Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

R.I.P. Şehri?

Qui

Öne çıkan mesajlar

Hiçbiryerde konuşulduğunu görmedim daha. Nasıl bir şehir planlanıyor? Neler düşünülüyor? Yönetim sistemi, vergi sistemi için ne düşünülüyor? Benmi habersizim, çokmu ilgisiziz?

Sitede tam olarak nasıl çalışacağı açıklanmamış olsada, forumlarda birçok bilgi mevcut.

Ayrıca bi thread'te yer tartışması vardı. Shuttle olacağına göre (swg forumlarından öğrendim) neden yer tartışıyoruz? Adamın biri "gelişimimizi tamamlayana kadar rahatsız edilmemek için rori 0,0'a kurduk" şeklinde post atmış oraya. Çok haklı.

Yada, RIP nereye koşuyor?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir soru atiim ortaya mesela? Şehir kime hizmet edicek? Sadece PA üyelerinin kullanımı / yaşaması için bir mekanmı olucak? Yoksa;

said:
It's in the middle of the Tatooine zone; however, it's a good stop off point for folks headed to the squill caves to pick up supplies, get healed, etc.

Bu arkadaşın dediği gibi bir av noktasına yakın olup, PA üyesi olmayanlarında şehre girişi teşvik edilecekmi?

Benim fikrim kesinlikle edilmesi yönünde. Yoksa eski Amerikan filmlerindeki kovboy kasabalarına döneriz. Çevrede ancak uçuşan dallar olur. Hareket olmaz. Ayrıca eğer bu sistem tutarsa giriş ücreti bile alınabilir (eğer böyle bir özellik varsa).

Başka ciddi bir sorun (vergi, yerleşim gibi klasik sorunların dışında) şehrin yönetimi. 1) Şehir yönetimi ve PA yönetimi aynı kişide olup devamlı seçimmi yapılıcak? (Başkanlık sistemi :P) 2) İki yönetimde aynı kişide olup, seçimsizmi devam edilecek (Saddamlık modu :) 3) Farklı kişiler olup devamlı seçimmi yapılacak? (Bu parlamenter sistem :) Seçim olacaksa nasıl olacak?

Benim fikrim PA yönetiminin ve şehir yönetiminin farklı olması, ve belli aralıklar seçim olması yönünde. Bu sayede devamlı bir değişim ve buna bağlı olarak gelişim sağlayabiliriz.

Vergi konusunda bütün PA üyelerinden değilde başlangıçta ev bark sahibi insanlardan alınırsa daha iyi olur. Vendor sahibi olanlardan daha fazla, büyük evi olanlardan daha fazla vs.. gibi modifikasyonlar olabilir. Hatta yerleşime görede vergi değişebilir, deniz kenarı pahallı olur mesela hehe :)

Bu tarz sorunların konuşulması, karara bağlanması çok önemli. Doğacak bir kaos ortamı hepimizi soğutacağı inancındayım.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

Şuraya bakılmasını şiddetle tavsiye ediyorum:
http://forums.station.sony.com/swg/board/message?board.id=Developers&message.id=8670

Çok güzel fikirler var..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

E işte bunları konuşmak için diyorum bu akşam toplantı olsun diye... Saat 22.00 herkese uyar mı, hem benim gibi futbol manyakları için TS-Bursa maçı da bitmiş olur... :-D[hline]Devvo Ki'yyst, Master Creature Handler, Ranger & Sharpshooter
Royal Imperial Paladins (R.I.P.), Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

Bana uyar bi aksilik çıkmazsa. PA hall'da buluşalım o zaman? Kimse katılmasada en azından gelenlerle bir ön görüşme olur..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Sosyal ağlarda paylaş

Krediden çok şehirde yaşayan insana ihtiyaç var. Kredi bir şekilde bulunuyor ama asıl problem valiye gidecek oylarda..

Test server'ına göre bir şey yapmak istediğinizde size verilen oylardan topladığınız hmm.. xp diyelim.. xp'ye göre mission terminal / shuttle port / bank / cantina vs.. koyabiliyorsunuz. Öyle bir yerde olmalıki RIP dışındanda insanlar yerleşmeli..

Benim aklıma şehri birkaç guild beraber kurmak geldi. 30-40 kişilik iki üç guild birleşirsek 100'ün üzerine çıkarızki bu başlangıç için çok çok iyi bir rakam.

Ayrıca öyle gidip kalabalık ortamlara şehir kurmakta çok yanlış olur, genişlemek için alana ihtiyacımız var. Yer yoksa.. yeni oyda yok demektir..

Kredide şu anlamda önemli: şehre ne kadar gelişmiş bina fasiliti zımbırtı koyarsanız maintainance cost o derece fazla oluyor. Test server'ına göre bu rakamlar ciddi anlamda yukarıdaymış. Vergilere abanıcaz gibi hehe :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

[Bu mesaj Qui tarafından 07 November 2003 20:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...