SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 ....devre kontrolü yapabileceğim bi cihaz var mı ya? Araştırdım bulamadım. Şöyle birşey. Biz uzaktan kumandalı bi ateşleme sistemi yapmak istiyoruz. Şimdi uzaktan kumadadaki çıkışlar 1.5 V ile 3V. 1.5 V luk 2 pili birleştirerek el yapımı direncimizi kıpkırmızı yapabiliyoruz. Fakat uzaktan kumandadaki 3V luk çıkış direnci ısıtıyor ama kızartmıyor. Bu da fitili ateşlemiyor. Şimdi ben öyle bi cihaz arıyorum ki buna uzaktan kumandadaki çıkışla elektrik verince devreyi kapayacak. Biz pille o direnci kızartabileceğiz. Var mı öyle bi cihaz. Uzaktan kumandayla yapmamız şart olduğundan o kesinlikle lazım. Dipnot: Fitil uzaktan kumanda ateşleme falan dedik de terörist bi eylem yapmayacağız :) Okulda bi proje yapıyoruz o yüzden. Almasınlar içeri sonra hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 tam anlamadım ama sanırım röleye ihtiyacın var tek kontaklı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 röle... hmm... nerede bulabilirim peki. ve ne kadardır tahminen. Kullanışı karışık mı birde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Tam olarak şunun gibi [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Ne iş PKK bombası mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Röle ile yaparsın. Kontaktörüne elektrik gelince indüklenerek manyetik alanla kapanır (çeker denir) iletime geçer. Elektrik akımını kesersende bırakır. Karaköyde bulunur 3 kuruş bişeydir. Elektronik ekipmanlar ucuzdur zaten hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 evet röle röle diye bağırıyor. Rölenin ayakları şöyledir o1----o3 --------o5 o2----o4 "o" şeklinde olanlar ayak. 3 ve 4. ayaklara atıyorum röle 12volt, 12volt elektrik bağlayınca, kutupları fark etmez, normalde 1 ve 5 arasında olan iletişim 2 ile 5 arasına geçiyor. Yani, anahtar olarak kullanıcağınız ayaklar, 5 ile 2, 3 ve 4 e elektrik veriyorsun, 5 ile 2 anahtarı kapalı konuma geçiyor ve direnciniz ısınıyor. Elektriği 3 ve 4 den çekince, 1 ve 5 kapalı konuma geçiyor ve 2 ile 5 açık duruma geçiyor, ama siz 1 ve 5 e bir şey bağlamıyacaksınız. Bu arada, elektrik verince kapalı ve açık konumlar röleden röleye değişebilir, ama elektrik verilince rölenin çalışmasını sağlıyan ayaklar her zaman 3 ve 4 tür. Ama 5 in hangi ayağa bağlanacağı değişebilir. Direnç kullanmayın, tungsten teli kullanın, direnci çok daha yüksek, ampülü kırın teli alın işte eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 PKK bombası yapmadığımızı başta belirttim okul ile ilgili birşey zaten bomba yapmayı da düşündük küçük çaplı hani ateşleyince bieşy olsun diye nitrik asit isteyince "terörist misiniz lan sidirin gidin" yanıtını aldık. Neyse sadece fitil yakınca olur. Ayrıca tungsten teli alev çıkarıp kopuyor hemen biz hani böyle kablolar var ya terl tel oluyor onların tek telini iğneye sarmak suretiyle yapıyoruz. gayet de güzel oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 iyi iyi anlatın. bende o inekler varya her tarafta onları patlatmayı düşünüyorum. maksat vandallık olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 tungsten teli daha zor yanar, o tellerin tutuşmamasının nedeni dirençleri düşük, yani ısıtmak için daha yüksek akım istiyor, tungsten kullanın ama tek 1.5volt takın mesela hem daha az ısınır röleler falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 ya zaten fitil direk yanıyor. yani uzun müddet beklemiyor. 2 sn falan sürüyor yanması. ayrıca böyle küçük çaplı patlayıcı olarak ne kullanabiliriz torpil, kızkaçıran vs olur di mi. bişey olsun sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 kızkaçıran birinin gözüne girer, torpil kullanın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar