Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FM Meslekleri

Unbreakable

Öne çıkan mesajlar

okulda dersanede goreceksiniz, uc tane meslege yapisilmis durumda: elektronik bilgisayar endustri birde nadiren tipla genetik isterim diyen cikiyor. soyle bir bakiyorsunuz, yahu senin ne alakan var muhendislikle diyecek oluyorsunuz, olmuyor. Yani herkes bu bolumleri istiyor. ne yalan soyliyim bende bilgisayar diyip duruyodum. ama bilincli olmak lazim. herkes istiyosa bende gidiyim derseniz hayatinizi karartabilirsiniz. Bilgisayarda da elektronikte de boyle durum. ben boyle dusunmemistim diyor 3. sinifa gelmis adamlar. odtuyu kazanmis, isletmeye gecmeye calisan muhendisler var..
iyi dusunmek, doldurusa gelmemek lazim.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

tıp gerçekten çok mu kasış ya?
ben sevmem öyle kasmayı. oturup ezberleyemem de. ama iyi ders dinlerim, derste anlatılan her şeyi aklımda tutarım.
yetmez mi?[hline]thanatos, 26 November 2003 21:03 tarihinde demiş ki:
bide soole dusun abi. kizlar beyinsizmi ki
karpuz, 26 November 2003 21:37 tarihinde demiş ki:
evet abi beyinsiz...
--
RamsesII, 28 November 2003 12:04 tarihinde demiş ki:
ben cinselliği özgürce yaşayamayan Türk gençliğinin sesiyim!
Sosyal ağlarda paylaş

hangi bolume gidersen git -iyi bi uniyse tabii- , hic bir zaman derste dinledigin yetmez. tıpta zaten hic yetmez, derslere falan da girmezsin tıpta, yoklama falan yok -lablar haric- oturup calısacaksın, ama muhendislikteki gibi yok su odev vardı yok bu nerden cıkar, su soru nasıl yapılır, bunun integrali neydi vs vs yok bunlar. her sorunun cevabı kitapta yazar, mantık yurutmene gerek yoktur, zangır zangır her seyi ezberlersen her sınavdan A1'i cakarsın :) iq gerektirmeyen bir bolum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

imkanı yok ezberleyemem kitaptan okuyarak. ama adam derste anlatırsa, ondan dinleyerek her şeyi ezberlerim. dinlediğim herşeyi ezberlerim abi ben.[hline]thanatos, 26 November 2003 21:03 tarihinde demiş ki:
evet abi beyinsiz...
--
Sosyal ağlarda paylaş

ne iş varsa yaparım abii!
gibi bi olay oldu benimki ama neyse :)[hline]thanatos, 26 November 2003 21:03 tarihinde demiş ki:
evet abi beyinsiz...
--
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeamoN, 30 November 2003 13:08 tarihinde demiş ki:
olur mu ezber en çok iq gerektiren şey beyşn depo deil ki herşeyi doldurasın çok şeyi aklında tutuosan bu imgeleri bağdaştırma yetin iyi demektir.
bunu söyleyen arakdaş tıp öğrencisi ise çok yazık

tecrubeyle ogrendigim bir sey o. teorik yanını bilemem olayın. tanıdıgım bi suru zeka gerisi arkadas takır takır her bi seyi ezberleyerekten A1'leri cakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

-Melancholy- ;

bizim uni'de ornek olarak kimyacıyı veriyim : 100 dakikalık derste kitapta 50 sayfada anlatılan konuyu anlatıyor.sen ayrıca oturup ekstradan calısmassan olmaz.zaten dersi dinlemek istesen dersten 1.5 saat once amfiye gidip en ondeki 2 sıraya oturman lazım. biraz arkalarda kalırsan muhabbet dalgasına kapılır gidersin ders mers dinlemek hayal olur. zaten dersin 20. dakikasından sonra amfiyi bi gurultu kaplıyor.en azından bizim oralarda boyle :o
Sosyal ağlarda paylaş

ahaeuh,
o zaman en önde yer kaparım.
daha sonra akşam da derste kaçırdığım muhabbet ve sabahtan harcadığım zamanı gece bolca çıkarırım. böylece eşit olur. :D[hline]thanatos, 26 November 2003 21:03 tarihinde demiş ki:
evet abi beyinsiz...
--
Sosyal ağlarda paylaş

günü gününe çalışmak mı?
imkanı yok.
ben zaten sınıfı geçsem yeterli. A1'e gerek yok.[hline]thanatos, 26 November 2003 21:03 tarihinde demiş ki:
evet abi beyinsiz...
--
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki de uçak müh. En kötüsü bütün müh. ilk 2 senesi paso fizik kimya mat görüyon. Bu sene kesin girmem lazım uçak müh. hayatım uçak çünkü :)[hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... "
Sosyal ağlarda paylaş

uçak mühendisliği 380 puan mı? :D[hline]thanatos, 26 November 2003 21:03 tarihinde demiş ki:
evet abi beyinsiz...
--
Sosyal ağlarda paylaş

uluslar arası yaptırım... aman anlaşmalara göre bizim uçak dizayn etmemiz ve üretmemiz yasak.. UN nin izni mi ne alınıyordu öyle abukl bir durum var...[hline]Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

Dondurma istiyom! Avokadolu olacak eksi... eksiii on iki derece olacak, yanımdakilerede uzun kuplardan istiyom...
Sosyal ağlarda paylaş

