Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BBC'nin sitesindeki PKK Forumu

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Kusura bakmayın da bir konuda bir şeylerin farkına varmak istiyorsak önce saygılı bir şekilde tartışmayı dinlemeyi öğrenmeliyiz.

Tamam şu vakit bizlerin sinirlerinin katsayısı oldukça yüksek ama bir kaç şey söylemek istiyorum.
Arkadaşlar kimseye git deme hakkımız yok herkes düşüncesini kendisine göre gerçeğini savunma hakkı var.

Razien sen hem tartışma üslubunu çok iyi biliyormuş gibi kendini tanıtıyorsun hem de insanları aşağılıyorsun. İçinde ki öfkeyi bile kontrol edemiyorsun, peki diğer tartışmacılardan niye öfkelerini saklayıp adam gibi tartışmalarını bekliyorsun ( Alınma üslup sert ama tartışma kültürü her şey den önce gelir bence, demokrasi de fikir özgürlüğü de budur).

Yıllar boyunca doğu üzerinde yanlış izlenilmiş politikalar ,olabilir ki ben de buna katılıyorum, güneydoğuda, doğu ve kuzeydoğuda yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Ama bir kaç arkadaşın dediği gibi şu an ki mevcut dönüş hareketlerini engelleyen ağa takımı da inkar edilemez. Yani aslında iki tarafında haklı konuları var. Hem BBC de tartışmayı okurken hem de bu konu altında Kürtçe konuşma ile ilgili bir kaç yorum okudum. Haklı olabilirler Kürtçe konuşmanın zamanın suç sayıldığını. Çünkü Türkiye hukuk devleti olmaya çalışan bir ülke, bkz. biz gençlerimizi en parlak dönemlerinde kitap okuyorlar fikir beyan ediyorlar diye beyinlerini yıkamış, onları susturmuşuz. Bunun da asıl sebebi yine bizim tartışma, diyalog kurma kültürü olmayaşımızından dolayıdır. Bu da acı ama gerçektir ki Osmanlı dan kalan bir kültür tümörüdür bence.

PKK terör örgütüdür. ( BBC buna rebel infants Kurds dese de bu da Türkiye'nin siyasi ve ekonomik mağdurluğunu gösterir)
Ve Kürtlerin haklarını sembol eden kurum veya örgüt hiç bir zaman PKK olmayacaktır. Ancak beyni yıkanmış kesim için olabilir, veya korkutulmuş ezilmiş kesim. Bu noktada iş düğümleniyor, çünkü güneydoğuda ki halk eğitim olarak yeterli seviyede değil. Hatta ve hatta yeterli kelimesi çok ağır oldu çünkü Marmara veya iç anadolu da yeterli değildir ama bu bölgelerden çok daha geridir. Bu cahillik durumu içinde başkalarının zorla yol göstermeleriyle güç duruma düşmüşlerdir.
Türkiye de Kürtler-Ermeniler-Türkler bir arada yaşadı ve doğru politikalar izlenirse yaşamaya da devam edecektir amma velakin insanlar cahilliklerinden dolayı gün uğruna topraklarına da ihanet edebilirler bu durumda da çoğunluk konuşacaktır. Bu yüzden hiç bir zaman halk tarafından böyle kışkırtmalara izin verilmeyecektir.

İşin en kötü yanı bu saldırıların bizi diplomatik çıkmaza sürükleme olasılığıdır... Bu ülkenin bir genci olarak ülkemin ekonomik, eğitim veya siyasi yeterliliğine güvencim tam değildir. Ama şeref ve iradede bir olgunun en önemlli unsurudur. İnşallah düzgün karar ve manevralarla bu kaos ortamından en yakın zamanda ülkemiz kurtulur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Added: Monday, 22 October, 2007, 21:43 GMT 22:43 UK

The Turkish government should recognize Kurdistan's independence in order to avoid useless bloodshed. Besides, the Kurds have been living in Kurdistan before the nomadic Turkish tribes invaded the region. Hopefully, the Armenians and Greeks, who had been forced off their historic lands by genocidal Turkish policies, will reclaim their lands, too.

Alex, Denver, Colorado, USA
bu ne lan kan beynime zıpladı gidip vurcam bu herifi
Sosyal ağlarda paylaş

@jarjar
Şimdi burdaki bu kadar insanı geçtin bir ben kaldım tartışmayı bilmeyen öyle mi. İnsan doğası etki-tepki reaksiyonlarından ibarettir. Ben robot değilim etten kemikden bir adamım , karşımdakiler bana ağzında salya akarak saldırırken sen daha ne üslubundan bahsediyorsun .Neyse çok uzadı bu konu kapatalım

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 03:34 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 03:38 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

E yani işte,bok atması kolay oluyo dünyanın öbür ucundan.Düşünmüyoki asıl amerikalıları ve yerlileri zamanında gelip katlettiğini.Düşünmüyoki "siyah" diye afrikalı insanlara yüzyıllarca kölelik yaptırdığını.Düşünmüyoki bu ülkenin altında kaç yüz yıllık tarihin yattığını.Anca ordan yok o onu katletti inşallah yerlerini alırlar yok bu bunu katletti.Sonra biz cahil oluyoruz,neden,Türkiye'de yaşıyosunuz orta doğuda,bilmemnede arap ülkesi gibi çünkü müslüman bilmemne.
Asıl bu suçlamaları yapan oradaki gerizekalıların ta kendisi cahil hemde zır cahil.Tarihinden politik düşünceye kadar herşeyden noksan.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tipik amerikan cehaleti bu

avrupaya don lan sende o zaman demek mantikli ama donseler o toprakalri geri alicak birielri kalmadi komik olan o

1050 lerden itibaren bolgeye girmeye basladik hadi nerden baksan 800 yil anadoludaki turk egemenliginden sonra 1918 e geldigimizde hala yunanlilar vardi ve dinelri kulturleri gelenekleri ayni durudma duruyordu
ermeniler soykirim diyorlar hala mevcut bir milelt olarak bu bolgede

oysa adamlar giriyor 1500 lerde amerikaya

bugun aztecler varmi?
incalar?
kizilderililer?

hicbiri bir milelt olarak yok ortada gelenekleri gorenekleri unutturulmus zoraki asimile edilmisler dinleri bile degistirilmis silah zoruyla

bunu yapan bir toplumun uyesi geliyor burayla ilgili ahkam kesiyor

turkiye kibris a girdiginde kiyamet koptu
hala bikbik ediyorlar

oysa ermenistan hala azeri toprakalrinda kimsenin bunu batida konu ettigini gormedim

olen hristiyan degilse sorun yok milyonlar olse umurlarinda degil

oysa olen hristiyan olursa dunyayi ayaga kaldirirlar

hacli zihniyeti ne yazikki hala devam ediyor

isin komigi bunun farkina varan PKK li zibidiler biz musluman degiliz turkler bizi zorla musluman yapti atalarimiz hrisitiyandi vs vs diye propaganda yapiyorlar destek bulmak icin

cunki musluman adami batidaki kamuoyu desteklemez
oysa su kurtler hristiyan olsa al topragi kurdur devletini sonra gecir kurt soykirimi taslagini birer birer
ohhh mis
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika cehaleti kasıtlı oluşturulan bir sistem. Daha nesil gençken hiperaktiflik gibi basit sorunlarda doktorlara başvurduklarında bile ritalin,amfetamin gibi kokoinden daha fazla bağımlılık yapan maddelerin bulunduğu ilaçları veriyorlar.Bugün Amerikan toplumu aptallığıyla ünlüdür.Zaten düşündüğünüzde bu kadar insanı bir arada tutmak için uyutmakta şart gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...