Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bak şu teknolojinin işine


BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Tilefunlar, gunlük hayatımızın vazgeçilmesi imkonsız bir porçası oldugunda hemicek sevinmişaak hemicek üzülmüşaak. Sevinmişak, çünküm ahanda teknoloji hayati kolaylastiriiir, hızlandiriiir. Üzülmüşak çünküüüm, edebiyatın ölümsüz belgeleri mektuplar hayatımızdan yavas yavas silinip gidiyordu.

Sonra e-mailler çıktiii. Şincik artıkın dostlarımıza hem yazabiliyiiik, hem de yazdiklarimizin birkaç dakka sonnaaa ellerine ulasacagini bilerak mutlu olabiliyiiik.
Ama elektronik postada da hata riski her zaman var.
Nasil mi?

Nah ahanda böylaa:

New York sokaklarının karla kaplandığı günlerde, ikisi de Amerika'nin değişik bölgelerinde iş gezilerinde olan karı koca, Florida'da buluşup, yaz sıcaklarının yaşandığı bu bölgede birkaç gün geçirmeye karar verirler.

Kocası eşinden önce gider Florida'ya ve ertesi gün için de eşine yer ayırttıktan sonra ona bir e-mail gönderir. Fakat mesaj, adresi bir harf yanlış yazdığı için eşi yerine, bir gün önce ölen yaşlı bir papazın eşine gider.
Papazin en az kendisi kadar yaşlı eşi, bilgisayar ekranında mesaji okuyunca krokunç bir çığlık atar ve yere düşer. Zaten çok üzgün olan kadının bu çığlığı üzerine ev halkı odaya dolar ve hemen herkes, yerde yatan kadına yardım için koşuşturmaya başlar. Kadıncağız bir süre sonra kendine gelir ve ne olduğunu soranlara bilgisayar ekranını gösterir.

Ekrandaki mesaj ise aynen şöyledir:
"Sevgili karıcığım! Bugün buraya ulaşır ulaşmaz, önce yarın senin gelişinle ilgili bütün işlemleri tamamladım. Sonra da bana ayrılan yerime yerleştim. Burasi gerçekten de dedikleri gibi çok çok sıcak... Seni özlemle bekliyorum. Kocan..."[hline]Ve sen ben, değirmenlere karşı
Bile bile, birer yenik savaşçı
Akarız, derler gibi denizlere
Belkide, en güzeli böyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyiymiş hakketten de.

ama bence yazını can alıcı yeri "edebiyatın ölümsüz belgeleri mektuplar hayatımızdan yavaş yavaş silinip gidiyor" kısmıydı. sonuna kadar hak veriyorum bu yoruma.

teknoloji hayatı kolaylaştırıyor, uzakları yakın ediyor, zamanı kazandıryor...

peki her an, her yerde, her arayanın sana ulaşabilmesi çok mu iyi bir şey? işim dolayısıyla telefonum 24 saat açık olmak zorunda, günlük yaşantımın toplama vurursak yaklaşık 10 saati telefonda geçiyor yoğun sezonda ve sizlere şunu söyleyeyim mümkün olsa hayatımın kalan kısmında cep telefonu kullanmazdım. ( nefr sen ne dersin? =P )

uzakları gerçekten de yakın ediyor. şu an, şu sözleri yazabiliyorsam teknoloji sayesinde. ama ne kadar da uğraşsak sevdiklerine bir mektupta anlatabileceğin şeylerin yarısını telefonda konuşarak, kısa mesaj atarak, yahut net yoluyla göndererek anlatamazsın.

zaman kazanacaz derken zaman içinde boğuluyoruz be. kazandığımız zamanı yine zaman kazanabilmek için başka bir işe harcıyoruz. yiyim öyle zamanı. kendime zaman ayırabilmek istiyoruuum!

cem yılmazın son gösterisindeki "makineleşmişsiniz olm siz" lafına çok gülüyorum. amma ulan doğruluk payı var mı ne?

makineleşmişiz olm biz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...