kingpin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 şimdi merak ettiğim bi kaç şey ben bu far tipini bmw, mercedes gibi arabalarda olan böyle yuvarlakımsı bir ampül olarak biliyordum ancak geçen arkadaşın arabasında dikkatimi çekti (honda civic sedan) ksenon far varmış mavi açılıyor farlar ama diğer arabalardaki gibi değil bi acayip böyle geometrik şekilleri olan acayip bişey yapmışlar çakma mı onlar ? ayrıca bu praktikerde ksenon far diye satıyordu 10-20 ytl arası bi fiyata baktım ampüle benim arabadaki ampülün aynısı etrafı mavi sadece, sanırım esas çakma olan onlar almaya değmez değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 cakmalari da var, xenon far oyle tek basina monte edebilecegin bi sistem degil bildigim kadariyla, yuksek guc akimi oluyo o farlarda. degisik yani. o cakma ampuller de cok goz aliyo ana avrat birakmiyorum ben biri gozume tuttugunda onlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 10-20 ytl ye gordugun normal h3-h7 ampullerin rengi degisik olanlari sadece. yagmurlu, sisli havalarda hic bisey goremezsin (: h.i.d kitler var 400 ytl civarinda onlar. 4.3 - 6 kelvin civarinda iyi gorus alani saglar fakat farlarin mercekli degilse karsi tarafin gozunu cok alir. bide bildigin xenon varki onlar gercekten pahali. o yuvarlakimsi gibi ampul dedigin aslinda ampulu degil mercegi. eski tip farlar reflektor kullanirken xenon mercek kullanir. edik: typo [ Mesaj 30 Eylül 2007, Pazar - 02:39 tarihinde, Pasha tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 10-20 ytl lik farları alcaksan hiç alma diyorsun yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 aynen oyle (: bildigin film gibi biseyle kapli o ampuller. yagmur yagdiginda islak aslafta vurunca allaha emanet gidersin yollarda (: anca disardan bakildiginda biraz guzellik katar aracina (: aydinlatma adina hic bisey vermez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2007 kufur yersin ana avrad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Şahsen aynamda görürsem bende fena küfür ederim. Xenon ampul florasan lamba gibi diyebiliriz. Gazı tetiklemek için balastları fln var. Kendin takamazsın. Ampul'ün kelvin derecesi yükseldikçe rengi de beyaz mavi mor şeklinde değişir. K yükselmesi görüşe ekstra bi katkıda bulunmuyor. Sadece mavi veya mor renk isteyenler gösteriş için tercih ediyor. Aslına bakarsan sarı dalga boyu daha yüksek olduğundan daha iyi görüş sağlar. Eğer illa xenon takacam dersen beyaz renkli 6K Kelvinlik tercih et. Daha yükseltirsen mavi ve morda şekil durur ama görüş kısıtlanır. Bir de orjinal dışı xenon'a karşıyım ben. Orjinal olarak xenonlu araçlarda sistem far yüksekliğini kendisi ayarlar ve far yıkama düzeneği bulunmak zorundadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 orjinal xenon 1.100$ a takılıyor komple. mercedesle aynı. ama böle çakma beyaz mavimsi mor gibi ampullerde var onlarda kaliteye göre 20 ytl den başlıyor gidiyor ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 ukalalik gibi olmasin ya zenon dur ya da xenon olarak yazilir. Arkadaslara katiliyorum 10 20 ytl ye alinan ampüldür o da genellikle neon filan takarlar benzesin diye ama cok cakma olur cunku zenon un ozelligi isik kaynagi olmadigi zaman etrafta yani zifiri karanlikta daha iyi aydinlatir fakat sehir icinde zenon un etkisi daha azdir. Neon da ise hep ayni siddette mavi isik verir. fistan dogru demis en az bi 1000 dolari var zenon un. oyle ucuz bir sey olsaydi zaten tum araba firmalari standart olarak kullanirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 ksenon doğru yazmış ingilizce okunuşu öyledir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 en basittinden bi xenon sis farı takmak