Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gezi yapımı camera ile?

mondain

Öne çıkan mesajlar

çok ozr diil mondain.. şimdi resimleri kesinlikle ve kesinlilkle birbirinin bitişiği olark çek.. sonra onların her birinin genişliği X toplam resim sayısı (yani en baş ile sonu birleştirecek kadar resim) genişliinde ve bir resmin yüksekliinde bir yani dosya aç ve reimleri birbiri ardına koy, birer birer, sonrada koyduklarını kenarlardan kes biç, uraş, bluur fln kullan, ve birbirine bağla, ve tüm reimler bittinde 360 lık bir birüntü elde ederin ve sonnada onu web sayfasına küçük bir aralıkta mesela 700px aralıında koy, insdanlar kaydırsın kaydırsın 360 hissiyle manzaraları seeretsin.. kolay gelsin kardeş..[hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Grafiker® :hrr:
Ben:Büyücü abartma bu güzel patikada başımıza ne gelebilirki?..
DM: Dragonmax üstünde bir geçit açıldı
Ben:Höyk!?
DM: Dragonmax kafana ejderha zıçtı öldün...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zamanında yapmıştım bunlardan UVR dosyası şeklinde ama şimdi açamıourum o dosyayı hangi program acıodu[hline]MKC
_-Sturm-_ 06.12.2003 19.36'ta icq'dan demiş ki;
ee ne var yatılıların g.tleri yok mu?

_-Sturm-_'un dier bombası(tarihi kayıtlara geçmedi);
Ayağımda ayak var
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle, kesinlikle tripod kullan, ayakta durarak vs cekersen oyle pek oturan resimler elde edemezsin.

ikinci olarak; belli bir acidaki seyin dikdortgen duz bir yuzeye yansidigi icin formu bozulur, yanyana bitisik olarak cektigin iki reism birbirine tam oturmaz, otursa bile perpektifi tam uymaz. reismleri yanyana koyduktan sonra (yukarida anlatildigi yontemle), birlestigi yerlerde biraz editleme yapman gerekebilir.

ya da biraz daha az sorunlu elde etmek icin, resimleri cekerken; hmm nasi anlatiyim;

diyelim her fotograf 30 derecelik bir alani kapsiyor. 360 dereceyi 12 poz kaplar; 12 poz yerine 24 poz cek (tam birlesme noktalarini da cek yani, her resmin tam kenarinda kalan sey, bir sonraki resmin ortasinda olsun); birlestirirken resimleri butun butun degil de, orta kisimlarindan birlestirirsin, daha goze uyumlu oturur resimler birbirlerine.[hline]wastiee | PHPNotepad
Sosyal ağlarda paylaş

düz 360'lık panoramik foroğrafları pek sevmiyorum daha çok dinamik olanlar daha hoş oluyor.

Örnek; Burada mesela bir pazar görüyoruz.

Gördüğünüz gibi her açıdan bakabiliyorsunuz, ama tabii bu tür görüntüleri elde etmek için özel program ve özel objektiflere ihtiyacınız var. Bu objektiflerde 1500 dolardan 3000 dolara kadar değişen fiyatlara sahipler. Ayrıca özel tripodları olmadan advanced bir görüntü elde etmek zor. Konu hakkında geniş bilgi için IPIX'in sitesi incelenebilir.[hline]5
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...