Hala hangi mesleği seçeceğime karar wermedim. Elektronik,Makina, vb. muhendisliklerde okuyan yada bu muhendislikleri bitirmiş arkadaşlar ünv.de ne gördüklerini ve bitirdikten sora nasıl bir iş yaptıklarını anlatabilir mi? yani mesela makina muh. bolumunu bitiren adam iş hayatında ne yapıyor? Makina mı uretiyor napıyor? bunları biaçıklarsanız iyi olur :) :D (cahilliğim için şimdiden ozur diliyorum)[hline]We create worlds..Are you with us ?..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Azmodai, 30 November 2003 17:59 tarihinde demiş ki:
matematik bolumu guzeldir. ama cok kasar haberiniz olsun. boyle acaip halusinasyonlar gormeye balsiosunuz 3. sinifa gelince (mesela ben)

her sinavin ortalamasi 17 oluo 60 alan AA yi kapio.[hline]Azmodai - the anti-garbage activisionist

matematik güzel olsa gerek ama kasar..[hline]Kontrolsüz Güç, Güç Değildir...

[Bu mesaj Unbreakable tarafından 30 November 2003 18:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın beyler bukadar ben dersi derste dnlerim süperim ben flm diye bölüm seçilmez. neye yatkınsan onu seçiceksin Örneğin size bi örnek vereyim ben elektronik mühendisliğindeyim.
Salı günü Linear Algebra dan quiz var ve ders kaçırdığım için şu an blokeyim. Çünkü hiçbir yerde dersteki konu yok. Diğer linear kitaplarında yok. İllede derste olmalıydım. Bu yüzden yarın notları alıp elimden geldiğince salı günü quizde bişeyler yapmaya çalışıcam.

Ayrıca sınıfın 2. sırasında deilsen zaten dersi kaçırman çok kolay. muhabbet etmek zorunda değilsin ama örneğin trafik sıkıştı ve en arka sıraya düştüğünü düşün. Önünde 10 ayrı sıra var ve bütün sıınfı görüyosun bakmasan dahi gözüne çarpıyopr bişeyler biri bi şebeklik yapsa istemsiz olarak oraya bakıyosun dikkatin oraya kayıyo ve bu arada ders durmuyor.

Ayrıca hoca ilede çok bağlantılı bizim hocaların tümü İTÜ den geliyor. Şüphesiz hepsi alanlarında çok iyiler hepside prof. itü de asistan fln deiller. Ancak fizik dersini derste anlayamıyorum. Kitabı açıp kendim okuduğumda çok daha iyi anlıyorum.

Şukadarını söyleyebilirim. Lisede başarılı bi öğrenci deilseniz özel üni bile olsa mühendisliğe fazla özenmeyin. Mühendislikte zeki lik prim yapmıyor bizzat dekan tarafından söylenmiş bir söz. Bizde zekiler değil düzenli çalışkanlar başarılı olur.
Gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim gidin işletmeye flm. çünkü ben zekiyim gider yaparım diye bişey yok ek olarak çalışmadan olmaz. İşletmedeki arkadaşlar hafta sonları boluya yamaç paraşütüne yok efendim bilmem nereye bara vs giderken biz kantini göremiyoruz okulda.

Şimdi karşı çıkanlar olursa bölüme girdiklerinde beni daha iyi anlarlar 5 ay önce biri böle bi post atsa bende karşı çıkardım..[hline] V ò d à n | ICQ : # 651567

[Bu mesaj Vodan tarafından 30 November 2003 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak şu üçünü istiyorum
-bilg mühendislği
-endüstri mühendisliği
-elektrik/elektronik mühendisliği

bunlar tutmazsa yurtdışıda olamazsa abidik gubidik mühendisliklerden birine girerim artık[hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde demiş ki:
yakınlaşan dudaklar ve birbirini kovalamaca oyunu
Obscura Matthew Bard/Mage Reborn
Sosyal ağlarda paylaş

tecrubeli ogrenci / yari ogretmenden :)
1) Hic bi muhendislik bolumu sadece okulda ders dinleyerek yapilabilemez, cunku derste anlatilan sey sadece konunun genel ya da basite indirgenmis halidir, ve de asil mantigini ozumseyip konuyu icinize yerlesatirmeniz icin her zaman ekstra zamana gerek vardir. Sinavda sorulari yapabilmeniz icin kendi kendinize soru cozmeniz gerekir cunku cok buyuk olasilikla derslerde soru cozulmez, sadece cok basit bi iki ornek yapilirsa yapilir.
2) Tip icin de ayni sey gecerli, derste her ince detay anlatilmaz, ve de onu da ezberlemek icin okul sonrasi ekstra zaman gereklidir.
Soyleyecegim fm alanindaki her meslek tm ya da sosyal alanindaki mesleklerden genel olarak daha cok emek ve de caba gerektirir.
Sosyal ağlarda paylaş

sosyal bilimlerde dersten derse gidip notlari takip edersen okul icinde basarili olmak soz konusu olabilir.[en azindan o dersten gecmek] ama her alanda kendini gelistirmezseniz, ogrenim hayatindan sonra sizin gibi binlerce kisinin bulundugu havuzun diplerine cekilirsiniz. cunku, sosyal bilimlerde ya iyisindir yada vasatsindir. Konuya hakim degilsen, ben sunun su kadarini biliyorum yeter bana dersen, ileride pisman olursun. Kendini gelistirmenin kesinlikle siniri yok, senden iyisi varken neden seni secsinler? zilyon tane isletmeci avukat IR mezunu var, kendini gosteremezsen yapacak bisiy yok. sosyal bilimlerin muhendisliklerden ayrildigi nokta budur.[hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 30 November 2003 19:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...