içinde güçlendirici takıyolar ayrı ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 @vodan: 1) xenon (Xe) Type: Term Pronunciation: zē′non 2) One entry found for xenon. Main Entry: xe·non Pronunciation: ze-nan, zen-an Function: noun ingilizce okunusu dinlemek icin: http://www.yourdictionary.com/ahd/pron/X0004200.wav :) zenon sis farini gectim, sis fari gereksiz sehir icinde tabi devamli sis inen bi yerde kalmiyorsak. [ Mesaj 30 Eylül 2007, Pazar - 23:14 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 ya çıkıntılık yapmanın ne lüzumu var şimdi ? ekşisözlük'e xenon yazarsan ksenon'a yönlendiriyor zaten, hay allahım ya :) [ Mesaj 30 Eylül 2007, Pazar - 23:14 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Türkiye'de hicbir yerde xenon un türkçesine ksenon yazıldıgını görmedim ondan şaşırdım vodanda okunuşu doğru diyince düzeltme ihtiyaci hissettim. Burada yanlis olan nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 neyse prozzak, XENON olsun yeter ki sen mutlu ol, konu dağılmasın vesaire. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 said: zenon sis farini gectim, sis fari gereksiz sehir icinde tabi devamli sis inen bi yerde kalmiyorsak. sis farı standarttı takmayın mı diyim adamlara :P bide güzel gözüküo.. Kemerburgazda sabahları lazım oluo :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 istanbulda zaten en cok kemerburgazda yasayanlar icin lazim :) standartsa hemen gaste ile kapatacaksin o zaman lol Yani modifiyeci takimin normal farları kapatip sisler ile gittiklerini gorunce bende antipati oldu sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Okumak var okumak var kardeşim. Citroen Xsara reklamlarını hatırlarım Citroen Ksara derdi. Xenon nece? İngilizce değil ki bize ingilizlerin telafuzunun linkini veriyosun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 eet o olay bndede anti pati yarattı. o deilde bencede zenon dur. X harfi yok türkçede ingilizce olduğu için öle okunmalı bence tabi tdk ya geçtimi nasıl geçti onu bilmiorum illa türkçe okucam diosan. X=iks iksenon de ozmn =)) tdk ya başvurmak lazım. citroeni de sıtroen die okuyosun sanırım ? citroen diyelim o zmn :D [ Mesaj 30 Eylül 2007, Pazar - 23:55 tarihinde, Osso tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ksenon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 kendimi g.t edeyim =)) http://tdkterim.gov.tr/?kelime=ksenon&kategori=terim&hng=md [ Mesaj 30 Eylül 2007, Pazar - 23:58 tarihinde, Osso tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 üyenin böylesini seviyorum ben, rep bastım terazine :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 [şikayet et] § 30 Eylül 2007, Pazar - 16:50 [ özel msj ] ksenon doğru yazmış ingilizce okunuşu öyledir. Tamamda vodan ben türkçe okunuşundan bahsetmedim orada zaten sen ingilizce okunuşundan bahsedince nette ingilizce okunuşunu bulup koydum. Türkçe okunuşu da zenon. Ben hic ksenon dendigini duymadim. Neyse olayi cok uzatmayalim :) Dipnot olarak tdk na guvenmiyorum. Sapkalari kaldirirlar, okunusu farklilastirirlar, sey leri ayirirlar birlestirirler :) cok oturgacli goturgec durumu kisaca. [ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 00:07 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 300$ a 6k orjinal xenon takıyorlar, 2 tane ekstra güç üreticisi tarzı bişeyle beraber takıyorlar, birde motor çalışmazken 1 saat açık kalsa, aküyü yer bitirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2007 said: Türkçe okunuşu da zenon. Ben hic ksenon dendigini duymadim. duymamış olabilirsin ama yukarda verdiğim linke bak tdk ksenon demiş gerçi ben zenon demeye dewam edicem ama olsun =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar