Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitelerdeki Portlar üzerindeki firewall sorunu


KraL

Öne çıkan mesajlar

Yeni kaydoldum ve herkese merhaba,
Bazı üniversitelerdeki kapalı portlardan bahsetmek istiyorum.Güvenlik nedeniyle çogu portu kapalı tutan bir internet sistemi var üniversitemizde.Bu yüzden irc ye girmek internet üzerinden uo,cs gibi oyunlar oynamak mümkün degil ve bu beni çok rahatsız ediyor.Http tunnel programi ile kazaa ve irc ye socks5 üzerinden baglanabiliyorum fakat socks5 üzerinden uo oynamak istedigimde inanılmaz kasıyor ve adım bile atamıyorum.Bilgi işleme gidip defalarca konuşsamda hiçbir portu açmamakta israr ediyorlar.Eger portlari açabilen bir program biliyorsanız veya bir yöntem biliyorsanız bu threat altında belirtirseniz çok sevinicem.SAygılar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KraL, 06 December 2003 20:11 tarihinde demiş ki:
bunun bir çözümü olmalı
bak firewall senin gateway in oluyor yani onun dışında internete çıkma olasılığın yok, aslında firewall önünde bir ip bulabilirsen çıkma şansın var ama onun için ceymıs bond olman lasım :D.Yani sen bu işi unut security ci arkadasları kafa almaya bak :D ancak bu şekilde çıkabilirsin.[hline]Sizi çok ama çok seviyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gallant, 06 December 2003 21:36 tarihinde demiş ki:
Bizim okul yurtlarında da kazaa portları filan tamamen kapatmışlardı, geceleri çok kullanıyor diye. Kazaa nın port numarasını değiştirip yırtıyorlardı arkadaşlar.
kazaa network unu kapatmayı bilmiyordur security ci arkadaslar :), ozaman www.kazaa.com bil geliyormu gorursunuz :D[hline]Sizi çok ama çok seviyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

devil bişey sorucam ben satin almayi düşünüyorum ama çok pahali bizde 23mbit lik çıkış var okulda,burda en ucuzu trial 15 days 25kbit oda 5$ ama bu bana uo oynarken lag yaratir mi?
250kbit e kadar bandwidth var ama 250kbit=50$ abartmişlar bence.Lagsiz uo oynamam için hangisi yeter bana sence ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Peradur, 07 December 2003 15:25 tarihinde demiş ki:
peki bu tunelling programlarının firewall tarafından yakalanma şansı var mı?

kullanalım şimdi de sakatlık cıkmasın ileride

Hayir yok ben 2 aydir kullaniyorum bunu ve benim gibi kullanan başka ögrencilerde mevcut.Hiçbişey olmuyo.Zaten sizin üni nin bilgi işlemini bilemem de bizimkiler imesh den müzik indirmeyi biliyolar daha fazla kapasite yok anlayacagin :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...