Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

resimleri düzenlemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
geçen hafta dijital fotoğraf makinesi aldım ve açgözlü bi insan olarak herşeyin fotoğrafını çekiyorum :) fakat şöyle bir sorunum var; fotoğraf makinesi resimleri PHT001 olarak kaydediyor ve ben bu resimleri hergün bilgisayarıma yedekliyorum doğal olarak. (şimdi soruna geliyoruz) p.tesi 70 tane resim çekiyorum pht001 den pht070 e kadar isim veriyor makine bunlara sonra bilgisayara yedekliyorum, ertesi gün bidaha 70 tane resim çekiyorum ve yine pht001 den pht070 e kadar isim veriyor fakat ben bunları bilgisayara yedeklerken isimler aynı olduğu işçin doğal olarak sürekli daha önce çektiğim resimlerin üzerine kopyalıyor bende üzerine kopyalamasını engellemek için sürekli olarak yeni klasör açmak zorunda kalıyorum bu seferde resimler çok düzensiz oluyor. (of çok karışık ve uzun yazdım) bana bu resimleri otomatik olarak 0'dan başlayarak sırayla numaralandıracak bir program lazım. var mıdır böyle bir program?
Mesaj tarihi:
şimdi ben de de var böyle bir makine ondan birşeyler söyliyecem ama senin sorununa hitap etmeyebilir belki
bu makineleri win xp hemen tanıyor ve burdan çok rahat kaydediliyor ama kendi kaydedince dediğin gibi hep aynı ismi veriyor.bunu çözmek için makinenin kendi programını kullanıyorum biraz uzun sürüyor ama istediğim ismi veriyorum mesela "a" diyorum "a_00001" "a_00002" diye kaydediyor.hani belki sen de xp'den otomatik kullanıyorsan dedim.[hline]CsnFrp
What is Regulus?
canbir, 12 November 2003 21:49 tarihinde demiş ki:
regulus:her konuda bi msjı mutlaka bulunan,canısı şekersi,bülüğü büzülüşecesi kişi
Mesaj tarihi:
hmm saol yardımın içn. foto. makinesiyle gelen cddeki programı kurcaladım şimdi sanırım aradığım özellik var biraz araştırmam lazım ben direk senin dediğin gibi copy paste yapıyordum
Mesaj tarihi:
sana kolay ve kullanışlı bir taktik resimlerini kopyaladığında verdiği isimler f_0001 sonuncusuda f_0090 oldu diyelim ctrl+a(hepsini seç) daha sonra f2'ye bas ve park de günün tarihini ver yani tek kelime bir açıklama yaz entera bas bütün resimler park(1),park(2) şeklinde isim değiştirecek bu bence en geçerli çözüm.:)[hline]hasanSemre
  • Yeni Oluştur...