Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonca Kursu

Necro

Öne çıkan mesajlar

Yok zaten hiçbir kurs JLPT veremez. JLPT Türkiye'de yılda sadece bir kez yapılan, Japonya'nın Eğitim Bakanlığına bağlı bir seviye tespit sınavıdır. Ankara'da gerçekleşir ve Aralık ayında yapılır. Başvurular ise Eylül yada Ekim ayında gerçekleşir. Sonuçlar da İlk baharda belli olur.

96 saat biraz az açıkcası. Şöyle birşey olması lazımdı JLPT kitapçıklarda(Ben Wiki'den aldım ama aynı olması lazım sanırım):

Level Kanji Vocabulary Listening Hours of Study
4 100 800 Beginner 150
3 300 1500 Basic 300
2 1000 6000 Intermediate 600
1 2000 10000 Advanced 900

Bence 96 saatte kasssan JLPT4 alırsın(kendin de çalışcan) ama JLPT3 pek sanmıyorum açıkcası. Fakat ingilizce kadar olmasa da, Japonca içinde çalışabileceğin bir sürü kaynak var. JLPT'ye adanmış websiteleri, ingilizce kitaplar falan filan.

Bence Jpn Kültür ile bir görüş. 96 saat ders görsen de, buna evde yaptığın 'homework'lar ve çalışmalar dahil değil. Tam olarak nasıl bir eğitim veriyorlar onu da bilmiyorum. En iyisi kendilerine sormak.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 1 senedir kasiorum 3. seviye sınavına girmedim ama şu japonyaya gitmeden bol bol hoca 3. seviye sınav yaptı bana önceki sınavlardan. Fena yapmadım

fakat bi de intermediate seviye listening kitabı alıştırmaları verdi hoca 2. seviye yani

resmen böle dinlerken kitlenip kaliorum. Metin haline bakarak dinledim sürekli sözlükten kelime bakmak zorunda kaldım. B iyerden sonra resmen listeningi bırakıp sırf kelimelerein anlamarını çıkardım paragrafta. 3 ile 2 arasında baya bi fark var gibi. Yani anladıığım kadarıyla zaten 1. en yüksek seviyedeki insanlar akademik seviyeye gelmiş durumda yani japonca sosyoloji okuyabilecek durumda olan adamlar. 2. seviyedeki insanlar da japonyada rahat rahat konuşup anlaşabilecek seviyede insanlar gibi gelio. hani intermediate dediklerine bakmayın ben almanca da intermediate tım hiçbişey olmuodu. Japoncanın intermadiate ı biraz hardcore xP ama ona göre beginner kısımları uuzun sürüo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...