Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trammel Moonglow Kapali Carsi (Grand Bazaar) Projesi

JeanPaul

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Tuccar olarak benden cok tecrubeli olanlara bir soru. Ya da vendor supply edebilecek kadar item'i olan (nasil Turkce ama) ve ellerindekini satmak isteyen ama vendor bulamayanlar icin, vendor'lari surekli kontrol edecek ve bos kalmamalarini saglayabilecek olanlar, ya da bu ise gonullu olabilecekler icin de sorular.

Diyelim ki Trammel Moonglow'da sehrin hemen disinda iyi bir yerde bir Vendor Mall House var ve ismi Moonglow Grand Bazaar. Burada ayni bizim kapali carsida oldugu gibi mucevher (nasil yazilir bu) yani ring bracelet +skills vs, her tur nevi silah ve zirh ve kiyafet, yani kisaca UO'da ne satiliyor ise "cok ucuza" satiliyor.

Ve bu pazar yeri, bizler, Turkler tarafindan sahip ve isletiliyor.

Bu sizce hayal mi? Ev degil sorum, diyelim ki ev ok, ev icine vendor'lari koyduk, gerekli reklamlari uygun yerlerde surekli yaptik, bu problem degil. Esas onemli olan vendor'leri surekli dolu tutabilmek, fiyatlari devamli cekici yapabilmek yani taze tutmak, filan soru. Yani bunlari yapabilir miyiz?

Ne dersiniz? Bu proje daha bastan cansiz mi dogar yoksa ugrasalim mi? ugrasayim mi?

Benden cok daha tecrubeli arkadaslarin fikrini almak isterim. Katki saglamak isteyenler var midir boyle bir projeye?

Tesekkurler, :)

Yeni yetme UO Tuccari[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Yapalım .. Ama moonglow dışında ufak bi ev yerine X-roads gibi bi yerde büyük bi ev alınırsa daha ii olur. Malum Vendorlar lockdownlardan yiyo artık.

Aşağıdaki vendorlardan koyabilecek olanlar söylesin, hepsini tamamlayabilecekmiyiz bakalım.

Magical Vendor
Tailor
Blacksmith
Tailor BOD
BS BOD
Scribe
Bulk Resource ( ingot, leather, reg )
PS vendor
Alchemist
Carpenter

Magicali ve talibi yoksa tailoru ben koyabilirim.[hline]uo-ao-tfc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dark-dr, 08 Mart 2003 17:10 tarihinde demiş ki:
ehe olabilir aslinda, odiyle destek veririz sanirim ama evi sen saglarsan :>
para icin demiyorum elbette ehe, acc basina 1 ev olayinda patliyorum da ben biraz. yetmiyo account ehueh.

ev ok (yani arazi ok, tugla cimento isleri devam ediyor) :) "House of Fishermans" West Gate.

Onemli olan dedigim gibi surekli item supply. "dogru" fiyatlandirma, reklam, vs. Yani ilgi gosterilmezse bir milyon vendor mall'dan biri olur. Ugrastigimiza degmez.

Bi de yani hakkaten deger mi?

"deger mi" sorusunun cevabi icin once amac ne:
- Bu bir oyun, sonucta "eglence" esas amac
- Vakit harcayacagimiza gore biraz da gold
- Milliyetci temel icgudumuz "Kapali Carsi" tasarimi ve reklami (ev tasarimini ona gore yapmak lazim ama baktigim kadari ile de small house mall icin fazla secenek yok)
- UO Ipek Yolu (tamam tamam zorluyorum, bunu unutun :)
- Amerika'lilarin dedigi gibi: "If you don't have fun and profit, what the hell are you doing here"

Not: site ile ilgili birsey mi var? arka tarafta surekli bir CPU hareketliligi yaratiyor site. banner'lar yuzunden olabilir.[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odium, 08 Mart 2003 17:29 tarihinde demiş ki:
Yapalım .. Ama moonglow dışında ufak bi ev yerine X-roads gibi bi yerde büyük bi ev alınırsa daha ii olur. Malum Vendorlar lockdownlardan yiyo artık.

Haklisin, dogru :([hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Anladigim kadari ile zaten vendor lockdown sayisi yuzunden ev problemimiz var. bunu cozmeden olmaz.

Ben ev sahip olma isini ayarlayabilirim. yeter ki iyi bir ev bulalim.

Benim katkim vendor supply bazinda olamaz bu konuda iyi degilim. Ama reklam, tanitim, evin satin alinmasi gibi ki "lonca"ya katkim bu tarzda "yatirimci" olarak olabilir, daha ustunde dusunecegim katkilar olabilir. Fikir guzel ama anlasiliyor ki ciddi planlama lazim. Yoksa bosuna gidebilir emekler.

ote yandan sanirim bir "Yonetim Kurulu" kurup ise ciddi egilmek lazim. (ne bu ya, abarttim sanirim)

Hmmmm. Dusunmeye ve arastirmaya devam edeyim.

*sessiz sessiz dusunmeye devam eder, nasilsa FB-GS maci ile alakasi yoktur*[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Super...

Moonglow Grand Bazaar hazir. Elimden geldigince bisi yapmaya calistim. Sadece teleport olayini hatali yaptigim icin gereksiz para gitti ona uzuldum o kadar. Ev simdilik budur. Isteyen bakabilir, link edebilsem resmi buraya koymak isterdim. West Gate'den cikinca V^S Vendor Mall Small Marbe'in yanindaki, yari harabe carsi bizim ev artik.

