RogueNoir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 borland c++ builder 4 kullanıyorum, proje için. ve bi sorunum var. 3 tane edit box'ım var. öğrenci adı, soyadı ve id'si.. bunları doldurup, buton'a bastığımda, TListBox a atıcak, ayrıca programı sonradan çağırdığında geri yüklemek için bir text dosyasında saklıycak. yani SaveToFile ve LoadFromFile larla ilgili.. ama asıl sorun, TListBox da.. şöyle; LoadFromFile TStringList'ın bir methodu, TListBox da TStringList class'ında, burda sorun yok.. ama edit box'lardaki text leri ayrı ayrı alıp, birleştirip, arasına ":" ekliyip, TStringList e atmam, ve ordan da save etmem gerekiyo. ama edit box'lardaki text ler AnsiString olduğu için bu işi yapamıyorum. convert etme gibi bir olayı mı var. yani şöyle TStringList temps[20]; AnsiString tempname; tempname=edit_name->Text + edit_lastname->Text + edit_id->Text; // temps[0]=tempname; böyle birşeyler yapmalıyım ki, elimde stringle oyniycak bi ortam olsun, ama // le gösterilen satırda hata veriyo : Could not find a match for 'TStringList::operator=(AnsiString)' yapmam gereken; edit box daki AnsiString leri almak, aralarına ":" koymak, TListBox da görüntülemek ve ordan SaveToFile yapmak, yani: name: Phillip lastname: Glass id: 20020010 Edit box ları doldurdukten sonra ADD butonuna basıyoruz; TListBox'da şu şekilde gözüküyor: 20020010 - Phillip Glass students.txt'de şu şekilde: 20020010:Phillip:Glass yani biraz type conversion, biraz string manipulation işimi görücek.. ama yapamadım, c++ alalı 2 sene oldu, unutmuşuz :) belkide başka bir şekilde çok kolay yapılıyo da ben yanlış şeylerle uğraşıyorum. yardımlarınızı esirgemeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 WinApi kullanınız !!!!! !!!! !!!!! !!!! !!!!![hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Criminal2's HomePage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 biraz daha açıklasanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RogueNoir Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2003 peki, .exe 'sini DeDe'yle decompile ettim, ama bana event ve control isimlerinden başka birşey vermedi, tabi bide asm source'unu.. bunu c source kodu olarak görmenin bir yolu yokmudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar