Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

File sharing ve kapalı portlar sorunu


Marsec

Öne çıkan mesajlar

Yıllardır hayalini kurduğum deli hızlı bir bağlantıya kavuştum. Tanıyan bilir, zamanında az çekmedim dial - up'tan. 2-3 k/s'lerle indirdiğim mp3leri bir ben bilirim :)

Ancak, sorun şu ki bulunduğum yerel ağda file sharing olayı kısıtlandığı için Kazaa, Gnutella, eDonkey vs. gibi programlarla dosya indirmek imkansız.

Fikir vermek açısından söyleyeyeyim, sağlam yabancı sitelerden 400 k/s gibi hızlara ulaşmanın mümkün olduğu bir bağlantı bu (Hatta sourtimes.org gibi sağlam türk sitelerinde 1mb üstü bile görmek mümkün). Ancak böyle müthiş bir hızdan yararlananamanın ne kadar sinir bozucu olduğunu umarım tahmin edebiliyorsunuzdur.

En son olarak Bittorrent'i denedim, o da ilk gün çalışırken (bir ara 40k ile) sonra 1'in altına indi ve hiç çalışmamaya başladı. Şu an bağlanmak bile mümkün değil.

Bu yüzden merak ettiğim şey, Kazaa ve eMule gibi programların bloke edilmiş portlarını aşmanın bir yolu olup olmadığı. Örneğin Kazaa'da 80 nolu portu kullanmaya çalışıyorum, connected durumda olmasına rağmen dosya çekimi yapamıyor, aynı şey diğer p2pler için de geçerli tabii ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoşgelmişsin marsec, bağlantın hayırlı olsun. :)
tunnel edebilmen lazım bir şekilde o portları, ben araştırayım bir o konuyu.[hline]being the god's worst enemy or nothing. which one would you choose? we're the middle children of history with no special purpose or place, and unless we get god's attention we have no hope of damnation or redemption. hell or nothing. which is worse?
burn the museums. wipe your ass with mona lisa. this way, at least god will know your name.

radiant victor!
//system halted. enjoy the silence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...