yagmurdamlasi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 sanırım konu dışına bile giremeyecek bir konu... çok iyi bildiğim, denemelerde full çıkardığım her bi soruyu gayet iyi yapabildiğim halde sınav stresinden 54 aldım kimyadan... bir tek ders için geçerli değil sanırım bu.. öneriniz var mı?[hline]always on The Claymore always next to Othranks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 takma kafana, denemeler genelde boktan ve alakasız sorulardan oluşur zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yagmurdamlasi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ama sorun okul sınavları :'''([hline]always on The Claymore always next to Othranks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 buna stres kaynakli performans dusuklugu deniyor. belli bi noktaya kadar stres performans arttirici bi etken olsa da bi noktadan sonra negatif yonde etki edebiliyor. Sinav stresini azaltmanin belli bilinen yollari var, bir tanesi iyi bir sekilde hazirlanmak, ikincisi de kendini sartlandirmaktir. Sartlandirmak derken heyecanlanmaman gerektigini surekli kendine hatirlatacaksin, bir de sinavi gozunde kucumser gibi yapacaksin, yani su dusunce: amaaan alti ustu bi sinav ne olabilir ki diceksin, yani aman allaam bu sinav benim hayatim diye dusunmicen, ucunda olum yok diye dusunecen. Sinav stresi yaratan diger bi faktor de cevredir, yani aile arkadaslar vs. Ailenle sinavdan once aman annecim cok korkuyorum vs tarzi konusma, sinav sonrasi konusabilirsin. Bi de sinav oncesi arkadaslarin panik icindeyse oradan uzaklas, ya da konusmaya katilma, karsilikli doldurup birbirinizi panikliyosunuz sonra. Mesela: ayyyy su konuya hic calismadim ya surdan sorarsa, ayy ben de valla, yandik gibi. Bi de sinava fazlaca hazir olanlardan da uzak duracan sinav oncesinde. Mesela: ohooo sen sunu bilmiyon mu 176. sayfadaki resmin altinda yaziyo bu, kesin cikacak, gibi kopnusan tipler vardir devamli, onnar iste. Ozetle, kendinin paniklememeye sartlandir, iyi hazirlan, gereginden fazla ciddiye alma, bi de o ders icin neyin onemli neyin onemsiz olduuna kendin karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SandroNightFall Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 çok b.ktan bir durumdur ve bir örnekle açıkliyim: Bizim bir arkadaş vardı. Dersaneye falan gitti hoca tuttular falan acayip çalışıyordu. Denemelerde sınavlarda falan hep bayaa yüksek yapıyordu. Sonra sınav günü acayip heycanlandı ve ağladı falan. SInavın ortasına yakın zamanda bir yerde yüksek tansiyon hedesi oldu. Sınavdan çıkarıldı. O ana kadar yaptıklarıyla bile iyi bi puan aldı ama sınavı kaybetti ve bu kadar emek boşuna gitti. Bide bi alakası yok ama bizim apartmanda bi kız var üni.ye çalıştı falan bayaa da iyiymiş. Sonra sınavada büyük tuvaleti gelmiş. Zaman kaybeder diye altına sıçmış ve sınavı ööle bitirmiş. Sonra sınav sonucu geldi ve kız boğaziçini kazandı..[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mountaindew Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: edi, 06 November 2003 16:52 tarihinde demiş ki: buna stres kaynakli performans dusuklugu deniyor. belli bi noktaya kadar stres performans arttirici bi etken olsa da bi noktadan sonra negatif yonde etki edebiliyor. Sinav stresini azaltmanin belli bilinen yollari var, bir tanesi iyi bir sekilde hazirlanmak, ikincisi de kendini sartlandirmaktir. Sartlandirmak derken heyecanlanmaman gerektigini surekli kendine hatirlatacaksin, bir de sinavi gozunde kucumser gibi yapacaksin, yani su dusunce: amaaan alti ustu bi sinav ne olabilir ki diceksin, yani aman allaam bu sinav benim hayatim diye dusunmicen, ucunda olum yok diye dusunecen. Sinav stresi yaratan diger bi faktor de cevredir, yani aile arkadaslar vs. Ailenle sinavdan once aman annecim cok korkuyorum vs tarzi konusma, sinav sonrasi konusabilirsin. Bi de sinav oncesi arkadaslarin panik icindeyse oradan uzaklas, ya da konusmaya katilma, karsilikli doldurup birbirinizi panikliyosunuz sonra. Mesela: ayyyy su konuya hic calismadim ya surdan sorarsa, ayy ben de valla, yandik gibi. Bi de sinava fazlaca hazir olanlardan da uzak duracan sinav oncesinde. Mesela: ohooo sen sunu bilmiyon mu 176. sayfadaki resmin altinda yaziyo bu, kesin cikacak, gibi kopnusan tipler vardir devamli, onnar iste. Ozetle, kendinin paniklememeye sartlandir, iyi hazirlan, gereginden fazla ciddiye alma, bi de o ders icin neyin onemli neyin onemsiz olduuna kendin karar ver. Möööö! Hehe ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yagmurdamlasi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 sanırım arkadaş fakörü de var.. haklısınız aslında ama anlatamıyorum kendime bunun sonunda ölüm olmadığını[hline]always on The Claymore always next to Othranks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 haklisin, bu biraz zamanla ogrenilecek birsey, yani hoppa olum yok ucunda bunu diyip bi anda sinava sifir stres girmek mumkun deildir. bu sinav stresi belasi insanin yakasina lise 1'de yapisir en kotu, cunku ilk defa o zaman ciddiye biner isler. Her sinava o sekilde sartlandirarak girersen kendini, lise 3 gibi kendine hakim olmayi ogrenmis bir insan olunur, universitede de iyice kasar olunur akabinde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ben hayatımda lısede 54 almadım ![hline]Ölümün hüküm sürdüğü vadiden yürüyerek gecicem ama yinede şeytandan korkmiyacağım... Llama'nın annesi:İnsanı tanımak için;yiyip iççen,alışveriş yapcan,o kimse ile çalışcan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forseti Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Ya bana da oluyo acayip ya süper full giriyorum sınava hbir sürü yerden gidiyo gidiyo puanlar sonra ucundan 55 alıyorum yok soruyu aklında çözmüşün 20 puan kırdım yok burda newtonunu göstermemişin kırdım bilmemne derken 3 alıyosun ama souların hepsi doğru bana oldu mesela yeni alıştım artık dershanede dokulardan full çıkarıyorum okulda 70 alıyorum[hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki: Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ya okulda da test yapsalar artık şu sınavları çok dha yuksek not alıcaz[hline]Finalleeee...Başarmak zorundayız ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: Infernal_Reborn, 06 November 2003 16:45 tarihinde demiş ki: takma kafana, denemeler genelde boktan ve alakasız sorulardan oluşur zaten lol ya bu kadar doğru bi tespit yapılabilir :) helal .. denemeler boktandır.. takma kafana.[hline]KinGpiN the striked sazan Emaleth, 07 July 2003 16:49 tarihinde demiş ki: kafana terlik yiye yiye beynin sulanmış senin iyice. antin, kuntin, gugurigu filan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: Tarist_Windveil, 06 November 2003 17:28 tarihinde demiş ki: ya okulda da test yapsalar artık şu sınavları çok dha yuksek not alıcaz lise sinavlari test olmamalidir bence, yuksek notta alamayabilirsin ayrica, mesela bi sinavda islem hatasi yapsan ama soruyu dogru cozsen sifir almazsin, ama testte o soru yanlistir senin icin ve de degeri sifirdir. ama tabi bi de tabi onu goster bunu goster diye puanin gidebilir yazilida, ki bence bu iyi biseydir senin icin (cunku hayat sadece OSS deildir, ve sonrasi vardir), bi soru dogru durust nasi cozulur onu ogrenirsin. Eger bunu lisede ogrenmezsen, universitede kafani nerelere vuracagini sasirirsin, yazdigin herseyin ispatinin kagitta olmasi beklenir cunku ve nasi yapilmasi gerektigini kimse gostermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blademaster Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 mesela benm de bi mat hocam var kadaın benim iki puanıma taktı her sınavda bierden rasgele iki puan kırıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 valla hepsi sende biten bi olay bu yagmurdamlasi Fazla calismak da iyi degildir, SAT lere asiri derecede calistigi icin (ki SAT yi calisanlar bilir, Elizabethan Ingilizcesinden kelimeler ezberlersin eger Verbal calisirsan, ben yapmadim :)) kizi hastaneye kaldirmislar sonunda, tam emin degilim, ama yoktu sinav gunu ve bu konusmalar geciyordu sinav yerinde. Calis, konulari biliyorsan, sinavdan once tum arkadaslarina sor bilmedikleri bir sey var mi, boylece hem pekistirirsin, hem de insanlara anlatirken seni bir kerede anlayamayacaklari icin farkli yollarla anlatmak zorunda kalirsin ve egzersiz olur. Onun disinda stres i tamamen kendin yenebilirsin, kararlilik meselesi, sinavdan 1 saat oncesinden itibaren kesinlikle calisma, bildiigni unutmak diye bir sey vardir, paniklersin. Onun disinda zaten klasik tuyolar vardir, once bildigin sorulari coz de hede hodo de. Bi aliskanligin varsa ses cikarmadan yapabildigin, sinav ortasinda bir dakika boyunca sinavi cikar aklindan ve onu yap (havada bateri calarim ben mesela sinav ortasinda, ya da kalemle metronom tutarim, rahatlarim)[hline]Var var var. -A Khajiiti Saying Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amarcord Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: blademaster, 06 November 2003 20:08 tarihinde demiş ki: mesela benm de bi mat hocam var kadaın benim iki puanıma taktı her sınavda bierden rasgele iki puan kırıyo euheuhe!! :-)[hline]Kibir En Sevdiğim Günahtır.... Othranx, 28 October 2003 17:45 tarihinde demiş ki: Helikopter Nasıl Uçar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Sizin okulu bilmem ama bizim okulun kimyası ile dershanenin kimyası arasında dağlar vadiler var :) Onun dışında fazla heycan yapmana neden olan şey bir soruda çok takılman ve o soru üzerinde vakit harcadıkça moralinin bozulması olabilirmi? Bir soruya baktığında ''hö bu ne'' diyip aklında 5-10 saniye içinde bir kesin metod oluşturamıyorsan vicdan rahatlığıyla atlayabilirsin. Ha dersinki ya vaktim olmazsa geri dönemezsem belki çok uğraşır yaparsın ama sonra 2 soruyu yetiştiremezsin onun yerine o soruyu atlayıp sınavı bitirmek daha avantajlıdır. Ayrıca sınav bittiğinde sorulara iyice ısınmış olduğun için daha rahat yaparsın. [hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 06 November 2003 21:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Test olsun,çok soru olsun bi işlem hatası çok koymaz.Hem dikkati ister istemez arttırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Bizim tarih hocamiz boş kağida sayfa düzeninden 3 puan veriyor :)[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım Her şey forum için! Her şey forum için! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 lısedekı bıyolajı ogretmenımız 05 berıyordu oda ısmımızı yazıyoruz dıye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 alal bu konuda tek rahat ben miyim, uni sınavında soru kitapçığının bi köşesine uo için karakter hazırlamıştım 4-5 dk harcayarak lol :D hiç takmam :)[hline][i]Wow - Begin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Ardeth e katılıyorum salsun ole bı kımya hocamız vardırkı o kadar yanı. Ebn derslerde degıl sınavlarda ogrendım kımyayı. Orta ogrenım basarı puanı ıcın ıyımı... degıl ama hos bı tecrube.[hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar