Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asal Sayılar...

kavel

Öne çıkan mesajlar

Asal sayıları çok hızlı bir şekilde bulabiliyorum. Program 15 haneye kadar olan sayıları sayı büyüdükçe nerdeyse yavaşlamadan buluyor. Programı geliştirip yüzlerce haneli sayılarda bulmayı düşünüyorum ama kimin ne işine yarara yada benim ne işime yarar bu sayılar o konuda pek emin değilim.

Fikri olan var mı?[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

Asal Sayılar encryption olayında kullanılmakta..

Günün birinde socket programlamaya falan kasarsan, o zaman aten encryption bir yerden sonra gerekli olacağı için, şu anda yaptığın şeyinde bir işlevi olur diye düşünmekteyim.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
]www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

hazır asal sayılar açılmışken benim bir sorum var. Asal sayı nasıl bulunur ??? yani teker teker kontrol etmekten başka. çünkü o şekilde belli bir noktadan sonra çoook yavaşlıyor...

----------------------------------------------------------
abi programda manyak bi hata yapmışsın. her sayıdan sonra tüm sub classlar update ediliyor buda programı muazzam derecede yavaşlatıyor 9999' bile gelmesi çook uzun sürüyor.
VisualBasic'le yazmışsın anladığımı kadarıyla "DoEvents"'sı 100 yada 500 tekrarda bie kullanırsan programın hızı daha artacaktır.
----------------------------------------------------------[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein)
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

Asal sayı programını zaten yazdım ben. Ve yazılan bir çok programla karşılaştırdığımda en hızlısı benimki.

Programın kodlarına gelince, izin verirseniz onlar bende kalsın. Çünkü bilinen tekniklerden farklı bir yol izledim. Muhtemelen benden başka kişilerde bu yolu bulmuştur ama henüz bu tekniği kullanan bir program göremedim. O yüzden saklamak istiyorum.

Ama programın geliştirilmesi gerekiyor. Mesela kodları Visual Basic ile yazdığımda double sınırında, C ile yazdığımda ise pratikte integer sınırında, teoride ise long double sınırında takılıyorum. (Teoride dedim çünkü kodları denemedim. Sadece düşünerek bu sonuca vardım.) Programın yüzlerce hane üzerinde işlem yapmasıda mümkün. Ama bunu yapabilmesi için özel birkaç fonksiyon ve/veya kütüphane yazılması gerekiyor. Benim takıldığım noktada orası. Aklıma gelen algoritların hiç birini kullanmak istemiyorum çünkü hızlı çalışacağından şüpheliyim. Bu konuda benimle çalışmak isteyen olursa [email protected] adresine mail atabilir ...

Bu son kısım senin içindi Criminal2 :)

Asıl soruyu tekrar ediyorum bu arada. Sanırım anlamayanlar var. Diyelimki yüzlerce hane uzunluğunda bir asal sayı buldum. Bu bana ne kazandıracak. Yada yaratacağı yenilik ne ?[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

Yazmayı unuttuğum bir şey var. Benim programım yavaşlamıyor :) ... Yavaşlamıyor demek yanlış olur aslında. Şöyle diyelim : Yavaşlama payı önemsenmeyecek kadar az.

Bu arada bir arkadaşım bulduğun sayıların asal olup olmadığı kesin mi diye sormuştu. Evet sayıların asal olduğu kesin ve kesinliği ispatlanabilir.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

asal sayı bulmak için matematikten bir yöntem

bir dizi yaratın istediğiniz aralık dahilinde sırayla dizinin başından geçtiğiniz her sayının katlarını diziden çıkın en son kalan sayılar asal sayılardır ve hızlı bir yöntemdir gittikçede hızlanır.

örnek olarak

2-4-6-8
3-6-9-12
5-10-15

gibi devame derek diziyi ayıklarsanız en son kalanlar asal sayılar olur.[hline]Alma?
Mater?
Sosyal ağlarda paylaş

http://criminal2.hypermart.net/asal.zip
(Exe+SourceCode (Vb))(Multi Thread Asal Sayı Bulucu)

kavel
onun için dört işlem fonksiyonları yazıyorlar. Ör: PI'sayısının 400 mil hanesini hesaplarken vb... kullanılıyor. Hız içinse Assembly kullanılmalı ki C++'ın getirdiği pek çok gereksiz kod aradan çıksın.[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein)
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hired_gun, 29 October 2003 19:44 tarihinde demiş ki:
ASAL SAYİLARİN FORMULU GİBİ BİŞEY SORMUŞDA BİRİSİ , EĞER TÜM ASAL SAYİLARİ BULAN BİR FORMUL BULURSANİZ ( örn : 2x²+ x¹○ gibi polinomsal ) bunun 1 milyon dolar ödülü var... :) kolay gelsin ...[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır

ewet o öyle ....
herhangi bir sayı girecek ama sonucu mutlka bir asal sayıyı verecek...

Ama benim sorduğum öyle değil lütfen poppnuzla değil gözünüzle okuyun ![hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein)
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bende oturdum bi ara şu 4 işlem fonksiyonları için ama o kadar da basit bir iş değil. Sadece toplama ve çıkarma yapılcak olsa o kadar kasmıyo ama çarpma ve bölme işi zorlaştırıyor biraz ... Çarpma ve bölme yerinede tekrarlı olarak toplama ve çıkarma yapmakta işlemleri çok uzatıyor ..

Criminal sen ICQ yada benzeri birşey kullanıyomusun? Kullanıyosan ICQ um aşağıda yazılı zaten ..[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...