Vendor koymak isteyen haber versin, sanirim friend yapinca yeterli, koyabilirsiniz. Simdililik boyle baslayalim. Sanirim lockdown kapasitesi inanilmaz dusuk.

Bu ev bir tur simge olarak kullaniriz. Baslangic noktasi. Ama Dark'in da soyledigi gibi daha buyuk bir ev bu hafta icinde tutulabilir. Ve isi ilerletebiliriz.

Kim vendor koyarsa kendi reklamini brit bank ve moonglow bank'da gate acarak, rune hazirlayip dagitarak, kitap (katalog) hazirlayip dagitarak, loto iyi fikirdi ornegin, vs vs yapalim.

Ben bir kac kedi kopek tame edip ortaliga salacam, ya da "isim" yerine "ok isaretleri ile" eve cekmek lazim.

Neyse iste, ne dersiniz? Her turlu fikre acigim. Baslatmak onemli degil, surdurmek ve canli tutmak onemli.

Not: Nukem, senin evi de kullanabiliriz. Bir tane kapali carsi olmasi gerekmez. Hatta benimki ile seninki arasinda ipek yolu olustururuz :P (marble yakismaz ama onu degistirelim) :)

Sonra da ev sayilarini arttiriz. Birbirleri arasinda link koyariz rune'lar ile. vs vs vs vs[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Su ana dek dark, odium, mandrake, nukem ok dedi sanirim.

O zaman persembeye ne dersiniz? yani persembeye dek hazir olun, o gun de acilisi yapalim. Hatta o gune dek reklam panolari filan yaymaya baslayim "grand openning of moonglow grand bazaar" gibi ne dersiniz? Persembe icin herkesden OK haberi bekliyorum. Bi de ne satacaksiniz onlari. Bana ICQ'dan ya da PM ile ulasabilirsiniz.

Ben de vendor bazinda elimden geleni yapacagim. Ama vendor olayi esas sizlere dusuyor. Hem tecrube hem de mule karakterleriniz saolsun.

Bu arada forum'u okuyan baskalari icin de hatirlatma yapmak icin, satmak istediginiz (yani satilabilir olmasi lazim tabii :) item'leri "simdilik" promosyon kapsaminda ucuza satalim, size Moonglow West Gate'de (Trammel), Vendor sahip olma imkani veriyoruz. Ilgilenenler olursa bana PM ya da ICQ'dan ulassin. Her vendor'un geliri kendisine. Kira mira almiyorum. All free. Ilerde Yonetim Kurulu olayi ve operasyon masraflari icin birseyler yapariz, ortak aidat filan :P (abartacaz ya) :)

Tercihan medium ve high-end urunler olsun. Cunku lockdown kisitli su anda, bir ton regular bow satmanin anlami yok, ama exceptional, enhanced, magical filan birseylar satilsin (loot'dan elde ettikleriniz filan)

Uygun mudur?[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de garibime gitmisti. Bakmistim aslinda ama unuttum. Aksam tekrar karsilastirmali olarak bakacagim. Su anda bakabildigim bir small stone tower, bir sandstone with patio, bi de bu 7x7 plot var. customized house oldugu icin aradaki fark olusabiliyor olabilir.

Bu durumda eger 7x7 yuzunden ise, demolish eder, small marble yerlestiririm. bakacagim aksam.

ama zaten small marble'dan daha cok lockdown istiyoruz. Dolayisi ile hep beraber daha buyuk bir plot araniyor. haberiniz olsun. glow'dakini kullanmiyor olacagiz yani ev bulursak.

P.S. Bu arada evi olmayip da ev almak isteyen var mi? Feldeki Cove Small Tower ya da Sandstone with Patio''u satiyor olacagim.[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmmm

Small Marble Workshop; 7x7 425 lockdowns
Small Stone Tower; 8x7 580 lockdowns
Sandstone with Patio; 12x8 850 lockdowns

Benim plot'u check ediyorum. 7x7 oldugu kesin. ama customized oldugu zaman lockdown sayisi niye yariya iniyor bunu anlamadim. 424/2 = 212 :P[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Mandrake-, 10 Mart 2003 18:26 tarihinde demiş ki:
he o şey sanırım
212 lock down sayısı
+212 de secure edebiliyosun sanırım[hline]Lord British Sucks
This song is for anyone........fucky

Evet kesinlikle. Buymus. Forumlarda buldum. Yarisi secure edilebilen item icin.[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

uo.stratics ve boards.uo.com'da okudugum kadari ile hazir ev olursa eger ornegin full 425 lockdown veriyor, customized ise yarisi secured items yarisi lockdowns icin. ama zaten galiba vendors hepsini kullanabiliyor. yani ekranda 212 gozukse de 425 olabilir.

deneyip gorecegim.[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Pre-AoS vendor'lar Grandfathered Vendor oluyor ve House LockDown'dan kullanmiyor. Bu yuzden gorulen cogu evde manyak sayida vendor var. Ornegin Goodman civarindakiler. Goruntu igrenc oluyor ama ufacik yerde binlerce item stock tutulabiliyor ve satis yapilabiliyor.

Sanirim bu hafta sonuna dek iyi bir ev bulamaz isek en azindan Moonglow West Gate'deki evi kullanir orada baslariz.

Bu arada ben Sandstone'u sattigim icin evsiz barksiz dolasiyorum su anda. Orada burada surada yatiyorum kalkiyorum, esyalarim sefil dagildi kutularda. Acilen buyuk bir ev bulmam lazim :) Zaten trade yaptiktan sonra minimum 7 gun bekleme suresi var. Hemen ev alamiyorsun sanirim.[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...