Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım: c++ builder'de TStringList

RogueNoir

Öne çıkan mesajlar

borland c++ builder 4 kullanıyorum, proje için. ve bi sorunum var.

3 tane edit box'ım var. öğrenci adı, soyadı ve id'si.. bunları doldurup, buton'a bastığımda, TListBox a atıcak, ayrıca programı sonradan çağırdığında geri yüklemek için bir text dosyasında saklıycak. yani SaveToFile ve LoadFromFile larla ilgili.. ama asıl sorun, TListBox da..

şöyle;

LoadFromFile TStringList'ın bir methodu, TListBox da TStringList class'ında, burda sorun yok..

ama edit box'lardaki text leri ayrı ayrı alıp, birleştirip, arasına ":" ekliyip, TStringList e atmam, ve ordan da save etmem gerekiyo. ama edit box'lardaki text ler AnsiString olduğu için bu işi yapamıyorum. convert etme gibi bir olayı mı var.

yani şöyle

TStringList temps[20];
AnsiString tempname;

tempname=edit_name->Text + edit_lastname->Text + edit_id->Text;
// temps[0]=tempname;

böyle birşeyler yapmalıyım ki, elimde stringle oyniycak bi ortam olsun, ama // le gösterilen satırda hata veriyo :
Could not find a match for 'TStringList::operator=(AnsiString)'

yapmam gereken;
edit box daki AnsiString leri almak, aralarına ":" koymak, TListBox da görüntülemek ve ordan SaveToFile yapmak, yani:

name: Phillip
lastname: Glass
id: 20020010

Edit box ları doldurdukten sonra ADD butonuna basıyoruz;

TListBox'da şu şekilde gözüküyor:
20020010 - Phillip Glass

students.txt'de şu şekilde:
20020010:Phillip:Glass

yani biraz type conversion, biraz string manipulation işimi görücek.. ama yapamadım, c++ alalı 2 sene oldu, unutmuşuz :)

belkide başka bir şekilde çok kolay yapılıyo da ben yanlış şeylerle uğraşıyorum.

yardımlarınızı esirgemeyin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...