Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 Soru + 1 Yorum

Defensive

Öne çıkan mesajlar

1-Fön makinası var.Fakat ucu kırıldı.Ucu kırıldı derken ağzına takılan aparat.Hani kuaförlerde olan şu ince ve ufak agızlı aparat.Aradım taradım bulamadım.Nereden alınabilir ?

2-Bir dersimde hoca belirli bir kaynak kitap kullanmıyor.Hiçbir kaynak kullanmıyor.Not alınamayacak kadar hızlı konuşyor.Ses kayıt cihazı alıcam.(sadfa)Fiyatı ne kadardır, nerede bulunur, kayıt süresi ne kadardır ?

3-Haftada 2 - 3 kitap okuyan bir insanım.Bir kitap gördüm aldım. "Hızlı Okuyarak Anlama ve Ögrenme Teknikleri" Herneyse kitabı okudum.Tabloda dakikada okuduğunuz kelime sayınızı işaretlemenızı ıstıyor.Testi yaptım dakikada 180 çıktı.Tabloda taban 150, tavan 700 =) Oha dedim.Okudum ve yöntemi anladım fakat bana uymadı.Yani sindirerek okuyamıyorsun anladıgım kadarıyla.Bu yöntem hakkında yorumlarınızı alabılırmıyım ?

Ha ne oldu derseniz ben bu yöntemi benimsemedim.Ama anladıgım kadarıyla benım 3 - 4 katım hızla aynı kıtabı okuyabılen ınsanlar mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam algı ve zihni geliştirme olayı. Sayfanın sadece 4 noktasına bakıp, hızlıca göz gezdirip anlayan insanlar da var. 700 kelime de okumuyorsun zaten, görüyorsun. Yani kelime kelime olayı değil, satır satır, hatta paragraf paragraf algılıyorsun. Bir de tavanın 700 kelimeden çok daha fazla olduğunu biliyordum ben...
Sosyal ağlarda paylaş

O tekniği biliyorum bize össden önce dersanede öğretmişlerdi :) O zaman dinlediğimde mantıklı gelmişti, hala da gelir, aklımda kaldığı kadarıyla yazayım. Teknik diyor ki insan 1 dakikada zihninden 600 kelime düşünebilme kapasitesine sahiptir, ancak okurken 1 dakikada bu sayı 200 civarı kelimeye düşer, bu sırada beyniniz 200 kelimeye odaklanmaz ekstradan 400 kelimelik seyler de düşünür. Bu yüzden aslında yavaş okuyarak öğrenmenizi yavaşlatırsınız, çünkü araya gereksiz şeyler girer. hızlı okuma tekniğini aldıktan sonra hem hızlı hem de daha sağlam öğrenirsiniz, çünkü ona odaklanırsınız.

Bize öğretilen teknikte bunun yanı sıra, bir paragrafı yalnızca 1 defa okuyabilme izni vardı. Sadece 1 kere okuma şansın olduğunu düşünüp odaklanıyorsun, 1 kerede anlamaktan başka çaren yok çünkü. O zaman beyin daha çok kasıyor kendini anlamak için.

Açıkçası, össde çok rahat etmiştim bu teknik sayesinde, sözelde 3 yanlış 1 boş çıkarmıştım :) Yapabiliyorsan sözel derslere çalışırken ya da önemli bir konu okurken denemeni tavsiye ederim. Kesinlikle işe yaradığını düşünüyorum. Zaten tekniğin işe yarayacağına inanmak da anlama tekniğinin aşamalarından bir tanesi :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...