Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazi Donanim Tavsiyeleri

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Bir suredir bir desktop almayi dusunuyorum, donanimdan oldukca uzagim, o yuzden soyle bir genel kultur edinme amacli siteleri gezindim, inceleme yazilari okudum, eski konulari karistirdim, fakat sadece bir ekran kartini anlamak icin bile 30 dk harcamak lazim, oyle kocaman yazilar var ki, zaten bilmedigim terimlerde cabasi, bende tembellik edip aklima takilanlari size sormaya karar verdim..

Simdi CPU'dan baslayacagim. Galiba piyasada en iyi desktop CPU'su Intel QX6850 Core2 Quad 3 GHz, tabii fiyati tuzlu geldi, donanimlarda bilirsiniz bir atlama noktasi vardir. Yani bir fiyata kadar fiyat/performansda oran cok degismez, artik oyle bi modele gelirsiniz ki, bi ust model cok performans farkettirmesede fiyatta farkettirir, prestij modelleridir kendileri. Bu baglamda CPU icin o atlama noktasinin ustunde ve altinda hangi modeller var sizce?

Ekran kartini arastirirken yorumlarda hep bir ikilem farkettim, birileri GeForce 8800 GTX (ya da ultra) iyi ve fiyatina deger derken (yani o atlama noktasinin asagisinda kaldigini ima ederken) digerleri o fiyatin anlamsiz oldugunu, GTS in daha anlamli oldugunu soyluyor, siz ne diyorsunuz.

RAM olarak 2 GB ve 4 GB hic kullanmadigim icin bilmiyorum, performansda gozle gorulur farkliliklar gosteriyor mu? 4 GB ram e deger mi?

Monitor alirkende, sinemada en onde oturuyor hissi yasamak istemiyorum, bu anlamda kac inc monitor onerirsiniz? Hangi markalar iyidir?

Ses karti oldukca onemli ama daha onunla ilgili birsey okumadim, ses kartlarinda da o atlama noktasinin ustunde ve altinda hangi modelleri goruyorsunuz?

Sorularim simdilik bu kadar, simdiden cok tesekkurler,
Sosyal ağlarda paylaş

bende bayadır fiyat ve parça araştırmasındayım.
fiyat performans olarak E6750 de ve 8800 GTS de karar kıldım şu an ama 320 mb olanlarda bazı insanlar almayın sakın diyor bazılarıda tavsiye ediyor.Burda bir kedi ciğer ilişkisi mi var bilmiyorum ama ekran kartı büyük muamma şu an alsam mı almasam mı diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya en sevmedigim olay zaten, alip kaziklanmis hissine girmem, yani 2 ay sonra fiyati cok duserse sinir olurum..

Bir de alip 2 ay sonra performans sorunlari yasamak var, o da ayri bir sinir.

O yuzden tam arasini bulmak isterim hep bir esya alirken, o da bayagi bir arastirma istiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

yazılımcı adamın rame hep ihtiyacı olur, bir sene sonra "ya iyi ki 4gb almışız" dersin.. ama ram dediğin modüler birşey, iki ay sonra da alabiliyorsun, iki yol sonra da. o yüzden aradaki fiyat farkını modüler olmayan ürünlere harcamakta fayda var diye düşünüyorum.

ekran olaraksa widescreen ekran yazılımcının dostudur diyorum. widescreenlere geçince, 22" ekranlar 19" ekranlarla neredeyse aynı yükseklikte oluyorlar. o yüzden ben ya 20" ya da 22" wide tavsiye ederim.

http://www.behardware.com/articles/666-1/a-look-into-dead-pixels-2007.html adresi ölü piksel garantisi konusunda yardımcı olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

aa boyle bisi hic bilmiyodum, yani olu piksel ciktigi zaman degistirirsin saniyordum, tesekkurler bilgi icin.. yalniz kimsede zero pixel garantsi vermiyor asus (ya da acerdi galiba) disinda.. ilginc, daha okuyacagim..

ayrica yazilimcidan cok sistemci desek daha cok uyar :) yani ram e muhtemelen yine ihtiyacim olacak vmware uygulamalarindan, ayni anda 2-4 isletim sistemi calistirmamdan dolayi, ama yazilimdan dolayi oyle bi ihtiyacim olacagini sanmiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

valla ram ihtiyaci isletim sistemine kullanacagin uygulamalara gore degisiyor ama anladigim kadariyla sana 4 gb lazim :)

grafik kartina gelince; nvidia 8800gtslerin yerine (sanirim) 12 kasim gibi 8800gt modelini piyasaya surecek. benim tavsiyem 8800gtyi beklemen olur. ayni (hatta daha iyi) performansla daha ucuz ve daha sorunsuz bir kart olacak. su an piyasadaki modellerde ram sayisinin "degisikligi" (256-512 yerine 320-640) yuzunden sorunlar oldu ve yanlis anlamadiysam 8800gt piyasaya cikinca 8800gtsleri piyasadan cekecekler.

biliyorum klasik "az bekle civciv cikicak kus cikicak" tavsiyesi oldu ama napalim gercekler boyle :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kısa zamana ekran kartlarında biraz değişiklik olacak yani şimdi gidip çok alengirli bi ekran kartı alırsan elinde kalabilir 1 ay sonra aldığın fiyat açısından.

Buarada kesinlikle intel'e yönel derim eğer amd düşünüyosan.Karşında gidip amd alıp sonra "hızı böyle olamaz dual core bi işlemcinin" diyip satıp intele geçip OMFG olan bi adam var hızdan.E6750 kullanıyorum.Buarada intel'in stock fanı harika 25-30c gibi değerlerde geziniyo işlemci zorlanmadıkça.
Q6600 almayı düşünüyodum bende,sonra test sonuçlarına baktım.E6750 ve E6850 biçok sonuçta daha performanslı olduğu için Q6600 dan quad'dan vazgeçtim.Benim tavsiyem sana E6850dir.Ve hatta overclock yaparım ben diyosan E6750 dir.Fiyatı 200 $ + Kdv ve Şuanda zaten E6850den hızlı çalışıyo..
E6750 Çalışma frekansı 2.6
E6850 çalışma frekansı 3.0 ghz

Ben şuanda stock fan ile 3.2 ghz de çalılştırıyorum ve ısı 33c Maximumda 50-55c arası oluyor.Yani aslında intelin en yüksek işlemcisi diye bukadar yüksek meblağ'lar yatırmaya lüzum yok diye düşünüyorum.

Ram ihtiyacı genel olarak elbet var.Ama benim tavsiyem eğer masraf yapmak istemiyosan şimdilk 2gb ram.Zaten 4 gb ram ve o işlemciyle birlikte çok zorlayabilecek bişeyler pek yok.2 gb'ta o ayar bişey ama zorlayabileceğini düşünüyosan elbet 4gb iyidir.
(örnek vermem gerekirse suanda single channel 1024 ram var üzerinde,ve oyun oynarken altta büyük boyutlu rar'ları falan extract'layıp virüs taraması falan yapıyorum ki buna rağmen uçak gibi :) )

Ses kartı olarak nasıl bişey düşünüyosun?Multimedia'mı yoksa full duplex mi?Önemli derken kullanım amacı ne olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...