Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Şimdi şöyle başlıyım. Laptop ile msn de chat yaparken bir taraftan da müzik dinliyordum ki arada sırada olan takılma olayı oldu msn yüzünden kaynaklanan. Ctrl + Alt + Del vs. yaptım mouseda kitlendi. Buraya kadar herşey normal gibi. Sonra laptopı güç düğmesinden kapattım ve tekrar açtım karşıma güvenli kip vs. seçenekleri çıktı. Güvenli Kip i seçtim açılmak üzereyken önüme mavi ekran geldi ve aynı saniye içerisinde laptop tekrar başladı. Defalarca denedim bunu ne güvenli kip ne diğer yollarla açabildim. F8 e basarak her türlü denedim yine yine aynı olay. Bu msjın altına fotoğraf makinesi ile çektiğim mavi ekranı da yollayacağım birazdan... Neyse dostlar makineyi kucakladım bilgisayarcıya götürdüm. Çok iyi olup olmadığından emin değilim fakat kesinlikle bilgileri kaybetmeyin format sakın atmayın dedim. Tamam dediler başlarında bekledim hard disc i çıkarttılar yedek almak için kendi makinelerine bağladılar fakat hard disc çalışmadı. Böyle açılmak üzere ama açılamayan bir cd gibi durmadan kum saati vs. Bir kaç defa denettim ama aynı.. Sonra kendi aralarında tartıştılar bir grup hard diskte problem var fiziki vs. dedi bir grupta işletim sisteminden dolayı dedi. Sonra bana siz bırakın bunu biz işletim sistemi kurup tekrar deneyelim vs. dedi C ve D olarak 2 sürücü yok yalnız sadece C var dedim o zaman bilgilerinizin gitme ihtimali var dedi. Bende kucakladım ben biraz düşünücem dedim aldım makineyi geldim. Bilgisi olan varsa acil yardım etse iyi olur. Bilgilerin sahipleri başımın etini yiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 o mavi ekran çıktımı hdd'de bad sector oluşmuş demektir %90 ihtimalle. incelemeye kurcalamaya gerek yok. formatla belki düzelir ama ilerde yine o sectorde tekrarlama ihtimali yüksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 @fistan ya o bilgiler giderse zaten ben laptopı da kucağıma alıp atlıyım camdan. o değilde bi bokta yapmadım. yok dosya indirmişsindir bilmemne yapmışsındır ottur boktur diyip beynimi yiyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stream Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 korkmana gerek yok fazla. sırasıyla aşağıda yazdıklarımı yaparsan düzelecektir. Windows CD in yok ise; Windows XP Home için http://download.microsoft.com/download/WinXPHome/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_HOM_BF.EXE Windows XP Professional için http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_PRO_BF.EXE Adreslerinden dosyaları indirip boot disk yapabilirsin. Bunlar için 6 tane floppy diske ihtiyacın olacak. Windows CD sini veya boot diskini takıp bilgisayarı başlattıktan sonra Hoşgeldiniz ekranı geldiğinde "R" ye bas. Dos promptuna düşeceksin. "chkdsk /p" yazıp entera bas (tırnaklar olmadan). chkdsk bittiğinde "fixboot" yazıp entera bas. Sonra "Y" ye bas buda bitince "exit" yazıp windowsun açılmasını bekle. Bunu yaptıktan sonra açılması lazım olduda açılmadı yine aynı şekilde "R" ile dos prompt a düşüp "chkdsk /r" yazıp entera bas. Biraz uzun sürebilir bu. Bittikten sonra yine "exit" yazıp windowsuna kavuşabilirsin. Çalışır umarım. [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 20:16 tarihinde, Stream tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 teşekkürler şimdi denicem fakat laptopta home edition kurulu ve bende professional var aynen dediğini yapabilirim ama bir problem olur mu acaba? birde format vs. gibi bir şey olmayacak değil mi? dosyalar çok daha önemli bilgisayardan çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stream Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 şimdi editledim postu floppy diskin varsa ordan oluşturabilirsin. dosyalara birşey olmaz merak etme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Teşekkürler şimdi deniyorum umarım olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 An itibariyle güvenli kipte açabildim Disk temizleme, tarama gibi işlemleri yapıp normal bir şekilde açıcam. Sana da ne minnet duysam azdır. Bilgisayarcıya bi daha da gitmem bu olaydan sonra herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 sadece chkdsk -r bütün problemlerimi çözüyor bu tür durumlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ben r yapmadım, ihtiyaç kalmadı sanırım. sadece p ile çözüldü birde fixboot yaptım o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 fixboot çözmüştür senin sorununu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Geçen gün ne uğraştım bununla çok benze bi problem sanıyorum. WinXP cdsiyle çözüldü benim de sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar