KraL Mesaj tarihi: Aralık 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2003 Merhaba, Yüksek konfigürasyonlu bir makineye sahibim p4 2.4ht ve msi neo2 i865pe anakartim var dün bios ta gözüme overclock için ayrilmiş bölüm çarptı girdim ama ayarlari bilmedigim için dokunmadim buraya ayarlari yazacagim ve gerçekten bu konuda bilgiye sahip olan arkadaşlar bana hangi ayarlarla en az risk en fazla performans alacagimi sölerseniz sevinicem. Dynamic overclocking bende disable diger seçenekler;Sergeant,Captain,Colonel,General,Private Performance Mode bende Slow diger seçenekler; Fast,Turbo,Ultra Turbo Dram Frequency Auto ben auto diger seçenekler;266MHZ,333MHZ,400MHZ,500MHZ Spread Spectrum bende disable,enable oalbiliyor Adjust CPU Bus Clock bende kapalı,açınca 200MHZ ile 500MHZ arası bir deger belirliyorsun ve degeri arttırdikça DDR Clock ve Adjust AGPPCI clock beraberinde artıyor. CPU Vcore Adjust bende kapalı ama açınca CPU Vcore adjust ve DDR Power Voltage a degerler verebiliyorsun.Cpu Vcore adjust 1.5250V ile 2.0000V arasi degerler aliyor 1.5250V beyaz renk yani "safety" diyor 1.8000V e kadar sari "performanse" diyor "1.8000-2.0000V arasi kirmizi "high perforanse dangerous" diyor.Ayni şekilde DDR Power Voltage 2.65V defaults 2.95V ta kırmızı oluyor. Son olarak Agp Power voltage var buda deger alıyor.1.50V defaults ve 2.00V a kadar artıyor.2.00V da kırmızı renk alıyor. Bunlardan anlayan varsa bana tavsiye verirse sevinirim.Bu arada Makinemde işlemcinin devasa kendi fan i msi in kendi fan i var bide ayryetten 4$ a fan taktırdım ama hiç soguttugunu zannetmiyorum onun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Aralık 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2003 dynamic overclocking - bilgisayarinda cpu ya yuklenildigi zaman islemci hizi arttiriyor. yani gerektiginde oc yapip gerekmediginde kapatiyor. kitapciginda yazar ama ordaki rutbeye gore %2 ile %10-20 arasinda diye hatirliyorum. performance mode benim abitimde ram zamanlamalarini ayarliyodu fast 7-3-3-2.5 iken turbo 3-2-3-2 yapiyordu, yani gene ufa performans ayarlari dram frequency - ddr raminin frekansi, eger ramin pc3200 ise 400, pc 2700 ise 333, pc2100 ise 266mhz dir. bunu oto yapmayip oranlar vardi 4/5 falan onlara gorede ayarliyabilirsin. bu basit olarak 4 bus frekansinde 5 ram frekansi denbilir. cpu bus clock front side bus i arttirir, fsb anakartin islemci, ekran karti, harddisk, cd rom ile baglanti kurdugu hizdir, arttirmak zordur cunku islemci kaldirsa bile diger bilesenler kaldiramaz bilgisayar acilmaz fsb mantigini anlamadim ama anakartin, intelin 800mhz bus dedigi islemciler aslinda 200mhz dir senin islemcin p4 a b c hangisidir onu soylesrsen daha iyi yardim edilir, birinin fsb si 400 digerlerinin 533 ve 800 diye geciyor [aslinda 100, 133, 200] voltajda iste oc yaptiginda daha fazla performansi koklemek icin gerekli hizini arttirinca islemci isinir, islemci isininca rezistans i artar, rezistans arttikca verdigin akim yetersiz kalmaya baslar, boylece akimi arttirip calistirirsin ama akim daha fazla isittigindan kisir dongu olusur. o yuzden sogutman olmadan cok arttirma gerci 80 lere kadar hicbirsey olmaz ama genede bire bir konus birisiyle ram e voltaj vermene genelde gerke yoktur cogu ram kendi hizinin %25 ine voltajsiz cikiyor agp voltaji ise agp frekansini koklediginde gereklidir, agp frekansini arttirmak binde 1 fayda bile zar zor gosteriyor, hic gerek yok[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KraL Mesaj tarihi: Aralık 7, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2003 Söylediklerin için sagol az çok ne işe yaradiklarini anladım ama ben hala bu ayarlara dokunacak bilgiye sahip degilim işlemciye de zarar vermeyelim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 zaten işlemci ile gelen orjinal fanınla pekde elleme bence[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 yada şu arızalının yaptığını yap ahaha http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=64183 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2003 islemcin kac derece bilmiyorum am sunlari gonul rahatligiyla yapabilirisin.. zaten intel islemci ve msi neo anakartla islemcin yanmaz sadece voltajdan kesilir, yansa bile yenisi verilr ama 1 ahftana yazik olur.. yani islemci log ttmuyo ben voltajdan yada sicaktan yandim diye dynamic overclocking i kapat performance mode u turbo ram freq i 400mhz spread spectrum enabled vcore elleme[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar