Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi alırken nelere dikkat edilmeli? (yavru)


zydar

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar. yurt ortamında kalıcak bir kedi yavrusu alıcam bugün. yada en geç yarın olmak üzere. Temelde daha önce hayvan bakmamış biri olarak neler gerekir ne yaptırmam gerekir bilmiyorum. yardımcı olurmusnuz?

Tahmin ettiğim sorular;

1- Yurtta kalıcağı için kafes almam gerekicek galiba? fiyatlar ve modeller nedir tavsiye?

2- Yem olarak bir kedi yavrsunua max 2 aylık. Ne alınabilir? fiyatlar..

3- aşı, pire ilaçları vs. Bunları nasıl yaptırıcam ve nerde yaptırıcam? tabiki fiyatları?

4- Kedi kumu gibi extraları ile ilgili bir alışveriş için neler lazım? Fiyatları?



şimdiden saolun hemen cevaplarsınız sevinirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle yurt ortamı nası bi yer? yani ne kadar buyuklukte bi oda ve yurt yonetimi izin veriyomu böle hayvan beslenmesine?
bence cok zor olur yurtta.hatta olmaz.
herneyse ben sorularının cvplarina geciyim.
1) şimdi kedi serbest kalmak ister gezmek ister. ozellikle yavru kediler oyun ister. kafes derken herhalde sen gittiginde onun içine koymak için diyosun sanırım? hani bu kuş degil hamster degil sen gittiginde şey kadar kafesin içinde dursun... tuvalet ihtiyacı var yemek ihtiyacı var kafeste onu nası yapıcak? hayvan bunalıma girer. fiyatları ise ben orta buyuklukte taşıma çantasını 25 ytl ye almıştım fiyatlarıda 25-30 ytl arası degisir.

2) çeşit çeşit mama var ultra-premium, premium ve petshoplarda satılan açık mamalar. ultrapremium mamaların 2kglik paketleri 30-36 lira arasında(kitten olanları). premiumlarında 3kg 20ytl civarı. petshoplarda acık mama denilen mamaların fiyatları kaliteye gore degisiyo. 2,3,4,5 ytl lik mamalar var. ama tavsiye etmem acık mamaları.

3)Normal aşıları( kuduz,leukoz vb.) gibi aşılara ben 20 veriyodum ama vet. tanıdıkdı benim bi arkadasım 25-30 ytl gibi bişeye yaptırdı geçen. iç-dış parazit aşıları 15 ytl. iç parazit 2 ayda 1, dış parazitde yazın 1 ayda 1, kışın 2 ayda 1 yapılıyo.

4)kedi kumu; 3,5 4ytl fln paketi. ama normal kum bunlar. bide silica denilen silikon kumlar var. bunlar koku ve toz yapmıyo. bunlarda marketlerde 6,7 ytl fln. ama internette hepsiburada.com da yada baska petshop kısmı olan sitelerde daha ucuza bulabiliyosun.

şunuda söliyim ayrıca kedi,köpek gibi hayvanları bi anlık hevesle almak cok yanlış bişey. ev ortamına alışan hayvan dışarda yaşıyamaz,alıp okulun bittiginde yada yurttan cıktıgında ne yapıcaksın bakabilecekmisin? bunları önceden dusunup öyle almanı tavsiye ederim.

[ Mesaj 16 Ekim 2007, Salı - 12:19 tarihinde, Shimone tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Normal kum kullanmayacaksın, en ucuzundan bile olsa kedi kumu almalısın. Dışardan alacağın kum/toprak hem çok kirletir ortalığı hem kokuyu engellemez hem de bit pire parazit getirir.

Kedi kafeste olmaz. Tek odanın içinde bile sıkılıyor hayvanlar. Serbest bırakmazsan ilk fırsatta kaçacaktır.

Yurt gibi bir yerde hayvan beslemen sana olacağından daha çok hayvana eziyettir. Bu fikri adam akıllı bi eve çıkana kadar ertelemelisin bence. İki kere okşayıp sonra eziyet etmek ya da olmuyor yahu diyerek sokağa atmak için hayvan almayın lütfen.

İllaki alacaksanız sokakta çok tatlı ve evsiz kalmış, aynı zamanda iyi huylu kedi bulabilirsiniz.

Dört kedi ile birlikte yaşıyorum şu anda ve hepsi de sokak kedisiydi, hepsi yavruyken ve kötü durumdayken geçti elime.

Birinin gözleri kapanmıştı iltihaptan. Perişan haldeydi. Ev arkadaşım tam ezilecekken kurtardı hayvanı. Kendini arabanın önüne attı.

Diğer ikisi anneleri birden kaybolan dört yavrudan ikisiysi. Aldık sokaktan biberonla besledik büyüttük.

Dördüncü ise yine bu dört kardeşten biri. Karşı apartmandaki dingil daha üç aylık olmadan dışarı attı bu hayvanı.

Bu arada bir gözünü kurtaramadığımız kedi şu anda şu fotograftaki gibi;
http://zopinidi.deviantart.com/art/Kimyon-sleepin-61363082
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kediye kafes ne demek ya kuş alıyosun sen sanırım o hayvanın adı kuş, kanatları olan.

ha diyosun ki ben kedi alıcam o zaman şöyle diyeyim.

kediler bakım için ekstra bişeye ihtiyaç duymazlar. 21 yaşındayım ve 2 yaşımdan beri evimde hep minimum 2 kediyle yaşadım. benimle birlikte 11er sene yaşayan iki kedim de oldu, 1 yaşındayken kaçanıda.

kedilerin karakteri var ve o karakter senin evindeyken yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. evde besleyeceğin hayvana gidip aşı yaptırmak manasızdır. ha çok zenginsen sorun olmayacaksa git tabi yaptır ama diilsen yaptırmana hiç gerek yok. 2 aylık bir kedi hala ayaktaysa o saatten sonra kediye ateş etmediğin sürece ölmemeyi başarır zaten.

neyse kum olarak da kesinlikle kristal koku önleyici kumları kullan. hele de bir oda içerisinde bakmayı planlıyorsan. yoksa kokudan ölürsün. ayrıca kumunu her gün düzenli olarak boklardan arındırmaya özen göster. al eline bi kürek, bi de poşet her gün al bokları kumdan. yoksa kum çabuk tükenir, hayvan sıçacak başka yerler aramaya başlar, sokağa atarsın hayvanı.

mama olarak da ben 1 yaşına gelene kadar sürekli whiskas'ın falan yavru kedi mamalarını veriyorum. vitaminli o mamalar, iyi geliştirir hayvan domuz gibi olur büyüyünce. ayrıca çok da seviyolar.

falan da filan. ha bir de allahını kitabını seversen, bir anlık hevesle kedi falan alma, harbiden besleyeceksen al. yok bu sağa sola sıçıyor, yok bu ısırıyor diye sokağa atacaksan hiç alma hayvanı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İç parazit mevcutsa hayvanda süt falan içtiğinde felaket gaz yapar hayvanda. Biraz çok kaçırdımı sütü falan yerinden hareket edemez.

Birde arada kedinin kaçıp bir kaç gün ortadan kaybolma durumu olur hemen herkeste.

Bu iki sebepten dolayı mümkünse yaptırın aşıları. Aşı vakti gelmediyse iç parazit için şurup adı vereyim alın ondan içirin şırıngayla falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir süre hiç hayvan almamaya dikkat etmelisin bence öncelikle

kediye kafes gerektiğini düşünüyor olman ayrı bir gösterge bunun için, hamster da almayı istemen ayrı, en fazla iki gün içinde karar verecek olman ayrı, hayvanın her ihtiyacının maliyetini detaylı olarak düşünmen gerekiyor olması ayrı, yurtta kalıyor olman apayrı

alma, en fazla balık ya da hamster al ki bence onları da alma, hem sana hem hayvana yazık, belli ki şu anda bakamayacaksın, en fazla bir ay sonra ya ölecek çocuk, ya buraya topic açacaksın yine "hayvan verecek sahip aranıyor" diye

ciddiyim, alma

ileride kendi evinde al, araştırıp değerlendirip düşünüp taşınıp al, anlık yalnızlık / gazla ya da salt bir şirinlik olsun diye alma =]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aşı zengin işimi?nası ya? onlara yapılan aşı sadece kendi saglıkları için degil seninde saglıgın için. kendi saglıgın söz konusuysa bu lüks degildir yada zengin işi degildir bence.
şimdi diyebilirsin şu kadar senedir,şu kadar kedi besliyorum bişey olmadı diye. annemlerin köpekleri varmış annem 5-6 yasındaykende mecbur bırakmak zorunda kalmışlar. ve annem 45 yasına geldiginde karacigerinde kist oldugu fark edildi. hayvanlardan gecen bişey oldugu sölendi.
yani cok cok sonradanda cıkabiliyo hastalıklar. aşılarını hiç atlamamak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...