, basimin uzerinde yeri var.. O tur bir seyi de RedHat yapamaz.. Yapti su ana kadar gorduk, zora geldiklerinde `Microsoft daha iyi. Bizi aramayin.` turevi seyler soylediler.. Bir isletim sistemi cikartip, `super kolay yoneteceksiniz ve guvenli olacak, bakin Linux` diyip, bir tane Debian, Slackware `in sagladigi guvenligi saglayamiyorsa bu kadar buyuk bir firma, eksik kalsin. Ha ayrica cikarttiklari her yeni surumde, bir onceki surume sagladiklari `Sozde Support` bitiyor. Enterprise `in da supportu bu sene sonuna kadar surerse, sansliyiz. Linux `un reklamini Novell falan yapabilir. Aldilar SuSE yi.. Ellerindeki potansiyeli umarim kotuye kullanmazlar..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2003 bir yazilimin yayilip koklerini salabilmesi icin yaygin alanlarda kullanilmasi gereklidir. su bir gercek ki maalesef bircok kurumsal olusum linux, php, mysql gibi opensource cozumlere maalesef bu gun bile supheyle bakiyor. orta olcekli olup da ciddi gorunmeye calisan bazi firmalarin internet sitelerini bu gibi kaygilarla php yerine asp ile yaptirdigini bile goruyoruz. bu pazarlama ile ilgili bir olay. eger linux basarili olacaksa, evinde belese eglencelik kurup kaldircak adamdan tut da bilmemkac bin calisanli kalantorlasmis sirketlere kadar genis bir yelpazeye onlarin anlayacagi ve kabullenecegi sekilde hizmet sunacak firmalar lazim. slackware boyle olsun, suse soyle olsun, linux boyle olsun. ki mikrokot tekeli kirilsin. linuxun su anki gnu lisansiyla redhat zaten bi tarafini seetse microsoft olamaz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Gereksiz polemiğe girmeden yardım edelim bari. rhn_register komutunu çalıştırdın mı hiç ? Madem Red Hat çisin, bir işe yarasın :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 for Red Hat Linux 8.0 and later, please run "up2date --register" instead of "rhn_register olayi var artik. zaten up2date komutu duzgun calisip update ediyor herseyi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 ehem hazir benzeride olsa aktiv bi konu varken hemen bisey soruiim :) suse 7.1 altinda apache ye phpyi nasil tanitabilirim ? apache serveri start ediyorum ancak herhangi bi php uzantili dosyayi acamiyorum..installed modul sadece php4 gozukuo..apachenin info sayfasinda ama asagidaki linke gore php enabled degil cunku bi cikti vermiyor.. http://www.php.net/manual/en/tutorial.firstpage.php burdaki en bastaki hata oluo..download etmeye falan calisiyor..[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 said: GEd, 16 December 2003 12:07 tarihinde demiş ki: ehem hazir benzeride olsa aktiv bi konu varken hemen bisey soruiim :) suse 7.1 altinda apache ye phpyi nasil tanitabilirim ? apache serveri start ediyorum ancak herhangi bi php uzantili dosyayi acamiyorum..installed modul sadece php4 gozukuo..apachenin info sayfasinda ama asagidaki linke gore php enabled degil cunku bi cikti vermiyor.. http://www.php.net/manual/en/tutorial.firstpage.php burdaki en bastaki hata oluo..download etmeye falan calisiyor.. edit:msgi yazdiktan sonra restart attim simdi calisti cok ilginc.... [hline]UYKUM VAR! [hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 httpd.conf dosyasini editleyip ; LoadModule php4_module libexec/apache/libphp4.so AddType application/x-httpd-php .php Eger dosyalari .phps olarak kaydettigin zaman colored olarak source larinin gozukmesini istiyorsan da ; AddType application/x-httpd-php-source .phps `i ekleyeceksin. Tabii bunlar icin PHP `nin kurulu olmasi ve belirli parametrelerle daha onceden configure edilmis olmasi lazim. Sonra php.ini dosyasini bulup, gerekli ayarlamalari yaptiktan sonra calisacaktir. index.php `nin DocumentIndex olmasini istiyorsan da, httpd.conf `taki DocumentIndex in yanindaki index.html in yanina eklemen yeterli. Edit : Ya pardon gormedim ikinci mesajdaki altta minik yazdigin notu. [hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net [Bu mesaj ShARkY tarafından 16 December 2003 18:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Eh, her ne kadar su an slackware kullaniyor olsam ve cok memnun oldugumu soylemeden gecemesem de, redhat e "pis","kaka" diyesim gelmiyor hemen. aslinda sebebi mantiksal da degil, yani aslinda soyle bir baktiginizda arkada calisan 489038492 tane gerekli gereksiz processleriyle, zirt pirt windows'su takilmalariyla, bagimsiz yazilimlari oraya buraya redhat yazarak golgelemesiyle, ve daha tonla eksisiyle redhat maalesef "iyi degil". (en azindan yumusatalim hehe) ama tabii bu linux dunyasina redhat le girmis oldugum, windows -> linux migration i surecinde en uygun ara konak oldugu vs vs gerceklerini de degistirmiyor bence. sonsoz: yasasin slackware :) *! redhat den sonra seri calisan bir sisteme gecmenin mutlulugu ile ucmaktadir * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 red hat enterprise 3 u deneyin bi memnun kalabilirsiniz[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin... .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 ha bir de, benim yazdiklarim redhat linux icin gecerliydi, enterprise i bilemiyorum tabii. bir de, enterprise i nasil temin edecegiz? saniyorum ki ucretsiz dagitimi yapilmiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 ISO larinin nette dolastigini duymustum, zaten kesin bir yerden ucretsiz olarak da cekiliyordur.. Red Hat, siz ellemeyin ben update ederim, ederken sicarsam da kizmayin tamam mi ben cok sirinim, olayindan para kiriyor :) Su wanderer1985 `i bir sevdim, bir sevdim :) Gunun Ipucu : SlackTR adli bir Turkiye Slackware Kullanicilari Yahoo Grubu vardir. Hehe.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 said: ShARkY, 16 December 2003 18:23 tarihinde demiş ki: Edit : Ya pardon gormedim ikinci mesajdaki altta minik yazdigin notu. [hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net [Bu mesaj ShARkY tarafından 16 December 2003 18:24 tarihinde değiştirilmiştir] benim hatam aslinda edit tusuna basicagima alinti yaparak yaza basmisim ondan cok garip olmus :)) saol genede bilgilendirdigin icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar