GEd Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 elime bi tane cok eski notebook gectii pentium r ( sanirim 100mhz falan tam olarak yazmio ne oldugu) 2 mb ekran karti :) 64 mb ram 4 gb harddisk icinde windows 98 var...ben bu alete linux un herhangi bi versiyonunu yukleyip java derslerimde yazmam gereken programlari calismak amaciyla kullanmayi dusunuyorum... herhangi bi sekilde nede olsa oyun oynanmiyacagi icin vede zaten eski olan bi makinadan daha fazla performans almak icin linux yuklemeyi dusunuyorum..... fakat linux hakkinda pek fazla bi bilgim yok elimde sadece linux gentus die hdd de 1,5 gb yer kaplayan installation sirasinda bi cd var.. linux hakkinda bilgisi olanlar yorumlarinizi yazin pls :) baska hangi versiyonu yukleyebilirim msl? ps:boyle bi notebookta (toshiba) baslangicta bios ekranina nasil girebilecegimi bilen varmi? del tusu ile olmuyor..vede bir turlu bios ayarlarina giremedim bu yuzden cd den boot edemiyorum aleti oyle formatli bi sekilde duruyor[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2003 re ps: BIOS'a girmek için F1 veya F2 deneyebilirsiniz.[hline]Berkin Bozdoğan BYTE & PCPratik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Slackware 9.1 bu tür ihtiyaçlarını karşılayacaktır. 1.5 GB zaten Linux için yeterli bir disk alanı. Ha ama kolay olsun beni yormasın diyorsanız, SuSE.. Ben üşengeç adamım, kolay da kullanılabilsin, ama expertsem de herşeyi rahatlıkla yapabileyim diyorsanız Debian 'ı ( hatta Debian tabanlı StormLinux adlı bir dağıtım vardır, süper kolaylardan :) ) öneririm. Slackware 'i seçerseniz, bir kaç sene sonra bana dua edersiniz :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 http://www.slackware.com/torrents/index.html bu adresten sadece installation disc 1 i cekmem yeterlimi?[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Normalde Slackware tek Installation CD idi.. Artık 2 olarak çıkıyor.. 2. CD, Gnome, KDE gibi Pencere Yönetim Sistemlerini barındırıyor.. Aynı zamanda bazı "tool" larda mevcut. Eğer sürekli internet bağlantınız varsa, 1. CD yi kurup, ondan sonra "swaret" ile internet üzerinden paketleri kurmanız da bir seçenek olabilir.. Ben öyle kurmuştum en azından :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 hm saol :) notebookta modem var gerci ama evdeki dsl e baglayabilmem icin ethernet karti bulmam lazim :)[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 O zaman 2. CD yi de çek :) Yani development'i X de yapacaksan.. Ki herhalde öyle yapacaksın.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 1.cd nerdeyse bitti...hazir bittorent linki varmis 80-90 la cekio sansima ordan... aletin cd-rom ve disket driveri degismeli vede bende suanda sadece cd rom kismi var..birturlu bios ayarlarina giremedigim icin cd den boot edemiyorum gidip bi ara disket driver ini almam gerekiyor...o zaman disketten calistirip yukleyebilcem... p233 mhz ymis bu arda:)) henuz hala acilista biosa girmeyi bulamadim :) toshiba satellite pro 480CDT[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 heyoo az once nette aratirken tesadufen nasil biosa girilecegini buldum ve basardim....az sonra yukluycem linuxu BIOS (press escape as you turn it on, then F1[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 sharky bi sorum daha var ya slackware cd den boot etmiyor..disket driverida henuz almadim? cd den boot etmesini saglayabilmemin bi yolu varmi? elimde gentus linux die bi cd var o cd den boot etti deneme amacli onu install ediyorum simdi bide arkadas linux office knopix die bisey getirmis direk cd den calistirio kendini onuda denedik oldu..[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2003 Slackware CD si boot ediyor neden etmesin. Disk image çekmediniz mi ? Onu burn ettiğinizde zaten bootable CD olarak yazacaktır. Gentus, Gentoo Linux olmasın ? Gentus'u ilk defa duyuyorum. :) Knoppix ise Disk-Free bir dağıtım olarak harikadır. Cluster abilityleri ile işe yaramayan bilgisayarlardan harika işler yapılabiliyor. Gerçi tüm Linux dağıtımları ile bu yapılabilir.. Olay ne kadar efor sarfettiğin elbette. Gentus'u bilemeyeceğim, fakat Slackware geleneksel ilk Linux sürümüdür. Tüm dağıtımlar içinde belki de en sorunsuz ( özellikle development da ), ve en stabil Linuxtur. Ha diyeceksiniz zaten Linux sadece bir çekirdek, stabilite nasıl etkilenir ? Bir Red Hat ile Slackware Linux 'u uzun süre sunucu olarak kullanın, emin olun anlayacaksınız :)[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2003 cdleri ben daha once iso buster ile acip oyle yazmisim simdi direk acmadan yazdim boot etti su anda yuklemeye calisiorum 2 cdyi...bikerede RW cdye yazmisim alet eski 10x cd rom okumadi tabi simdi setup ayarlarindayim iste.[hline]UYKUM VAR! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 sharky. bi kac sorum daha olucak, slackware 9.1 i 4. denememde install etmeyi basardim,ilk üc seferinde her acilisinda LILO nun sadece LI kismi geliyordu ve alet oylece duruyordu http://www.geleceklinux.com/belgeler/lilo.php bu sayfada yazan seyi denedim olmadi herhangi bi reaksiyon vermedi ...4 installda biraz bilmedende olsa rastgele kurcalayarak(lilo yu sanki iki isletim sistemi kullaniyormusum gibi ayarladim acarken bana hangisini start etmek istersin die falan sor dedim.) belkide baska bi ayarida tabi kurcalamis olabilirim,linuxu calistirdim..root ile login oldum password da verdim...daha once denemis oldugum linux sisteminde gentusta bu ekranda "startx" yazinca windowed x moduna geciodu..burdada ayni seyi denedim ama ekran geciyormus gibi oluyo..biseyler yazio gecioz dio ondan sonra ekran bos kalio ve hic bi degisiklik olmuo..restart atmak zorunda kaliyorum....herhangi bi sekilde o ilk acilian komut ekranindan cikamadim...2mb ekran kartinin kaldirmama ihtimali gibi bisey varmi? bide sana ulasabilcegim bi icq yada mail varsa gusel olur...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 XF86Setup, xf86config, xf86cfg, xfree86setup ( ya da config ) lerden herhangi bir tanesini çalıştır. Bunlardan bazıları ekran kartını otomatik olarak tanıyacak, bazıları ise senin herşeyi belirlemeni isteyecektir. Ekran kartını X 'e tanıttıktan sonra startx yazdığında, eğer default bir pencere yöneticisi seçmişsen, çalışacaktır. swaret 'i kurmayı unutma.. Her türlü soru/sorun için sharky at ethernass dot org[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 tam bu msgi yazdiktan sonra xf86 config olayini yapmam gerektigini slakware forumlarinda gordum o setupa girmeyide basardim ancak orda bi turlu dogru durust tanitamiyorum...default bile secsem startx ile giremiyorum...bu sefer alet kitlenmio hata msg vererek geri donuo.. eheme swaret ne? :( nerden yuklenir.... bide elime simdi suse 7.1 cdsi gecti..ark komple paket varmis ...beceremessem onu yukluycem... edit: http://www.math.umaine.edu/faculty/hiebeler/480cdt-XF86Config bu adreste benim elimdeki aletin configleri yazilmis ama pek bisey anlamadim.... [hline]UYKUM VAR! [Bu mesaj GEd tarafından 12 December 2003 14:40 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj GEd tarafından 12 December 2003 14:41 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj GEd tarafından 12 December 2003 14:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2003 xf86config biraz expert bir kart konfigurasyonu için yapılmış.. Slackware 3.5 - 4 zamanlarında kullanılırdı. Henüz halen kullanılıyor. XF86Setup, veya xfree86setup türevi programlar ise otomatik olarak tanıyarak XF86Config 'i senin yerine yaratıyor.. Henüz baştayken XF86Config nedir, nasıl editlenir hiç uğraşma.. Güzel güzel xf yazıp 2 defa TAB'a bas sonra XF yazıp 2 defa taba bas.. :) Anlayacaksın ne dediğimi yapınca.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar