Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warcraft Tarihi Part-II Frozen Throne...

Dragonutopia

Öne çıkan mesajlar

Bu yazı tamamiyle official olan bir tarihçenin çevirimidir hiç bir kişisel bilgi,yorum içermez sadece mantık kaymaları düzeltilmiştir.

...

Warcraft III:The Frozen Throne

618:Kalimdor'un güneyindeki yeşil ovalara göç eden Orclar Durotar'ın yeni uygarlığını buldular.

Jaina Proudmoore ve Lordaeron dan kurtulmuş bir grup Human da bu yeşil ovalarda yerleştiler.Bu yer Kalimdoru,Theramore un ada katedralinden ayıran bır yerdir.

Katliamdan kurtulabilen Alliance ın High Elfleri,Legion un istilasında yerlebir olan yurtlarında,geri kalan Undead ve Demonları avlayarak ve yaşayanlara adalet dağıtarak kendilerine yanlız ve intikam dolu bir yol çizdiler.Bu ideallerini sembolize etmek için kendilerini Blood Elves olarak duyurmaya başladılar.

Arthas,Ner'zhul un Northrend deki Frozen Throne u ile alakalı görüntüler görmeye başlar.Lich King,Arthas a hemen Frozen Throne a ulaşmasını emretmektedir.

Kil'jaeden the Deceiver Illidan a gözükür ve ona Frozen Throne u yok etmesinı emreder,Kil'jaeden Lich King in kendisine ihanet ettiginin farkındadır ve sonuç olarak Illidan kadim Naga ırkını denizden çağırarak Maelstorm un Broken adalarına doğru yelken açar.Nagalar Kraliçe Azshara nın soyundan gelmektedir ve Illidan a olan bağımlılıklarını sonuna kadar göstermek isterler.Broken adaları Sargaras ın efsanevi mezarını bulundurur ve Illidan mezarın içinde çok güçlü bir iblissel artifact olarak bilinen Sargeras ın gözünü ele geçirir.Illidan ın amacı gözü kullanarak Buz tacını yok etmek ve Undead Scourge u sonsuza kadar dünyadan silmektir.

Illidan,Dalaran şehrinin kalıntıları arasına seyahat ederek planlarını hayata geçirmek ister.Fakat planları Mafurion,Tyrande ve bir Warden olan Maiev Shadowsong un büyü tamamlanmadan gözü yok etmesiyle altüst olur.Illidan,Ner'zhul u hıç bir sekilde yok edemeyence anlayınca Azeroth u terk etmeye karar varir.Bir boyut kapısı açar ve Outland e kaçar fakat Maiev,Illidan a karşı duyduğu öfke ve nefret yüzünden hainin peşinden gider.Furion ve Tyrande Kalimdora dönerler.

Kael ve Blood elfler yeni emirlerini almak için Grand Marshal Garithos un karargahına dogru yola çıkarlar.Garithos un bir kaç önemsiz ve aşağılayıcı görevini yaptıktan sonra Blood Elfler,Lady Vashj liderliğindeki Naga grubuyla karşılaşır.Vashj,Blood Elflere yardım teklif eder her iki ırkında ortak kan bağı ve düşmanları bulunmaktadır.Fakat Garithos böyle bır NagaBlood Elf müttefikliğini kabul etmez ve elfleri Alliance a ihanet ettikleri gerekçesiyle hapseder.

İnfazlarını beklerken Kael ve Blood Elfler,Vashj tarafından Dalaran ın zindanlarından kurtarılır.İki ırk zindandan Dalaranın sokaklarına doğru kaçarlar ve boylece Archimonde u Azeroth a getiren kapıyı kullanarak Outland a geçmiş olurlar.

NagaBlood Elf güçleri Outland a vardıktan sonra Illidan ı Maiev Shadowsong un ordusundan kurtarırlar böylece liderlerini geri kazanmış olurlar.Illidan,Kil'jaeden in gazabından saklanmak için Pit Lord Magtheridon u yok etmeyi ve Outland i istila etmeye karar verir.Illidan in ordusu(kalan Dranei lerle birlikte)bu görevi hallederken Kiil'jaeden den saklanamazlar.Kil'jaeden,Illidan a Northrend deki Frozen Throne u yok etmesini başaramazsa bir demonlord unu hayalkırıklığına ugratmanın cezasını çekeceğini söyler.

Lich King in güçleri zayıfladıkça bir grup Dread Lord Lordaeron daki Scourge kuvvetlerinin ana kısmını kontrol altına alır ve King Arthas ı yok etmeye çalışırlar.Eski Human başkentini ele geçirmeyi başarmalarına brağmen Arthas kaçar ve Northrend e doğru Lich King i Illidan ın kuvvetlerinden korumak için yol alır.

Bir zamanlar High Elflerin Quel'Thalas taki Ranger-General i olan şu ansa Undead bir Dark Ranger a donüşmüş Sylvanas Wındrunner,Ner'zhul un zayıflamasıyla kendi özgürlüğünü kazanır ve dünya ya kendi izini bırakmak için savaşmaya başlar.Dread Lordlardan birini kendi tarafına çekerek diğer iki Dread Lord uda yok eder böylece Scourge u serbest bırakmış olur.Şu an kendilerini Forsaken olarak adlandırmış olan Sylvanas grubu,Lordaeron un Plagueland lerınden King Arthas ı ve Scourge izlemektedir.

Northrend e ulaştıktan sonra Arthas a Anub'arak adında bir Crypt Lord eşlik etmeye başlar,amaçları Frozen Throne a Illidan dan önce ulaşmaktır.Azkol-Nerub un karanlık ve rünlü tünellerinde bir çok tehlikeyle karşılaşır.Death Knight,zamanında Icecrown Glacier a varmayı başarır.Illidan ın kuvvetlerini yenerek prison ı açar.Illidanla teke tek son bir dövüş yaparlar.Çok zorlu bir mücadeleden sonra Frostmourne un gücü üstün gelir ve Arthas glacier a girerken Illidan karlara ölmek üzere serilir.Arthas,Lich King i serbest bırakmak üzer

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Infernal senın nıckın ne frp-tr da?Hem orda warcraftla ılgılenen bı kıtle goremedım ben yoksa koyarım yanı patent bana aıt:D
Sımdı su warcraft rpg elıme gecsın buyuk planlarım var suprız yanı :D[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others.

Khelben 'Blackstaff' Arunsun
Sosyal ağlarda paylaş

eldarion ım ben
baksana kitapçıktan çevirmeye başlamıştım ilk kısmı çevirdim de üşeniyorum gerisine :)[hline]evden mp jk3 oynamak senin neyine 56k bağlantıyla. 1.5 saat uğraşır bağlanamassın işte böyle
I've damned everyone and everything I've ever loved in his name, and I still feel no remorse. No shame. No pity...
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...