Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anlıyamadığım bir Sorun!

BlaCk

Öne çıkan mesajlar

Ultima Online oynarken ekran dalgalanıo, kasıyo bazen (herzaman değil) ama okadar sinir ediyorki action falan yapılmıyor böyle takılıo kare kare oluyo da diyebilirim. Böyle ekrandan bir dalganma iniyo aşağı doğru 1-2 sn ınanılmaz kasıo.

OKuldaki bi kaç salak arkadaşıma sordugumda benim eskimi eski 14" Monitörümden kaynaklandıgını soylediler gittim bastım parayı Philips 17" aldım hala aynı.

Çok sinir bi durum. Lütfen neyden kaynaklandığını yazarsanıs çok sevinirm. artık delirme aşamasına geldim bu olay yüzünden kaç kere oyunda kesildiğimnin haddi hesabı kalmadı.

Pcmin özellikleri:
192 SDRAm
Celeron 850
Chess Mainboard
Tnt 2 Ultra 32mb Ekran kartı
Quantum 8.4 Gb HDD[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
Kırıldığı için daha da güçlü
- Marit
-------------------------
Son Başlangıçtır!

[Bu mesaj BlaCk_DmC tarafından 01 November 2003 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Peki mesela int. exp. penceresi açıkken aşaya indirmeye çalışınca yine öyle bi yavaş mı iniyor?[hline]"Üzgünüm dostum ama, sana tutkuyla bağlananlar bir gün seni terk edecekler. Çünkü onlar sana değil, kendi tutkularına tapıyorlar yalnızca. Bir gün gelecek, o tutkuları başka bir tanrıça bulacak. Senden daha güzel, daha güçlü, daha yüce bir tanrıça ! İşte o zaman sen unutulacaksın. Kendini onların öğütleriyle var ettiğin için de, unutulduğun zaman yok olup gideceksin."
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır başka hiç bir şeyde bi yavaşlık bi kasma belirtisi yok.

Yandız Conspinin dediği gibi hdd den olabilirmi acaba 8.4 gblık hddemde 1.5gb fln boş yer kaldı ve o kasmalar olduğunda bazen geceleri sessiz olduğu için aynı anda çok ince bi hdden yada pc kasasından trrrrtt die bi ses gelio.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
Sosyal ağlarda paylaş

Yok 1.5 gb yeterli. Uo nun ayarlarında frame skipping mi ne öyle birşey vardı sanki.. Ona bi bak[hline]"Üzgünüm dostum ama, sana tutkuyla bağlananlar bir gün seni terk edecekler. Çünkü onlar sana değil, kendi tutkularına tapıyorlar yalnızca. Bir gün gelecek, o tutkuları başka bir tanrıça bulacak. Senden daha güzel, daha güçlü, daha yüce bir tanrıça ! İşte o zaman sen unutulacaksın. Kendini onların öğütleriyle var ettiğin için de, unutulduğun zaman yok olup gideceksin."
Sosyal ağlarda paylaş

Frame Skipping i biliyorum pcniz yavaşşa ve ekran akrtınız rezilse kullanın gibi bi önerisi vardı denedim ama öyle de hiç oynanmıo ya oynanasa bi zevki kalmıo.

Benim sorunum daha farkılı neden olduğunu bilen varsa lütfen sölyesin.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
Sosyal ağlarda paylaş

benim hala o sorun var kasanın içine torba içinde buz koyup hallediyorum :)

bendeki hdd nin çok ısınmasından kaynaklanıyo(bendede quantum 20gb var) yeni format attım hala var. ayrıca winde felanda olmuyo[hline]fizban, 01 November 2003 17:46 tarihinde demiş ki:
harbici uzunum, öyleyse varım.

Hanım Tüfeğimi Getir!
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun donanımsal değilde yazılımsal olabileceği hiç gelmiyor mu aklınıza? Belkide sorun oyundadır. Tüm UO dosyalarını silip yüklemek denenebilecek yollardan birisi.

Sorunun donanımsal olabileceğini varsayarsakta bence ısınmadan kaynaklanan bir şey değildir. Isınmadan kaynaklanacak olsa arkadaşımız bu mesele için yazın başlarında gelirdi sanırım. 8.4lük HDD ler pek yeni sayılmaz. Bence HDD üzerinde ufak bir bad sector oluşmuş ve UO dosyalarından biride bu bölgeye yazılmış olabilir.

Aklıma gelen en mantıklı iki yol bu.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

bnm hdd 20gb'lik ama 3 parça 10gb 8.5gb bide 1.5gb her hafta düzenli olarak yaptığım için 10gb lik kısmı defragment yapmam 15 en fazla 20dk sürüyor. uzun süredir yapmadıysa seninki uzun sürebilir. en kötü ihtimalle dişarı çıkarken pc yi açık bırakırsın eve geldiğinde bitmiş olur :) ama öncelikle scandisk yapmalısın o ne kadar sürer hiçbir fikrim yo
Sosyal ağlarda paylaş

Oky, eet o miner benim adı Roberto'ydu şimdi Robero Miller craftsmanim bayağı eskilerden.

Scan disk ve defrag olaynı deniicem bi ara.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Defrag olayı baya uzun sürüyo yada bende %10'a kadar gelip yeniden yani sıfırdan başıyor sora bidaha %10'a kadar gidip restart oluyor hep böyle bir saaattir NormalmidiR?[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
Sosyal ağlarda paylaş

Defrag olayını 4 saat falan yaptım her seferınde %10a geldıgınde takıldı bıktım ve kapadım.

Yardım lazım hala up![hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış
- Marit
Son Başlangıçtır!
------------
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...