Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mavi ekran sorunsalı

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Şimdi şöyle başlıyım. Laptop ile msn de chat yaparken bir taraftan da müzik dinliyordum ki arada sırada olan takılma olayı oldu msn yüzünden kaynaklanan. Ctrl + Alt + Del vs. yaptım mouseda kitlendi. Buraya kadar herşey normal gibi. Sonra laptopı güç düğmesinden kapattım ve tekrar açtım karşıma güvenli kip vs. seçenekleri çıktı. Güvenli Kip i seçtim açılmak üzereyken önüme mavi ekran geldi ve aynı saniye içerisinde laptop tekrar başladı. Defalarca denedim bunu ne güvenli kip ne diğer yollarla açabildim. F8 e basarak her türlü denedim yine yine aynı olay.
Bu msjın altına fotoğraf makinesi ile çektiğim mavi ekranı da yollayacağım birazdan...

Neyse dostlar makineyi kucakladım bilgisayarcıya götürdüm. Çok iyi olup olmadığından emin değilim fakat kesinlikle bilgileri kaybetmeyin format sakın atmayın dedim. Tamam dediler başlarında bekledim hard disc i çıkarttılar yedek almak için kendi makinelerine bağladılar fakat hard disc çalışmadı. Böyle açılmak üzere ama açılamayan bir cd gibi durmadan kum saati vs. Bir kaç defa denettim ama aynı..
Sonra kendi aralarında tartıştılar bir grup hard diskte problem var fiziki vs. dedi bir grupta işletim sisteminden dolayı dedi.
Sonra bana siz bırakın bunu biz işletim sistemi kurup tekrar deneyelim vs. dedi C ve D olarak 2 sürücü yok yalnız sadece C var dedim o zaman bilgilerinizin gitme ihtimali var dedi. Bende kucakladım ben biraz düşünücem dedim aldım makineyi geldim. Bilgisi olan varsa acil yardım etse iyi olur. Bilgilerin sahipleri başımın etini yiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

korkmana gerek yok fazla. sırasıyla aşağıda yazdıklarımı yaparsan düzelecektir.

Windows CD in yok ise;

Windows XP Home için
http://download.microsoft.com/download/WinXPHome/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_HOM_BF.EXE

Windows XP Professional için
http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/310994/WIN98MeXP/EN-US/WinXP_EN_PRO_BF.EXE

Adreslerinden dosyaları indirip boot disk yapabilirsin. Bunlar için 6 tane floppy diske ihtiyacın olacak.

Windows CD sini veya boot diskini takıp bilgisayarı başlattıktan sonra Hoşgeldiniz ekranı geldiğinde "R" ye bas. Dos promptuna düşeceksin.

"chkdsk /p" yazıp entera bas (tırnaklar olmadan).
chkdsk bittiğinde
"fixboot" yazıp entera bas. Sonra "Y" ye bas buda bitince
"exit" yazıp windowsun açılmasını bekle.

Bunu yaptıktan sonra açılması lazım olduda açılmadı yine aynı şekilde "R" ile dos prompt a düşüp

"chkdsk /r" yazıp entera bas. Biraz uzun sürebilir bu. Bittikten sonra yine "exit" yazıp windowsuna kavuşabilirsin.

Çalışır umarım.

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 20:16 tarihinde, Stream tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...