Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 |x| in türevi nedir? yarına yetiştirmem gereken ödeve başlıyım dedim başlangıçtan dağıldım.[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Derivative i demek dimi turev, yani slope larinin degerlerini veren function. x in turevi 1 dir Eger mantikla bakarsak |x| v harfi seklinde bi graphtir bu yuzden slope u 0 a kadar soldan gelirken -1 saga giderken 1 dir yani anla burdan :) Continuous function olmuyo o ayri mesele :)[hline]Var var var. -A Khajiiti Saying Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Off yrn matemetik sınawı war ztn iice aklımı karıştırdın Volfied[hline]MKC KHaRoN, 13 September 2003 23:51 tarihinde demiş ki: ...yamuluyorsam duzeltin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 ya V şeklinde onu anladım da hatta türevini de biliyorum 1 ve -1 olarak değişiyo x e göre ama soruda f(x)= |x|sinx şeklinde vermiş f'(x) i formul şeklinde bulamaz mıyız ? ha soruda bu fonksiyonun x=0 da differentiable olup olmadığını soruyo ve f'(0) ı istiyo soruyu yaptım kafamda zaten ama işlem olarak nasıl yazacağımı bulamadım[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 y=|f(x)| y'= [f'(x)/f(x) ] . |f(x)|[hline]Grandmaster Hamburger Kafes kuşlar içindir aslanlar kafeste dur(a)mazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 ananın örekesi diye bir cevap veresim geldi ama böyle bir cevap vermeyecem kolya gelsin[hline]Ve sen ben, değirmenlere karşı Bile bile, birer yenik savaşçı Akarız, derler gibi denizlere Belkide, en güzeli böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 bişi yok be daha başı bu :p x in türevini al sonra x e böl ordan cıkan sonucu da x in mutlak degeri ile çarp yane - se cıkar dısarı + olsun + sa direk cıkar falan başka raconu varsa onlarıda uygula servise hazır hale gelir[hline]Grandmaster Hamburger Kafes kuşlar içindir aslanlar kafeste dur(a)mazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar sağolun ama sanırım istediğim şeyi anlatamadım ya da anlattım siz de yanıtladınız anlattınız ama ben anlamadım neyse soruyu boş bırakıyorum babacum kolay olsa da başına gelmesin[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 yazdıgım formulü x e uygula türevlerden kurtulup yeni bi fonksiyon elkde edincede x in yerine 0 yaz ve cıkan sonucu kare içine alıp çiçek koy yanına[hline]Grandmaster Hamburger Kafes kuşlar içindir aslanlar kafeste dur(a)mazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 said: DynamicK, 02 November 2003 13:10 tarihinde demiş ki: bişi yok be daha başı bu :p x in türevini al sonra x e böl ordan cıkan sonucu da x in mutlak degeri ile çarp yane - se cıkar dısarı + olsun + sa direk cıkar falan başka raconu varsa onlarıda uygula servise hazır hale gelir[hline]Grandmaster Hamburger Kafes kuşlar içindir aslanlar kafeste dur(a)mazlar en azından bunları yazablirim :P[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 ya anladığım kdrıyla f'(x) = (1/x)*|x| e eşit zaten bi kaç sayı ile deneyince direk çıkıyo[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 aynen oyle x in ussu 1 onu basa yazınca x in tepesinde 0 kalıyo cunku 1-1 = 0 oluyo ve x gidiyo geriye 1 kalıyo aşagıda ise direk x i yazıyosun sonrada çarpı x in mutlak degeri[hline]Grandmaster Hamburger Kafes kuşlar içindir aslanlar kafeste dur(a)mazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 ya tamam tamam ahllettim türevin fonksiyonunu arçalı fonkiyon olarak yazdım x < 0 ve x >= 0 olursa gibi[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 ahah volfied, valla çok güzel anlatmissin ingilizce olaraktan. :) da millet bir sey anlamadi herhalde. bu arada volfi, sen bunlarin türkçe'lerini ögrenebilecegim bir yer biliyor musun? öle kitaptan kasmak istemiyorum sadece function fonksiyon gibi direk çeviren[hline]Nukem_Verite, 07 September 2003 21:38 tarihinde demiş ki: (bana) hayatında basket izlememiş adamlarla tartıştığım şeye bak ya[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Evet parçalı olmalı x> eşit 0 için (mutlak değerin dışı böyle çıkmalı) birde x<0 için bakıyorsun.Eğer çıkan sonuçlar kuralları sağlıyorsa tamamdır.[hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a ; Grynn , Botanika) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2003 evet işte doğru oldu sanırım[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 eööö biz oraya gelmedik.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım Her şey forum için! Her şey forum için! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 ne V si karrrdeşim x'dir o x !![hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 eeueh artık pek bir önemi kalmadı gibi ödevi teslim ettim :) inşallah finallerde böyle sokmazlar :hmm:[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Ufak bir detay: lxl 0'da türevlenemez; ondan x>0 ve x<0 olarak ayırman gerekirdi x>=0 ve x<0 olarak degil.[hline]Uuma ma' ten' rashwe, ta tuluva a' lle Don't look for trouble, it'll come to you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fist4n Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 ya 4. sınıf inşaat mühendisliği okuyorum daha birinci sınıf matematiğini geçemedim bişey ANLAMIYORUM!!!! ya biri bana burada kurs versin sapıttım kaldım yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 said: fizban, 03 November 2003 21:11 tarihinde demiş ki: peki |x| 0 da türevlenemeyeceğinden x is differentiable on R diyemez miyim ? diyemem heralde. ehem patladım biri bana f(x)=x*|x| in ikinci türevinin hangi aralıklarda tanımlı olduğunu şaapabilir mi bi zahmet kaçla kalacağımı göriyim :)[hline]kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz. Hayır diyemezsin :-P f(x)=x*lxl'in parabole benzemesi lazım sadece sol tarafı yukarıda degil asagı dogru, ve grafikte acayiplikler olmaması gerek... O zaman birinci dereceden R uzerinden turevlenebilir. Product rule ile ugrasırsan turevinin f'(x)=2*lxl oldugunu gorursun. Birinci dereceden turev mutlak degerli oldugu icin bir daha turevini almak istersen 0'ınkini alamazsın. Ondan dolayı, 0 dısındaki butun R sayılar icin ikinci dereceden turevlenebilir. Hehe, calculus kitapları gibi konusmaya basladım, bulasıcı galiba :-P Product rule nedir diye merak eden arkadaslara: f(x)= g(x)*h(x) ise, f'(x)= g'(x)*h(x)+h'(x)*g(x)[hline]Uuma ma' ten' rashwe, ta tuluva a' lle Don't look for trouble, it'll come to you [Bu mesaj Saendul tarafından 03 November 2003 21:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 ya siz olayı aşmışsınız ya hiç bişey anlamıyom bunlardan[hline]If only I could breathe to see the sun of May... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Hepsi dogru da f''(x)=2 olmaz ki :) f'(x)=2*x^2/lxl bulmussun, 2*lxl ile aynı sey. 2lxl 'in bir daha turevini alırsan f''(x)=2*lxl/x olarak bulursun f''(x)=2 degil. Senin birinci dereceden turevi'ini ancak divison rule ile turevleyebilirsin ama division rule icin kasmaya degmez, sahsen cok karmasık oldugu icin nefret ediyorum kendisinden. Tabii sen ugrasmak istiyorsan o zaman baska :) Yuzup yuzup kuyruguna gelmissin, bayagı bir sey biliyorsun ufak detaylar sadece... Sıfır'da ikinci dereceden turev tanımsız oldugu icin sıfır inflection point'tir.[hline]Uuma ma' ten' rashwe, ta tuluva a' lle Don't look for trouble, it'll come to you [Bu mesaj Saendul tarafından 03 November 2003 22:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2003 butun sorulara aciklik getirelim 1) f(x) = |x|sin(x) f'(x) = sign(x)(cos(x) + sin(x)) differentiable on R-{0} 2) f(x) = x|x| f'(x) = |x| + x |x|/x = 2|x| differentiable on R f''(x) = 2sign(x) differentiable on R-{0} bi fonksiyonun bi noktada turevli olmasi icin o noktaya sagdan ve de soldan yaklasan limitlerin degerlerinin ayni olmasi gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar