Marsec Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2003 Yıllardır hayalini kurduğum deli hızlı bir bağlantıya kavuştum. Tanıyan bilir, zamanında az çekmedim dial - up'tan. 2-3 k/s'lerle indirdiğim mp3leri bir ben bilirim :) Ancak, sorun şu ki bulunduğum yerel ağda file sharing olayı kısıtlandığı için Kazaa, Gnutella, eDonkey vs. gibi programlarla dosya indirmek imkansız. Fikir vermek açısından söyleyeyeyim, sağlam yabancı sitelerden 400 k/s gibi hızlara ulaşmanın mümkün olduğu bir bağlantı bu (Hatta sourtimes.org gibi sağlam türk sitelerinde 1mb üstü bile görmek mümkün). Ancak böyle müthiş bir hızdan yararlananamanın ne kadar sinir bozucu olduğunu umarım tahmin edebiliyorsunuzdur. En son olarak Bittorrent'i denedim, o da ilk gün çalışırken (bir ara 40k ile) sonra 1'in altına indi ve hiç çalışmamaya başladı. Şu an bağlanmak bile mümkün değil. Bu yüzden merak ettiğim şey, Kazaa ve eMule gibi programların bloke edilmiş portlarını aşmanın bir yolu olup olmadığı. Örneğin Kazaa'da 80 nolu portu kullanmaya çalışıyorum, connected durumda olmasına rağmen dosya çekimi yapamıyor, aynı şey diğer p2pler için de geçerli tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 bende saniyede 700 kb ile dosya cekebiliyorum ama overnette 5 kb nin ustune cikamiyorum cunku evde lan var. bunu cozen bi arkadas bana yrdm ederse iyi olur.. asagi yukari ayni sorun sanirim o yuzden buraya yazdim..[hline][b][i]-->Four String Magic<-- baydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 iyi de, bu programların çoğunda zaten "illa şu portu kullan" seçeneği var bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marsec Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Farkındayım Zed ama işe yaramıyor gibi görünüyor. Belki de başka bir durum söz konusudur. Bilen var mı? Bu arada yurdun internet bağlantısını kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Ağ izin vermiyorsa olmaz sanırım.Bende de çalışmıyor bu tür programlar.[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a ; Grynn , Botanika) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 ya aslinda bende routerin cdsi var acilmasi lazim ordan istenen portun da cok useniyorum ya bi de simdi yine biseyi bozarim diye yapmiyorum[hline][b][i]-->Four String Magic<-- baydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 ya o iş zor gibi. router konfigürasyonundan pek anlamam ama belli başlı (http, ftp gibi) portlar dışındaki portların kullanımına izin verilmediyse (router seviyesinde) senin oturduğun yerden bu engeli aşman zor (heralde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2003 hadi ya tuh o zmn biz de bittorrent a bakariz hele bi su 700 mblik dosyalar bitsin[hline][b][i]-->Four String Magic<-- baydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marsec Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Çok uğraştım ama eDonkey ve Kazaa'yı açmak mümkün olmadı. Ama niyeyse Gnutella (Shareaza dahilinde) çalışıyor, onla idare etmeye çalışayım bari (Torrentler zaten çok kötü durumda). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
merovingian Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2003 hoşgelmişsin marsec, bağlantın hayırlı olsun. :) tunnel edebilmen lazım bir şekilde o portları, ben araştırayım bir o konuyu.[hline]being the god's worst enemy or nothing. which one would you choose? we're the middle children of history with no special purpose or place, and unless we get god's attention we have no hope of damnation or redemption. hell or nothing. which is worse? burn the museums. wipe your ass with mona lisa. this way, at least god will know your name. radiant victor! //system halted. enjoy the silence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar