Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektirik kullanarak...

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

....devre kontrolü yapabileceğim bi cihaz var mı ya?

Araştırdım bulamadım. Şöyle birşey. Biz uzaktan kumandalı bi ateşleme sistemi yapmak istiyoruz. Şimdi uzaktan kumadadaki çıkışlar 1.5 V ile 3V. 1.5 V luk 2 pili birleştirerek el yapımı direncimizi kıpkırmızı yapabiliyoruz. Fakat uzaktan kumandadaki 3V luk çıkış direnci ısıtıyor ama kızartmıyor. Bu da fitili ateşlemiyor.

Şimdi ben öyle bi cihaz arıyorum ki buna uzaktan kumandadaki çıkışla elektrik verince devreyi kapayacak. Biz pille o direnci kızartabileceğiz. Var mı öyle bi cihaz. Uzaktan kumandayla yapmamız şart olduğundan o kesinlikle lazım.

Dipnot: Fitil uzaktan kumanda ateşleme falan dedik de terörist bi eylem yapmayacağız :) Okulda bi proje yapıyoruz o yüzden. Almasınlar içeri sonra hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

evet röle röle diye bağırıyor.

Rölenin ayakları şöyledir
o1----o3
--------o5
o2----o4

"o" şeklinde olanlar ayak.
3 ve 4. ayaklara atıyorum röle 12volt, 12volt elektrik bağlayınca, kutupları fark etmez, normalde 1 ve 5 arasında olan iletişim 2 ile 5 arasına geçiyor.
Yani, anahtar olarak kullanıcağınız ayaklar, 5 ile 2, 3 ve 4 e elektrik veriyorsun, 5 ile 2 anahtarı kapalı konuma geçiyor ve direnciniz ısınıyor. Elektriği 3 ve 4 den çekince, 1 ve 5 kapalı konuma geçiyor ve 2 ile 5 açık duruma geçiyor, ama siz 1 ve 5 e bir şey bağlamıyacaksınız.
Bu arada, elektrik verince kapalı ve açık konumlar röleden röleye değişebilir, ama elektrik verilince rölenin çalışmasını sağlıyan ayaklar her zaman 3 ve 4 tür. Ama 5 in hangi ayağa bağlanacağı değişebilir.

Direnç kullanmayın, tungsten teli kullanın, direnci çok daha yüksek, ampülü kırın teli alın işte eheh
Sosyal ağlarda paylaş

PKK bombası yapmadığımızı başta belirttim okul ile ilgili birşey zaten bomba yapmayı da düşündük küçük çaplı hani ateşleyince bieşy olsun diye nitrik asit isteyince "terörist misiniz lan sidirin gidin" yanıtını aldık. Neyse sadece fitil yakınca olur.

Ayrıca tungsten teli alev çıkarıp kopuyor hemen biz hani böyle kablolar var ya terl tel oluyor onların tek telini iğneye sarmak suretiyle yapıyoruz. gayet de güzel oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...