Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Serial ATA hard disk ve eski işletim sistemi yükleme" sorunsali

hired_gun

Öne çıkan mesajlar

olay aslinda basit ve oldukça mantikli ..
siz sATA bir sistem yaptiniz , sonra
win95 yada Wi98 yada win98se yada winNT yada winME yada win2000 yüklemek istediniz ....
yüklerken sorun çıkarmiyor ama işletim sisemine girerken aptal hatalar verip açilişi sirasinda ya kitleniyor ya hdd error veriyor ..... başka bir değişle YENİ TEKNOLOJİYİ TANIMIYOR....
eğer win XP home/pro yükleyecekseniz ise özel bir driver disketi tarzi bir disket oluşturuyorsunuz(içinde bazi sys ve inf dosyalari olan ) .. XP kurulumu sirasinda sizden bu disketi istiyor ve sorunsuz (sorunsuzluğu test aşamasinda) kuruluyor ....
velhasıl kelam , işin özü şudur .... sATA teknolojisine geçmenin bedeli XP ve daha yeni işletim sistemlerini kullanma zorunluluğudur ...[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır ...1...2...3
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Aslında biz de ilk başta işleti sistemine gözünmez bir sistem bekliyorduk; fakat bir çok kişiden bu yönde duyumlar aldım. neyse, bu sorunla yaşamak zorundayız.

Fakat size bir cinlik aktarayım. geçenlerde bir okuyucudan bir e-posta aldım. Bana sisteminde SATA disk olmasına rağmen aygıt yöneticisinde hiç bir SATA denetçisi olmadığını söylüyordu. Bunun sebebi, bazı güney köprülerinin (özellikle kendilerine bütünleşik olan) SATA yuvalarını doğal (native) olarak değil de IDE kanalı üzerinden yönlendirilmiş olarak göstermeleridir. Bu şekilde bağlanmış sürücülerde erişim sürelerinde küçük miktarlarda artışlar elde edildiği bildiriliyordu. Neyse, ben kasıp ne kadar gecikme oluyor diye denemedim; ama ben ne anladım ki öyle teknolojiden? Değil mi? Bir gün Çekirdek 2.4.xx'e sahip bir GNU/Linux sürümü kurmayı deneyeceğim. Çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum.

Esen kalın.[hline]Berkin Bozdoğan
BYTE & PCPratik
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...