Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alman Çoban Köpeği (German Shepherd) sorunsalı


Stream

Öne çıkan mesajlar

2500 m2 lik bir açık depoda bekçilik yapacak vede hafta sonlarını birlikçe geçirceğim bir Alman Çoban Köpeği almayı düşünüyorum. Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1-) Depo alanı büyük olduğu için iki tane alabilirim. Fakat iki tane yavruyu aynı anda alıp büyütmek ikisi arasında kıskançlık vs. oluştururmu ? Önce bir tane alıp biraz büyüdükten sonra ikinciyi almam onlar açısından daha mı doğru olur ?

2-) Bekçilik, eğitim vs. konusunda erkek mi dişi mi önerirsiniz ?

3-) Bir yerde buldum şuan 20 Eylül doğumlu yavrular. Anne sütünden kesilme kaç gündür ? Kaç günlüklek almak en iyisidir ?

4-) Yavru iken ilk zamanlar evde büyütüp sonra depoyamı getireyim yoksa direk depoya koyup ordamı eğiteyim ? Zamanının çoğunu bu depoda geçireceği için ilk olarak orda büyümesi alana sahiplenme açısından bir avantaj yaratır mı ?

5-) Alman Çoban köpekleri kendi içlerinde de ayrılıyor sanırım. Birkaç sitede gördüm farklı isimler "Sadaghiani" filan gibi. Farkları nedir bunların ?

Aklıma gelen sorular şimdilik bunlar. Sizin aklınızı gelen öneriler olursa söyleyin lütfen.

Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

45 günde kesilirler daha öncede,sonrada kesilebilir belli olmuyor 2 ay a gelmeden alma bence kendimden biliyorum çok zorlanırsın 2.5 ay olursa dahada süper olur.alman kurtları çok zeki yaratıklar.Sevgide eşit düzeyde ilgi göstermessen belki yapabilirler eğitimine bağlı bence 1 tane ile başla.ayrıldığını sanmam daha büyük çiftleşimleri oluyor farklı farklı isimler takıyorlar . belgium ve german step var diye biliyorum gün geçtikçe yeni türler melezliyorlar
birde bence küçük alanda başla büyük alanda çok zor olur hayvan ürkebilir yavaş yavaş sosyalleşmesi daha iyi bence ilk öğretmen gereken kaka ve çiş eğitimi olcak zaten aşılar bitene kadar zaten çıkarma diyecektir veterinerin kapalı alanda durması menfaatine olur.birde alıcağın yeri çok iyi seçmelisin hatta sana garanti verebilmeli anne ve babanın ırksal düzeylerini görmelisin hatta secereli anne ve baba ise + olur sonra aşılarının puppy dp çiftli karma yani ve ilk 4 parazit in olması lazım ilk 45 güne kadar aşıları olmayan yavruları tercih etme birde şu var aşı olmasına rağmen sorun yaratabiliyorlar benim iris 12- 13 gün iştahsızdı sağlığı yerindeydi ama geleceğini iyi örmediğimden iyice bağlanmadan değişimini talep ettim ve daha iştahlı ve iri bir diğer yavruyu aldım kolay gelsin :D

http://www.juen.com.tr/ ırklarla ilgili geniş detayları bu siteden alabilirsin ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o dedigin sadaghiani, istanbulda bir yetistirici.

emir sadaghianiydi sanirim.

yani oyle bir cesitleri yok, renklerine gore degisiyorlar.

ana olarak

show line
ve working line


daha sonra

bi color
tri color
black& tan
solid black

vs diye gidiyor.

showline yada working line almani oneririm.

2 tane alicaksan 1 disi bi erkek uygundur. ama 2 kopek zordur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha sunuda soyliyeyim.

hyp displasia , yani kalca cikiginin en cok goruldugu irklardan birisidir, ameliyati pahalidir onuda geciyorum ameliyattan sonmra bile kopekten cok performans bekleme.

ve bu hastalik genelde GENETIK tir, bu yuzden gsd alirken cok fazla dikkat etmek gerekir.

www.vonjuliet.com

orda erdinc var, yardimci olur sana.

istanbuldaysan burasi TR nin en iyi GSD ciftligidir, gidip ordan al derim.

basin agrimaz en azindan, ve ilerde hobin olur da yarismalara filan katilirsan derecelere bile girebilirsin.

[ Mesaj 18 Ekim 2007, Perşembe - 03:09 tarihinde, Zegna tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tim köpek çiftliğinide çok öneririm izmir için dogtim.com adresi izmirin en iyi çiftliği ulaşım açısındanda iyi olur oradaki tüm köpeklerde secereli çünkü zegnada iyi dediyse iyidir ikisinden birinden tercih edebilirsin hangi koşullar daha iyise yakından görüp alman lazım bence fotoğraflarla kesinlikle alma;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...