Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir dünya oluşturmak?

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

Dün düşüncelere daldım şöyle derin derin..

Bir program yazıcak olsam;Bir insandaki özelliklerin hepsini Random(rasgele) olacak şekilde yapacak
örn;

Saç rengi: Siyah-kahverengi vs vs..
Kaş rengi: Siyah..(yada oldukca nadir olarak sarı-beyaz)
Göz Rengi: Göz renkleri.. vs..

Böyle Tam 6 Milyar farklı "insan-bot" yapsam..

Bunların hepsine 300 Karaktere kadar farklı isim verebilecek şekile getirsem...

Böylelikle bir bakıma Matrix gerçek oluyor?...

Merak ettim.Böyle bir şey yapıp,yüksek zeka ekleyip,grafiğe dökme ve Konuşma-stabil-farklı davranma yetenekleri yapılamaz mı?Bence yapılabilitesi bir şey..

Lakin ben bile, 6 Milyar "insan-bot" yapabileceksem kendi bilgisayarımda..Bir matrix oluşturmak neden mümkün olmasın?

Ha henüz bilgisayarın içine girip o dünyada yaşayacak kadar ilerlemedi belki teknoloji..ama böyle bir şeyin yapılıp yapılamayacağı hakkında halen düşünmüyorum değil..

----6 Milyar insan...
----Komutlar;
Sürekli gelişim
Sürekli üretim
Farklılıklar
Düşüncesel güçler(Örn:Satranç tahtasındaki hamleler gibi)
Yapısal özellilikler
Kader benzeri bir sistem
Zaman içerisinde hepsine farklı karakterlik
Doğum-büyüme ve ölüm sistemi...

...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
incoming...010104
Sosyal ağlarda paylaş

abi AI o kadar gelişmiş olsa...
bide şöle düşün matrixten alıntı olucak ama.
O dünyadaki en ufak bir şey için bile bir program veya bir satır eklemek zorunda kalıcaksın mesala kadınların adete gelme dönemleri yada ne biliyim erkeklerin kadın arzusu bu arada matrixde ai yoktur sistem wardır belli dorultu dışına çıkamassınız zaten matrix neydi kontrol...
anlabildiysem sevinmiş olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

sen kendi bilgisayarında 6 milyar tane bot yapabiliyorsan
bu dünyada ( sistemde yani ) 6 milyar tane bot yapabilmen için cidden daha ileri bir varlık olman gerekir.

ve hatta insanları uzaylıların yarattığını ileri süren insanlar da vardır.[hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Sosyal ağlarda paylaş

sen kendi bilgisayarında 6 milyar tane bot yapabiliyorsan
bu dünyada ( sistemde yani ) 6 milyar tane bot yapabilmen için cidden daha ileri bir varlık olman gerekir.
--

Counter daki botlar oldukca basit botlar..Ama verilen komutları yapıyorlar değil mi??

Adı üzerinde BOT zaten...Sadece,Bu sistemin dahada geliştirilmesi gerekiyor..

Ayrıca,ileri varlık olacak hiç bir şeye gerek yok.."İmkaansız yoktur" kuralı ile çıkıyorum bu teoriye..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

incoming...010104
Sosyal ağlarda paylaş

The Sims deki gibi basit bir Sim...

Sims deki gibi yanlız,direk olarak herşey yapay zekaya bağlı olacak şekilde...

Simsde eksik olanlar;yer yüzü değişmiyor,mevsimler felan gibi özellikler..

Ben şu anda basit bir şekilde "DÜŞÜNECEK VE ÖZGÜR" olacak botları değilde,DÜNYADAKİ tüm insanların özelliklerinin içinde barındırılacağı bir sistem düşünüyorum..

Örn:Ayşe Ferda Hatsen
Saçı:Siyah
Göz Rengi:Kahverengi
Vücut ölcüleri:xx-xx-xx
A ölücüsü
B Ölcüsü
A özelliği
B Özelliği
İşi
Doğum tarihi

bunlar gibi...Tamamen Rasgeleye bağlı bir sistem...Bir dünya..
Sosyal ağlarda paylaş

daha önceki bi forumda da şu an kullanılan olasılıklar ve komut setleri üzerine kurulu işlemcilerle gerçek anlamda bir yapay zeka oluşturulmasının imkansız olduğundan bahsetmiştim. şimdi kasamicam ama bi miktar araştırırsanız nedenini de anlarsınız...

sonralıkla sen bu yapay zekalardan birini hazırlayacak bi sistem hazırlarsan eğer, ve bu yapay zekaları birbirinden ayıracak değişkenlerin sayısını, kombinasyonlarına bakıldığında 6 milyara çıkacak şekilde ayarlarsan, olayı loopa sokup bikaç saniyede 6 milyar bota sahip olursun. sayının hiçbi manası yok. 100 milyar da yaparsın gerekirse...

ama önce birbirinin aynı durumlarda herzaman aynı tepkiyi vermeyecek ya da başka bi deyişle hareketleri kesinlikle tahmin edilemeyecek yapay zekayı kaldıracak sistemin altyapısını oluşturmak gerekiyo...

bu arada şu anki bilgisayarlardaki randomizasyon bile tamamen randomize diil...
[hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher

[Bu mesaj Grudge tarafından 03 December 2003 01:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tşkler Grudge,ufer açıklamandan dolayı buzdolabı kazandın :)

yanlız ciddi bir sorun takıldı;

"şu anki bilgisayarlardaki randomizasyon bile tamamen randomize diil... "

nasıl tamamen Randomize olmuyor? Yani,bilgisayar kendi oluşturucaklarında birine mi ağırlık veriyor?Bunu anlayamadım?

Ayrıca Matematikte Matrisler tarzı bir kombinasyon mu gerekli?[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

incoming...010104
Sosyal ağlarda paylaş

simste
yazılmış komutlara uyuyorlar abi
düşünmüyorlar

yani adam yazıo

if standing in living room , go eat chips

misal.

düşünmüolar bunlar
ama biz düşünüyoruz işte.
düşünen AI yapmak için de
afedersiniz ama tşklı bi teknoloji ve yüz yıl ister.[hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
7/24 melancholic
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarlardaki randomization teorik ranomizasyon deildir, bilgisayarin yaptigina pseudo random deniliyor, yani bilgisayarin random diye yarattigi sayilar dizisini cook uzun bir zaman gozlemlersen bi noktadan sonra kendini tekrarlamaya basladigini gorursun, ama normal zaman araliklari icin bu diziler randommus gibi davranis gosterirler.
Sosyal ağlarda paylaş

çoook çook büyük bi hafızalarda tekrarlamamaya yakın random algoritmaları var.ama yinede onların da kendini tekrarlama olasılığı var.

şimdi bu tekrarsıza yakın algoritmanın yaklaşık(yaklaşık diyorum çünkü en büyük terimi bu) n üzeri n li bi computional complexitysi olduğu için baya bi büyüyor.random sayı yaratma süresi büyüdükce büyüyor.o yüzden zor yani.olasılık hesapları ile tekrar olma olasığığının oranı 1 / (baya büyük bi sayı) çıkıyo.baya büyük bi sayı dediğim n li bi denklem.bu n yukardaki n den farklı.bu n ,aldığınız random sayı sayısı.

bide zamana göre yaratılan random olayı var. onun kendini tekrar olayı yok.çünkü zaman sayısı sürekli büyüyor.random alma süren sabit bi süre olmadığı sürece(10 saniyede bir, 100 saniyede bir gibi) time mod x foknsionu her zaman tekrarsız sonuç veriyor. ama sabit süreyi engelleyecek algoritma için üstteki algoritmayı kullanıp asıl random için zamana bağlı algoritmayı kullanırsanız tekrarsıza çok yakın bi algoritma elde ediyosunuz.

ama süre bakımından ne olacağı tamamen belirsiz bi durum ortaya çıkıyor.daha dorusu belirsiz değilde büyüyeceği kesin bi durum çıkıyor.hele 6 milyar gibi bi n sayınız varsa.bu durumda böyle bi algotirmayı implement ederken,yaşamın yeniden doğup yeni bi evrim sürecinin ilerlemesine tanık olabilirsiniz :).

galiba biraz karışık oldu ama idare edin işte.kısacası matematiksel düzen içinde düzenlizlik yaratmak zor biraz.

bide bi dahaki döneme AI dersi alacam,o zaman hepsini açıklayacam merak etmeyin,hatta mantıklı konuşan teddy bear yapacam size :) sabredin biraz.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Sosyal ağlarda paylaş

mmm :)

Randomize olayında yanlız şöyle bir şey var;

Göz rengi:
Saç rengi:
Ten rengi:
Doğum tarihi:
Vücut ölçüleri:
Kilosu:
Boyu:
vs vs..

bir kaç tane daha olacak bu aşağı doğru..

şimdi buradaki Hepsi aynı gelmez sanırım? Yani yazacağım programda bu ihtimal 6 milyarda -(altısıfır)1 civarı gibi bir şey olacaktır sanırım..

Şöyle;

A nın vücut ölçüsü:23-23-23 tür
B ninde aynıdır

ama kilolar biri 54 diğer 45 tir..

Böyle olunca,bir insan daki gibi,vücut ölçüleri belki aynı olur ama,diğer ölçüleri farklı olur..Rasgele stilde çok zor aynı olması bence hepsinin..

Belki 1-2 si olabilir..Tıpkı insanlarda olduğu gibi,bir aktörün,ona çok benzeyen dublörün bulunması..vs..

Sağol blaQ ;) matrix caiz midir?[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

incoming...010104
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi ayni gelmez ama her ozelligi 6 milyar obje icin yaratacagindan dolayi, bilgisayarin randomizasyonunun kendini tekrarlama ihtimali yuksek olur.

yani dunyanda cok az sayida da olsa belli bi zaman araliginda tamamen ayni ozelligi tasiyan insanlar olur ve de bu insanlar random dizinin her kendini tekrarladigi zamanda da ayni ozelliklere sahip olurlar (periyodik olarak yani)
Sosyal ağlarda paylaş

ya senin dediğindede tekrar olabilir.
diyelimki bilg 1000000 kerede bir tekrar ediyor.
senin her x seferde bir aynı insanı yaratma olasığıın var.üstelik bunu olasılık fonksiyonu kesikli değil sanırım.sürekli ise bunun olasığılı integral alınarak bulunuyor. interval 0 ile 6*10^9 arasında seçip 1/(n*10^6) toplamını elde ediyosun.oda ln li falan bişi gelmesi lazım.oda büyük bi değer oluyo yani 6 milyarda bir olmuyo.

ama olasılık fonksiyonunun sürekli olduğundan emin değilim.zaten eğer kesikli ise sigma 0 dan 6*10^9'a kadar her bir değeri topluyosun.oda küçük bişi olmaz.yani 1 / (6*10^9) dan büyük olur.

atıyorum göz kaş bilmeme 10 tane seçenek olsa onlarda kendi aalarında 10! şeklinde dizilseler.yukarda bulduğumuz değer * 1/ 10! olacağından oda yaklasık 4 milyon ediyo yine 1/6 milyardan küçük olur gibime geliyo.

sonları biraz karıştırdım galiba.bu saatte bu kadar oluyo.yamuluyosam düzeltin.istatistikte ,endüstri müh falan okuyan varsa.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Sosyal ağlarda paylaş

mmm sağol Ra_d yani öyle çok yüksek değil..

Hem dünyadada 1000 kişiden 2si ikiz oluyor zaten :p

Henüz AI üzerinde durmuyorum bile...Sadece basit sistem düşünüyorum..
Tabii kağıt üzerinde...[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow

incoming...010104
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...